0
Nakupovalna košarica je prazna

POMEN ELEMENTOV OGENJ, ZEMLJA, VODA, ZRAK


OGENJ, VODA, ZEMLJA, ZRAK
OGENJ, VODA, ZEMLJA, ZRAK

 

 

Naravni elementi: OGENJ, VODA, ZEMLJA, ZRAK


Vsakemu znamenju horoskopa je dodeljen eden od štirih naravnih elementov.

OGNJENI ZNAKI - OVEN, LEV, STRELEC
OGNJENI ZNAKI - OVEN, LEV, STRELEC

Izražen element Ognja se kaže tako, da pogosto izgorevaš samega sebe. Si dinamičen, preveč aktiven, tekmovalen, vedno prvi,  ne najdeš počitka, predvsem pa si želiš pustiti za seboj neko drastično spremembo. Do drugih deluješ brezsrčno, saj ne čutiš tujih skrbi. Imaš vroč temperament, hitro se lahko prepiraš zaradi malenkosti. Nagnjen si k visokemu krvnemu pritisku in vnetjem. Zaradi vladarja Ognja pa je zelo malo verjetnosti, da bi kdaj zbolel za psihičnimi obolenji, saj preveč ljubiš življenje. Če ti Ognja manjka, zlahka zapadeš v depresijo, ne vidiš več nobenega smisla. Ogenj vlada tekmovalnosti, športu, akciji, pogumu, samozavesti, karizmi in sidiju pirokineze. Preveč Ognja lahko izraža pretiran egoizem, ekstravertiranost, impulzivnost, nepotrpežljivost, ekstravaganco, brezbrižnost ter samopomembnost.

 

 

ELEMENT ZEMLJE - BIK, DEVICA, KOZOROG
ELEMENT ZEMLJE - BIK, DEVICA, KOZOROG

Izražen element Zemlje se kaže v čutnosti, naravnanosti k materialnemu in stvarnemu svetu ter praktičnosti. Sovražiš vse, kar ni dobro načrtovano. Zemlja ti daje potrpežljivost, samodisciplino, naredi te klasičnega in zanesljivega. Tvoja domišljija nima kril, kajti Zemlja jo stalno prizemljuje, imaš določene zadržke, si priden delavec in ne maraš sprememb. V rutini lahko vztrajaš leta in leta, ne da bi te kaj motilo. Rutina je tvoja varnost. Pomanjkanje elementa Zemlje se kaže v nepraktičnosti, zanemarjanju, nedisciplini, neprilagojenosti in preveč aktivni domišljiji. Če si v hudem pomanjkanju elementa Zemlje, lahko pozabiš na osnovne potrebe, kot sta hrana in spanje. Lahko postaneš izjemno neodgovorna oseba in živiš samo za danes. Zemlja je materialni princip.

ELEMENT VODE - RAK, ŠKORPIJON, RIBI
ELEMENT VODE - RAK, ŠKORPIJON, RIBI

Izražen element Vode se kaže tako, da si zelo v stiku s svojimi čustvi in čutili, tudi s šestim čutom. Ko ti vlada Voda, imaš veliko skritega potenciala za razvoj nadnaravnih sposobnosti (sidijev), opaziš stvari, ki jih drugi ne. Preveč Vode ustvarja nerazumske in neutemeljene strahove, kompulzivne želje, preobčutljivost in občutke ogroženosti. Človek, ki nima Vode v ravnovesju oz. je ima toliko, da ga ta popolnoma obvladuje, je zlahka užaljen, žalosten, preveč impresiven, vodijo ga čustva, ki jih ne more obvladovati. Voda je intuitivna, prehitro reagira, je boječa in daje občutek notranje praznine. Je pa tudi empatična, zvesta in predana, čustva so njen princip. Če ti Vode manjka, nisi v stiku s svojimi čustvi, ustvariš zid in si popolnoma neobčutljiv, kar pa spet ni dobro. To vodi v težave s prepoznavanjem lastnih čustev, kaj šele čustev drugih ljudi, to pa vselej pripelje v mnoge brezvezne prepire. Posameznik brez Vode je popoln materialist in ne da prav nič na spiritualizem.

 

ELEMENT ZRAKA - DVOJČEK, TEHTNICA, VODNAR
ELEMENT ZRAKA - DVOJČEK, TEHTNICA, VODNAR

Izražen element Zraka se kaže v objektivnosti in odmaknjenosti, čustva držiš ločeno od razuma in jih nikdar ne vpletaš. Si intelektualen, uživaš v spontanosti, se hitro naveličaš, rad govoriš in si zelo komunikativen. Element Zraka je najbolj družaben element. Človek Zraka si hiter v gibanju in ljubiš hitre, adrenalinske stvari. Lahko si pa tudi zelo nepraktičen. Zraku manjka občutek in čustvo. Zrak je čisti intelekt. Imaš preveč aktiven um, spoznaš se na vse stvari v življenju, redkokdaj pa se poglabljaš v mojstrstvo določene stvari, manjka ti globine, ker ne vpletaš čustev. Neravnotežje v zraku ustvarja pomanjkanje načrtovanja, Zrak je lahko raztresen, živčen, pod visokim pritiskom in izčrpan. Pomanjkanje Zraka pa povzroči preveliko čustveno navezanost na druge ljudi, preveč burne reakcije in premalo objektivnosti. Zrak je komunikativni, intelektualni princip.

 

 

VEDEŽEVANJE, ASTROLOŠKO SVETOVANJE, PREROKOVANJE
VEDEŽEVANJE, ASTROLOŠKO SVETOVANJE, PREROKOVANJE

 

 

POCENI VEDEŽEVANJE, VEDEŽEVANJE, ROJSTNA KARTA, MAGIJA, TAROT PREROKOVANJE, ASTROLOŠKO SVETOVANJE, POMEN TAROT KART, VEDEŽEVANJE, TAROT KARTE, MAGIČNO VEDEŽEVANJE, POCENI VEDEŽEVANJE, POGLED V PRIHODNOST, LJUBEZENSKO VEDEŽEVANJE, ASTROLOGIJA MARIBOR, VEDEŽEVANJE MARIBOR, ASTROLOŠKO SVETOVANJE, RAZLAGA SANJ

POCENI VEDEŽEVANJE, Magija, prerokovanje, vedeževalka, jasnovidka, ljubezen, zdravje, finance, kariera, posel, služba, Vedeževanje denar, zakon, otroci