0
Nakupovalna košarica je prazna

RAZLAGA ROJSTNE KARTE


VEDEŽEVANJE, ROJSTNA KARTA, TAROT KARTE
VEDEŽEVANJE, ROJSTNA KARTA, TAROT KARTE

ANALIZA NATALNE KARTE
Analiza natalne karte vsebuje interpretacijo osnovnih lastnosti človekove osebnosti. K tej analizi spada tudi opis karakterja, intelekta, čustev ter izražanja volje človeka.
Horoskop interpretiramo po naslednjem vrstnem redu:


1. SONČNO ZNAMENJE (znamenje, v katerem je Sonce)
OPIS OSEBNOSTI ALI NOTRANJEGA BISTVA ČLOVEKA
Horoskop, ki ga ljudje poznajo, vsebuje 12 znamenj zodiaka, od Ovna pa do zadnjega znamenja Ribe. Če je nekdo rojen v znamenju Ovna, pomeni da je bilo Sonce v trenutku njegovega rojstva v znamenju Ovna. Sonce v astrologiji predstavlja osebnost ali človekovo notranje bistvo. Znamenje v katerem je Sonce, torej opisuje notranje potrebe ali drugače povedano, kakšen je ta človek po srcu.


2. ASCENDENTNO ZNAMENJE (znamenje, kjer je Ascendent)
OPIS KARAKTERJA ALI NAČINA VSTOPA V OKOLJE
Ascendentno znamenje (ali Podznak), je tisto znamenje, ki je na vzhodu neba, ob uri rojstva. V splošnem opisuje človekov karakter, njegovo obnašanje in način vstopa v okolje. Ascendent je katerokoli od dvanajstih znamenj. Odvisen je od ure rojstva, ki jo je potrebno poznati, za njegov točen izračun. Njegov ciklus je povezan z vrtenjem zemlje okoli svoje osi. V enem dnevu se izmenja vseh 12 znamenj. Vsake 2 uri se zato Ascendent premakne za eno znamenje naprej. Ascendent je kanal ali filter, skozi katerega človek izraža svojo osebnost (Sončno znamenje). Zaradi tega se bo osebnost človeka najmočneje izražala skozi karakteristike Ascendentnega znamenja. Ascendent je lahko skladen z Sončnim znamenjem, včasih pa je tudi ovirajoč.
Planet, ki tradicionalno vlada Ascendentnem znamenju, je obenem tudi vladar horoskopa. Zaradi tega je njegov vpliv v horoskopu izredno močan. Znamenje, v katerem se ta planet nahaja zato dodatno obarva karakter človeka z lastnostmi tega znamenja.
OPOMBA: Če se Ascendent nahaja na koncu znamenja (28 ali 29 stopinj), začne vplivati tudi naslednje znamenje. V karakterju se zato izmenično izražajo lastnosti obeh znamenj.


3. LUNA V ZNAMENJU (znamenje, v katerem je Luna)
OPIS ČUSTEV IN OBNAŠANJA V ODNOSU Z NAJBLIŽJIMI
Znamenje v katerem je Luna opisuje instinktivni del človekove narave. Zaradi tega opisuje instinktivno obnašanje, čustvene potrebe in odnose s partnerjem in najbližjimi.

 

4. MERKUR V ZNAMENJU (znamenje, v katerem je Merkur)
OPIS INTELEKTA IN KOMUNIKACIJE Z LJUDMI
Znamenje, v katerem je Merkur, kaže na intelekt in način razmišljanja. Zaradi tega opisuje obliko komuniciranja z ljudmi in okoljem.


5. VENERA V ZNAMENJU (znamenje, v katerem je Venera)
OPIS POTREBE PO NAKLONJENOSTI IN OBNAŠANJE V LJUBEZNI
Znamenje, v katerem je Venera, kaže na človekovo potrebo po harmoniji in naklonjenosti. Zaradi tega predvsem opisuje obnašanje v ljubezenskih odnosih.


