0
Nakupovalna košarica je prazna

VERTEKS


Kaj je Vertex?

Vertex je teoretična točka na nebu , kjer ekliptika- navidezna orbita Sonca okoli zemlje- križa glavno vertikalo in predstavlja presečišče Ekliptike in glavne vertikale.

Vertex/anti-vertex je samo teoretična stopinja, kot Ascendant in Midheaven. Ascendant je točka, kjer ekliptika seka horizont (namesto osnovne vertikale). Severni in Južni Vozel Lune so tudi točke teoretičnih presečišč, kjer se pot Lune dviga in pada preko ekliptike. To so vse iluzijske točke, ker tu ni nič resničnega zunaj na teh točkah v vesolju –nobena zvezda stalnica, noben asteroid, noben planet- niti ne poudarja ekliptiko samo, ki je namišljena pot Sonca okoli zemlje.

Iluzija ali ne, vertex pade na zahodno stran karte, z anti-vertex točno 180 stopinj stran, na vzhodni strani. Kot z Ascendantom in Midheaven, točen rojstni čas je potreben, da se izračuna vertex. To je prvo pravilo.

V astrologiji, se šteje za pomožni Descendent. Anti-Vertex je točka, ki je točno nasproti Vertexu. Včasih Vertex imenujejo tudi "tretji kot" karte.

Vertex, kot mnoge druge astrološke karakteristike omenjene v Karmični Astrologiji, govori o usodi. Predstavlja važne življenjske napotke. Vertex večinoma pade med peto in osmo hišo.

Astrološko, Vertex in Anti-Vertex ( nasprotna točka Vertexa ) nakazuje karmične dogodke v življenju osebe glede na vzrok in vpliv. Bodi previden kaj si želiš, ker se lahko uresniči, ko stopita v akcijo Vertex in Anti-Vertex. Želje in upanja so lahko izpolnjena na zelo perverzen način; ti lahko dobiš ker si si želel, toda ne brez trpljenja, žrtvovanja ali potencialne tragedije. To je cena , ker si si preveč želel v napačnem času. Osebne zveze so posebej poudarjene.

Vertex se aktivira pri glavnih obračalnih točkah v našem življenju, najbolj verjetno, ko srečamo značajno osebo ali končamo pomembno zvezo, lahko se sproži tudi pri rojstvu ali smrti. Smatra se tudi kot točko »izpolnjevanja želja«.

Kaj beseda vertex pomeni? Beseda vertex prihaja od Latinskega korena besede vertere, pomeni spremembo, obrniti se, obračati se pogosto ali vrteti. Lahko tudi pomeni kronsko –najvišjo točko, vrhunec, vrh ali greben. Besede ki imajo ta Latinski koren vključuje vertebrae, (skupen, imeti nekaj za obrniti) vertigo (vrtoglav, zmeden, vrtenje okoli osi ven) vertikal (od vrha do dna) versatile (delati več stvari naenkrat, obrniti se od ene stvari k drugi) in verticil ( krožna ureditev okoli fiksne točke, spirala). Skupna tema tukaj poudarja spremembo ali premik , od ene točke do druge, kjer center ostane fiksiran ali isti.
Na vrh

Kako pomemben je vertex astrološko?

Nekateri astrologi smatrajo, da vertex ne pomeni relativno ničesar. Drugi pravijo, da ima velik pomen. Če ima pomen, kaj je to?

Vertex se pojavi kot občutljiva točka povezana z usodnimi srečanji z drugimi, navidezno nenaden praznik treh kraljev, obračalne točke v življenju in usodo preko katere nimamo kontrole. Aktivirana, to lahko sinhronizira z izkušnjo drugega, katerega efekt se opiše kot neka stopnja globokoumnosti ali nenavadnosti.

Močno postavljen natalni vertex (konjunkcija ascendenta, v tesnem aspektu do osebnega planeta, v kritični stopinji ali stopinji luninih vozlov- nodes) lahko nakaže bolj trden rezultat.
Na vrh
KARMA
Domov
Kaj aktivira Vertex?

Tri stvari lahko sprožijo , sovpadajo ali aktivirajo vertex: tranziti, ljudje in prostori.