6. MARS V ZNAMENJU (znamenje, v katerem je Mars)
OPIS IZRAŽANJA INICIATIVE, VOLJE FIZIČNE ENERGIJE
Znamenje, v katerem je Mars, kaže na človekovo voljo in fizično energijo. Zaradi tega predvsem opisuje obliko izražanja človekove iniciative in potrebe po samopotrditvi.
7. ASPEKTI ( koti med dvema planetoma )
Aspekti so koti med planeti izraženi v stopinjah. Ker imajo veliko energije se zelo močno izražajo v človekovem obnašanju. Zelo jasno kažejo na specifične harmonične in neharmonične potenciale v človeku. Med tradicionalno najmočnejše aspekte spadajo koti 0, 60, 120, 90 in 180 stopinj.
HARMONIČNI ASPEKTI (60 stopinj ali sekstil in 120 stopinj ali trigon). Opisujejo harmonične potenciale ali lastnosti. Izražajo pozitivne in nekonfliktne potenciale človeka. Upoštevamo odstopanje ali orbis do 7 stopinj od točnega kota.
DINAMIČNI ASPEKTI (90 stopinj ali kvadrat in 180 stopinj ali opozicija ). Opisujejo močne toda običajno konfliktne potenciale. Povzročajo notranje napetosti, v zunanjem okolju pa konflikte, težave ali ovire. Upoštevamo odstopanje ali orbis do 9 stopinj od točnega kota.
ASPEKT KONJUKCIJA (0 stopinj) je zelo močan aspekt. Deluje zelo močno toda lahko pozitivno ali konfliktno. Upoštevamo odstopanje ali orbis do 10 stopinj od točnega kota.

Interpretacijo aspektov začnemo najprej z razlago DINAMIČNIH ASPEKTOV in na koncu še HARMONIČNIH ASPEKTOV. Interpretiramo najprej aspekte SONCA z vsemi planeti, nato po istem načinu razlagamo po vrsti še ostale planete od LUNE do MARSA.


6. PLANETI V HIŠAH (hiše v katerih se nahajajo planeti)

Planeti v hišah aktivirajo specifična izkustvena področja življenja. Ta področja so človeku tudi najbolj pomembna. Najpomembnejši planeti v hiši so Sonce, Luna in vladar Ascendentnega znamenja. Kasneje interpretiramo še ostale planete od Merkurja do Plutona.
12 hiš v natalnem horoskopu opisuje 12 izkustvenih področij življenja:
1 hiša: način vstopa, iniciativnost in obnašanje do okolja
2 hiša: področje materialnih vrednot in denarja
3 hiša: področje komunikacije z okoljem in intelektualnosti
4 hiša: področje doma, družine in odnosov z najbližjimi
5 hiša: področje ljubezni, kreativnosti in otrok
6 hiša: delo, uslužnostne dejavnosti in zdravje
7 hiša: področje partnerskih odnosov
8 hiša: področje čustveno intenzivnih aktivnosti
9 hiša: področje odprtosti v zunanje družbeno življenje in svet
10 hiša: področje, službe, kariere in ambicij v družbi
11 hiša: področje prijateljstva in kreativnih skupinskih aktivnosti
12 hiša: področje duhovnosti in idealov

OPOMBA: Če se planet nahaja na koncu hiše oz. manj kot 5 stopinj pred začetkom naslednje hiše ga umetno premaknemo za 5 stopinj in interpretiramo v naslednji hiši. To pravilo pa ne velja v primeru, če bi ta planet morali za vstop v naslednjo hišo premakniti tudi v naslednje znamenje.
Kasneje, ko si pridobimo izkušnje bomo planet v hiši združili tudi z inerpretacijo aspektov in planetov v znamenjih.
V splošnem bo planet v hiši, ki je dinamično aspektiran prinašal določene težave na tem področju življenja. Planet, ki je harmonično aspektiran, pa bo prinašal harmonijo in pozitivne rezultate.
PRIMER: Če je Sonce v 10. hiši bo človeku najpomembnejša služba, poklic ali kariera. Harmonični aspekti bodo spodbujali ambicije, dinamični aspekti pa bodo lahko ovirali ambicije. Sonce v znamenju npr. Ovna pa pomeni, da bo človek na področju ambicij zelo iniciativen.

 

astrološko svetovanje, vedeževanje tarot
astrološko svetovanje, vedeževanje tarot

SONCE V HOROSKOPU
POMEN SONCA V ZNAMENJU
Sonce predstavlja gonilno silo človeka, ki jo črpa iz znamenja, v katerem se nahaja. Znamenje v katerem je Sonce, zato opisuje vaše vašo osebnost, notranje bistvo ter potrebe. Kaže torej vas, kot celoto. Bolj enostavno povedano opisuje kakšen človek ste po srcu. Predstavlja tudi tiste lastnosti, s katerimi se najlažje identificirate. To pa vam daje energijo, ki je potrebna za delovanje motorja. Sonce zahteva od vas, da postanete to, kar ste v resnici. Le takšna usmeritev vam lahko ustvarja notranjo izpolnitev ter s tem daje smisel ali voljo do življenja. Samo tisti, ki je zadovoljen v srcu, je lahko srečen človek. Kdor išče srečo, išče torej Sonce. In le kdor ga najde, lahko zasije v polni luči.
Opomba: Sonce opisuje vašo osebnost in kaže, kakšni ste po srcu. Ascendent opisuje vaš karakter in kaže vaše obnašanje v okolju!
RAZDELITEV ZNAMENJ NA 4 ELEMENTE
Za lažje spoznavanje znamenj, jih je smiselno razdeliti na 4 elemente s podobnimi karakteristikami.
ZRAČNA ZNAMENJA: (DVOJČKA, TEHTNICA, VODNAR) Za ta znamenja je značilen močan intelekt, razmišljanje ter mentalna in besedna spretnost. Večkrat se raje ukvarjajo z idejami ali besedami kot pa s konkretnimi stvarmi. So torej komunikativni in radi izmenjujejo ideje in informacije. Njihove negativne lastnosti so lahko spremenljivost, nestabilnost in nepraktičnost.
OGNJENI ZNAMENJA: (OVEN, LEV, STRELEC) Za ta znamenja je značilna iniciativa, volja ter takšne ali drugačne močne želje, ki so lahko precej individualne. Običajno so precej energični, samozavestni ter večkrat polni entuziazma. Beseda želim ali hočem je pri njih večkrat prisotna. Njihove negativne lastnosti so lahko egocentričnost, dominantnost za zaverovanost vase.
VODNI ZNAMENJA: (RAK, ŠKORPIJON, RIBA) Za ta znamenja je značilna velika sočutnost, intutitivost pa tudi številna hrepenenja. Običajno so zelo čustveni in precej občutljivi. Čustva in občutki jim veliko pomenijo. Znajo biti tudi zelo razumevajoči, prijazni in ustrežljivi. Njihove negativne lastnosti so lahko prevelika občutljivost, nesigurnost ter zadržanost.
ZEMELJSKI ZNAMENJA: (BIK, DEVICA, KOZOROG) Za ta znamenja je značilna velika praktičnost, treznost in racionalnost. Usmerjeni so predvsem k materialnim stvarem. To so konkretni ljudje, običajno odgovorni in vedno dovolj trezni. Na njih se je lahko zanesti in so zelo odgovorni. Njihove negativne lastnosti so lahko določena togost, pretiravanja v navadah, rutinah ali pravilih. Iz tega pa lahko izhaja določena konzervativnost in včasih precej materialistična usmerjenost.