Tranziti do vertex-a lahko prinesejo notranje in zunanje dogodke ustrezajoč ključni točki, pomembno srečanje z drugim ali nenadno spremembo dojemanja. Tranziten planet aktivira simboliko vertex-a, ki sovpada z večjimi ali manjšimi dogodki. Upoštevanje orbisa tesno in upoštevati samo konjunkcijo bo prineslo bolj dosledne rezultate. Tranzit konjunkcije z Marsom bo verjetno bolj opazen kot v tranzitu Trine z Uranom, čeprav včasih to ni tako. Obseg učinka je odvisen od pomembnosti vertexa samega, njegovega odnosa do drugih dejavnikov v karti in pojav drugih tranzitov, sorazmernih ali različnih. Skupaj s tranziti, bodo učenci opogumljeni pregledati progresije, obratno progresijo in smeri.

Srečanja z značajnimi ljudmi, kot je razvidno s sinastriji in skupne karte, je lahko tudi močna povezava z vertex-om. (Misli na ljudi, kot konstantne tranzite.) Kadar od ene osebe notranji planeti ali asteroidi (Sonce pa vse do Jupitra), koti, vozlišča, Vertex ali določene Arabske točke so v konjunkciji z vertex, je tukaj občutek usode, usode, (fate, destiny) pravičnost ali nepravičnost glede srečanja. Nekaj v kontaktu s to osebo lahko ima sposobnost ustvarjanja velike spremembe v naravi, skozi daljše ali krajše obdobje. Sprememba je lahko zaznana kot prijetna ali ogorčena, konjunkcija pogosto odraža nekdanji, opozicija kasnejše.

Naša lokacija na planetu lahko prebudi vertex, kot se kaže skozi preselitvene karte in astro-carto-graphy. Ko smo se preselili, lahko vertex postane bolj izrazit s spremembo hiše ali aspekta do kota. Selitev- vertex lahko označuje prostor, kjer se pomembna srečanja posebne narave zgodijo bolj skladno.

Na vrh
KARMA
Domov
Kaj pa znaki in pozicija hiše vertex-a?

Pozicija hiše vertex/anti-vertex nam lahko daje vodila kot, kje bomo doživeli obračalno točko, se srečali z usodo ali usodnimi srečanji v življenju.

V 5/11 hiši OS – tukaj je lahko nagnjenost izkusiti usodno romantično srečanje (5 hiša) skozi kontakte s prijatelji ali skupinami (11 hiša).

V 6/12 hiši OS – obračalna točka, ali vrtenje ven lahko vpliva na naše dnevno življenje ali naše povezave med duhom in telesom (6 hiša ) skozi kontakte s tistimi v poklicu za pomoč, tistimi manj srečnimi ali skozi sanje in kreativne fantazije (12 hiša ).

V 7/1 hiši OS – nenadni trije kralji lahko radikalno vpliva na družbeno pomembno partnerstvo (7 hiša) skozi izkušnje projiciranje sebe v svet (1 hiša ).

V 8/2 hiši OS – usoda lahko pride v obliki erotičnega srečanja ali napete preiskave (8 hiša) prepleteno z željo za užitki , varnostjo ali mirom (2 hiša).

Vertex je točka kjer osnovna vertikala seka Ekliptiko na zahodu. Nasprotna točka, na vzhodu je Antivertex. Oba predstavljata vrata, ki se odpirajo in zapirajo v našem življenju; kjer ljudje pridejo in odidejo, in dogodki se začnejo in končajo.

Vertex/anti-vertex z znakom lahko označuje način na katerega bomo izkusili aktivacijo do te osi. OVEN/Tehtnica lahko nakaže vprašanja med osebnim in delitvijo, kjer je BIK /Škorpijon je lahko glede varnosti nasproti drznosti. DVOJČEK/Strelec je lahko odtenek znanja in vizije, kjer je RAK/Kozorog lahko poudari zaščitno nasproti podjetnosti. LEV/Vodnar os lahko poudarja samo-izražanje nasproti skupinskega prispevka, kjer je DEVICA/Riba je možna primerjava strukturiranih mej in neomejenem hrepenenju.
Zaključek: Vertex je točka v karti horoskopa, ki lahko nakazuje občutek za usodo v sodelovanju z drugo osebo ali izrednega dogodka. Lahko ga spodbudijo tranziti, progresija ali smeri, drugi ljudje (synastry / composite) ali sprememba lokacije. Hiša in položaj znaka lahko ponudi namige o tem, kje lahko sprememba ali prelomnica v življenju poteka in na kakšen način.

 

 

Vprašajte zvezde
Vprašajte zvezde

 

 

 

 

Smo vedno pripravljeni pomagati. Za nas ni zapletenih zadev!

 

090 54 50 - 1,29€/min

 

 vedeževanje zdravje, vedeževanje tarot, vedeževanje, astrološko svetovanje, magija, poceni vedeževanje, rojstna karta