SKLADNOST SONČNEGA ZNAMENJA Z ASCENDENTOM
Ta povezava je zelo bistvenega pomena, ko se gre za iskanje harmonije ali neharmonije med Sončnim znamenjem in Ascendentom.
SONCE V HIŠAH
Sonce v enem od 12. hiš, označuje najpomembnejše področje delovanja v življenju. To je področje, kamor vlagamo svojo energijo in je bistveno, da bi lahko bili zadovoljni v svojem srcu. Notranje potrebe ali izpolnjenost bo zato dosežena, le ob realizaciji tega področja. To je osnovno področje delovanja, ki daje samozavest, samopotrditev in s tem voljo do življenja. Na tem področju se lahko najbolje realiziramo in zasijemo v polni luči. To je torej področje, kjer se bo osebnost najbolje izrazila.
SONCE V ASPEKTIH
HARMONIČNI ASPEKTI S SONCEM
Harmonični aspekti 60, 120 in pogosto tudi 0 z dobrim planetom, opisujejo naše velike in obenem POZITIVNE POTENCIALE. Predstavljajo določene SPOSOBNOSTI ali USTVARJALNOSTI, ki jih lahko uporabimo v življenju. To so tudi aktivnosti, dejanja in cilji, ki so v skladu z našim notranjim bistvom in jih lahko realiziramo v harmoniji z okolico. Realizacija teh ciljev zato ustvarja občutek izpolnjenosti, notranjega zadovoljstva ter dodatno voljo do življenja. Pozitivni aspekti torej pomagajo izraziti notranje sposobnosti in pri tem človeka nagradijo z notranjim zadovoljstvom.
DINAMIČNI ASPEKTI S SONCEM
Dinamični aspekti 90, 180 in včasih tudi 0 s slabimi planeti, predstavljajo določene OVIRE v realizaciji naših želja in bistvenih notranjih potreb. To so aspekti, ki lahko zaradi velike moči delovanja ustvarijo TEŽAVE in KONFLIKTE. Ti nastanejo predvsem zaradi oddaljevanja od notranjega bistva, nerealnosti ciljev ali poveličevanja lastne vrednosti. Nerealizacija ciljev, pa lahko ustvari notranjo napetost in nezadovoljstvo. Udari nas lahko tudi s težkimi življenskimi izkušnjami in grenkobo, ki jo čutimo v sebi. Konflikti in borbe se pogosto zrcalijo, zato lahko dinamični aspekt, včasih vidimo tudi pri svojem očetu ali drugih avtoritetah. Z njimi so možni določeni spori in borbe, ki ustvarjajo le težave in prepreke. Za obvladovanje tega aspekta, je potrebno vložiti več truda in energije kot običajno, da bi ga ozavestili.

 

ASCENDENT V HOROSKOPU

ASCENDENT ALI PODZNAK
Ascendent predstavlja naš karakter, obnašanje do okolja ter soočanje z zunanjim svetom. Kaže zunanjost ali masko osebnosti ter aktivno delovanje pri vstopu v okolje. Ascendent predstavlja naš videz ali stil, ki je za nas najbolj sprejemljiv pri vstopu v okolje. Poleg omenjenega opisuje tudi naše iniciativno reagiranje do vsega nastajajočega ter novega.
Sončno znamenje predstavlja naše globlje notranje bistvo, Ascendent pa kanal ali način izražanja tega bistva navzven v okolje. Ker Ascendent predstavlja aktivno obnašanje ter vstop v svet močneje in bolj vidno deluje na okolico. Nekdo, ki je npr. rojen v Raku in ima Ascandent v Ovnu, bo brez dvoma deloval bolj živahno in odločno, kot pa zadržano in občutljivo, kar je lastnost njegovega sončnega znaka Raka.
Ascendent predstavlja vrh prve hiše, torej začetek prve od dvanajstih hiš v natalni karti. Zaradi tega predstavlja tudi prvi korak, ki ga imamo v okolju in velja za zelo pomembno točko v horoskopu.
Kako se človek obnaša in izraža, kako ga drugi vidijo, njegov izgled in pojavo, v osnovi opisuje znamenje, ki se nahaja na Ascendentu. Glede na naravo tega znamenja se človek tudi najpogosteje obnaša v okolici. Ascendent je torej kanal, preko katerega človek komunicira z okolico.


ASCENDENT V ZNAMENJIH
Ascendent se lahko nahaja v kateremkoli znamenju zodiaka, glede na uro rojstva. Kot smo omenili, opisuje osnovni karakter in obnašanje v okolici.
OPOMBA: Karakter človeka obarva tudi znamenje, v katerem je planet vladarja Ascendenta. Še močneje pa deluje planet, ki se nahaja v konjukciji z Ascendentom. Šibkeje pa v prvi hiši ali v aspektu z Ascendentom.
PRIMER: Če ima nekdo Ascendent v znamenju Raka, ima v osnovi čustven, občutljiv in razumevajoč karakter. Toda če se na Ascendentu nahaja planet Mars, se bo obenem v karakterju močno kazala tudi njegova odločnost in iniciativnost.
RAZDELITEV NA 4 ELEMENTE

Za lažje razumevanje in poznavanje Ascendentnega znamenja, jih je koristno razdeliti na 4 glavne elemente: zračne, ognjene, vodne in zemeljske.
ASCENDENT V ZRAČNEM ZNAMENJU: Za njih je v osnovi karakteristična velika komunikativnost, radovednost in hitrost opažanja in razumevanja. Nagnjeni so k intelektualnim razpravam tudi če praktična uporaba ni na vidiku. Radi se predvsem ukvarjajo z zamislimi in idejami in so v vseh pogledih zelo spretni in iznajdljivi.
ASCENDENT V OGNJENEM ZNAMENJU: Za njih je v osnovi karakteristična velika življenjska moč in energija. Njihov vstop v svet je lahko zelo živahen, odprt in večkrat zelo optimističen. Usmerjeni so v akcijo in delovanje, zato je njihova iniciativa običajno zelo vidna lastnost. Tudi njihove želje so večkrat zelo močne, hotenja pa izrazita.
ASCENDENT V VODNEM ZNAMENJU: Za njih je v osnovi karakteristična velika občutljivost in čustveno obnašanje v okolici. Zaradi tega so tudi precej ranljivi in pod močnim vplivom delovanja okolice in soljudi. Lahko so zelo sočutni in skrbni ter z velikim zaščitniškim instinktom. Občutljivost in podvrženost vplivom je zato vedno prisotna in izrazita.
ASCENDENT V ZEMELJSKEM ZNAMENJU: Za njih je v osnovi karakteristična velika resnost in določena odgovornost v obnašanju ter velika strpnost in potrpežljivost. Usmerjeni so najraje v praktične in konkretne zadeve, z veliko potrebo po sigurnosti. Njihove iniciative so sicer lahko nekako počasne in previdne toda odločitve so zato lahko zelo trdne in vztrajne.
PLANET VLADAR ASCENDENTA V ZNAMENJU
Posebno pomemben vpliv na karakter človeka predstavlja planet vladar Ascendenta. To je planet, ki tradicionalno vlada znamenju, v katerem je Ascendent. Ker se ta planet običajno nahaja v drugem znamenju, obarva človekov karakter še z lastnostmi tega znamenja.
Tradicionalni vladarji znamenj:
OVEN = Mars
BIK = Venera
DVOJČKA = Mekur
RAK = Luna
LEV = Sonce
DEVICA = Merkur
TEHTNICA = Venera
ŠKORPIJON = Pluton
STRELEC = Jupiter
KOZOROG = Saturn
VODNAR = Uran
RIBA = Neptun
PRIMER: Če je Ascendent v Ovnu, pogledamo v katerem znamenju je planet Mars, ki je tradicionalni vladar znamenja Ovna. Če se ta nahaja npr. v Dvojčku, bo karakter človeka poleg velike iniciativnosti Ovna, obarvan tudi z veliko komunikativnostjo in radovednostjo Dvojčka.

 

LUNA V HOROSKOPU
OBNAŠANJE, ČUSTVA IN ODNOSI Z NAJBLIŽJIMI
Luna je nebesno telo, ki potuje okoli zemlje. To je tudi edini zemeljski satelit, ki obkroži zemljo v približno 29. dneh. V vsakem od 12. znamenj zodiaka, se zato zadržuje približno 2,5 dni. Ko se Luna nahaja na drugi strani Sonca, jo lahko zvečer vidimo kot Polno Luno. V konjukciji ali ko je tam, kjer se nahaja Sonce, pa imamo Mlaj in jo zato tudi ne moremo videti. Ta izmenjava Polne Lune in Mlaja se dogaja vsakih 14 dni. Vpliv Lune na naravne pojave je že dolgo znan, še bolje pa ga poznajo kmetje, ki so z naravo močneje povezani. Luna vpliva na plimo in oseko in dviguje morja, prav tako pa deluje tudi na psiho človeka. Luna torej močno vpliva na naše obnašanje in razpoloženje. Njeno potovanje okoli zemlje je zelo hitro in muhasto, s tem pa tudi naša občutljivost in razpoloženje, ki je običajno precej spremenljivo.


LUNA V HOROSKOPU
Vsak človek ima Luno v določenem znamenju, ki je lahko katerokoli od 12. znamenj zodiaka. To znamenje večkrat imenujemo Lunino ali Mesečevo znamenje. Poleg Sonca je Luna v astrologiji najpomembnejše nebesno telo. Sonce je simbolično gospodar dneva, Luna pa gospodar noči. Sonce predstavlja zavest, Luna pa podzavest. Nasprotno od moškega Sončnega principa in nagona po samoizražanju, predstavlja Luna ženski princip in kaže čustveno stran narave. Tudi človek potrebuje poleg delovnega dne tudi noč in spanje in brez tega ne more živeti. Sonce torej daje življenje, Luna pa čustveno zadovoljstvo in s tem tudi smisel početja. Sonce in Luna predstavljata temelje človeške osebnosti in osebnostne celovitosti.


LUNA V ZNAMENJU
Luna najmočneje vpliva na obnašanje v odnosih z najbližjimi, domačimi, prijatelji, predvsem pa v odnosu s partnerjem.. Skladno z znamenjem v katerem se nahaja, kaže instinktivno reagiranje, podzavestne reakcije in obnašanje v določenih situacijah.
Luna pa kaže tudi naše reakcije in obnašanje v novih okoliščinah. To obnašanje je posledica izkušenj iz mladosti in tudi odnosa z materjo ter potrebe po prilagajanju v novih nepredvidljivih okoliščinah. V nedomačih situacijah se bomo torej tudi obnašali instinktivno in v skladu z luninim znamenjem.
LUNA predstavlja instinktivno stran vaše narave, zato je vaše čustveno obnašanje in reagiranje skladno z ZNAMENJEM, v katerem je LUNA. Luna predvsem opisuje obnašanje v medsebojnih odnosih z najbližjimi, partnerjem, kakor tudi v novih situacijah. Opisuje tudi naše najbolj pogosto razpoloženje
RAZDELITEV NA 4 ELEMENTE
Za lažje razumevanje in poznavanje Luninega znamenja, jih je koristno razdeliti na 4 glavne elemente: zračne, ognjene, vodne in zemeljske.
LUNA V ZRAČNEM ZNAMENJU: Običajno se obnašajo zelo komunikativno. Odnosi z najbližjimi so obarvani z veliko raznolikostjo, intelektualnostjo in živahnostjo. Za njih je karakteristična velika radovednost in spremenljivo obnašanje. Radi se predvsem ukvarjajo z zamislimi in so v tem zelo spretni in iznajdljivi.
LUNA V OGNJENEM ZNAMENJU: Običajno se obnašajo živahno. Odnosi z najbližjimi so obarvani z veliko dinamiko in živahnostjo. Za njih je karakteristično dinamično, pompozno ali velikodušno obnašanje. Njihov vstop v svet je lahko zelo živahen, odprt ali optimističen. Tudi njihove instinktivne želje so večkrat zelo močne.
LUNA V VODNEM ZNAMENJU: Običajno se obnašajo sočutno, razumevajoče in umirjeno. Odnosi z najbližjimi so obarvani z veliko sočutnostjo in čustveno globino. Za njih je karakteristično čustveno obnašanje in tudi velika občutljivost. Zaradi tega so tudi precej ranljivi in pod močnim vplivom svojih najbližjih. Lahko so zelo sočutni in z velikim zaščitniškim instinktom.
LUNA V ZEMELJSKEM ZNAMENJU: Običajno se obnašajo umirjeno in zadržano. Odnosi z najbližjimi so obarvani z umirjenostjo, racionalnostjo ali strpnostjo. Za njih je karakteristična resnost, odgovornost v obnašanju ter velika potrpežljivost. Radi imajo sigurnost, konkretne zadeve in navade.


LUNA IN NAŠA MATI
Ker je prvi čustveni kontakt prav z našo materjo, predstavlja Luna v horoskopu tudi njeno podobo, kot smo jo subjektivno dojemali. Znamenje kjer je Luna, kot tudi hiša in aspekti kažejo torej na naravo odnosa z materjo, pa tudi na vse možne konflikte. Preko kontakta z njo se učimo, oblikujemo in spoznavamo svoja čustva. Njeno dobro ali slabo skrb v otroštvu torej opisuje pozicija naše Lune v horoskopu. Zaradi tega so številne lastnosti, ki ste jih videli pri materi, le ogledalo in izraz vaših čustev.
PRI ŽENSKAH Luna opisuje obnašanje v vlogi ženske, matere in do otrok. To bo torej vaše spontano obnašanje do moških, predvsem v vlogi žene.
PRI MOŠKIH Luna predstavlja ideal ženske in lastnosti, ki bi jih želeli pri svoji ženski ali ženi. To bo torej vaše spontano obnašanje do žensk, pa tudi do otrok.


LUNA V HIŠAH
PODROČJE INSTINKTIVNIH POTREB
PODROČJE SPONTANE USMERJENOSTI, ČUSTVENE OBČUTLJIVOSTI TER EMOCIONALNIH VZPONOV IN PADCEV
Luna v hiši, opisuje tisto področje ali okolje v življenju, ki človeka podzavestno najbolj privlači. Spontana usmerjenost in obenem navezanost, je zato pogosto usmerjena na opisano področje. To je obenem področje, ki je najpomembnejše, da se počutite prijetno, varno in čustveno zadovoljeno. Obenem torej vpliva na vaš občutek sigurnosti. Običajno je človek tukaj najbolj prilagodljiv, a čustveno tudi najbolj občutljiv. Zaradi tega prihaja na tem področju tudi do muhavosti in tudi večje subjektivnosti. Ker to področje najmočneje vpliva na počutje, je tukaj opazna tudi čustvena ranljivost.


ASPEKTI Z LUNO
MO aspekti opisujejo specifične lastnosti obnašanja in reagiranja v odnosih z najbližjimi. Označujejo obliko izražanja čustev, čustveno usklajenost, prilagodljivost in harmonijo v odnosih z drugimi. MO predvsem najmočneje vpliva na razpoloženje. Najbolj specifične oblike vašega obnašanja so opisane v nadaljevanju.
HARMONIČNI aspekti (60, 120), predstavljajo pozitivne potenciale v obnašanju, reagiranju in medsebojnih odnosih z najbližjimi. Prinašajo harmonično obnašanje, zelo skladne odnose, globoka čustvena zadovoljstva ter spremljajoč občutek varnosti.
DINAMIČNI aspekti (90, 180) prinašajo konfliktno obnašanje, reagiranje, težave v odnosih ter spremljajoč občutek nesigurnosti in čustvenega nezadovoljstva.

 

MERKUR V HOROSKOPU
Merkur predstavlja potrebo človeka po komuniciranju, izmenjavi informacij in razumni prilagoditvi zunanji okolici. Svoje notranje potenciale in potrebe (SONCE), kot tudi čustva (LUNA) lahko zato izrazimo le na način, ki je za okolico razumljiv. Da bi v tem bili čimbolj uspešni moramo razmišljati, razpravljati z ljudmi in okolico in pri tem čimbolj analizirati svoja mišljenja. Biti moramo torej, kar se da komunikativni, razumljivi, inteligentni in prilagodljivi, da bi ljudje dojeli naše misli.
Merkur je planet razumevanja in znanja, zato je njegova potreba razumeti in dojemati zunanji svet. V glavnem se informacije sprejemajo preko govornega izražanja, pa tudi pisne oblike.
Dojemanje zunanjega sveta, opravlja Merkur s sprejemanjem in oddajanjem informacij v okolje. Hitrost te izmenjave, je zato njegova pomembna vrlina. Nedojemanje zunanjih informacij običajno povzroča komunikativne težave in intelektualni nemir. Če razmišljanje ni logično in razpoznavno okolici, je tudi komunikacija ovirana. Kasneje, pa so možne tudi povsem biološke težave z živčnim sistemom.


VPLIV MERKURJA V ZNAMENJIH
Merkur v znamenjih opisuje način našega razmišljanja in izražanja tudi misli. Prav tako opisuje način sporazumevanja ali komunikacije z okoljem, predvsem preko pogovora z drugimi ljudmi. Miselna aktivnost je spodbujena na način znamenja, v katerem se nahaja. Njegova potreba je sprejemanje, razumevanje in izmenjevanje informacij. Zato pa je potrebno komunicirati, vzpostavljati kontakte in se sporazumeti z drugimi, da bi lahko sprejeli in doumeli njihove ideje in zamisli.


MERKUR V HIŠAH
PODROČJE AKTIVNEGA RAZMIŠLJANJA IN KOMUNICIRANJA
Merkur v enem od 12. hiš, označuje področje največje intelektualne angažiranosti v življenju. To je področje, o katerem največ razmišljate, komunicirate in izmenjujete mišljenja. Intelektualne potrebe so zato dosežene ob zadovoljitvi radovednosti na tem področju. To je področje, ki ustvarja intelektualno zadovoljitev in zadovoljstvo. Na tem področju ste običajno tudi najbolj informirani ali celo izobraženi.

 

tarot vedeževanje, astrološko svetovanje, razlaga rojstne karte, vedeževanje tarot, razlaga sanj
tarot vedeževanje, astrološko svetovanje, razlaga rojstne karte, vedeževanje tarot, razlaga sanj


MERKUR V ASPEKTIH
Aspekti z Merkurjem predstavljajo posebne intelektualne sposobnosti in komunikativne moči. Te se izražajo pri komuniciranju z ljudmi in okoljem.
Aspekti 60, 120 in pogosto tudi 0 z dobrim planetom, opisujejo velike in obenem pozitivne intelektualne in komunikacijske potenciale. Ti aspekti predstavljajo določene intelektualne sposobnosti na opisanem področju. Zaradi pozitivnega razmišljanja ali komuniciranja, prihaja do pravilnega, objektivnega in racionalnega razmišljanja ter konstruktivne komunikacije.

Aspekti 90, 180 in pogosto tudi 0 s slabimi aspekti, predstavljajo določene ovire v komunikaciji z okoljem. Ti aspekti predstavljajo določene komunikacijske ovire na opisanem področju. Prihaja lahko do napačnega, nepravilnega in neobjektivnega razmišljanja ter težav v komunikaciji (razprave, prepiri, nejasnosti...). S tem je zmanjšana prilagodljivost, kar lahko negativno vpliva tudi na živčni sistem.


VENERA V HOROSKOPU
Venera opisuje obnašanje v ljubezenskih odnosih ali medsebojnih zvezah z drugimi. Njena osnovna potreba, je iskanje harmonije, skladnosti in zadovoljstva v odnosu z drugimi. Sposobnost razumevanja z drugimi, je povezana z našim načinom prilagajanja, ki ga opisuje Venera v znamenju in aspektih. Njena pozicija zato opisuje vrsto in kvaliteto naših medsebojnih odnosov.
Venera je tudi močno povezana z izkušnjo lepote, estetskega ter senzualnega zadovoljstva, s pomočjo naših petih čutil. Opisuje naše doživljanje drugih, preko vseh čutil (vid, tip, sluh, vonj in okus). Pri Merkurju je ta potreba povezana samo preko intelekta. Zadovoljstvo, ki ga doživljamo, je zato veliko močneje, saj je povezano z vsemi čutili.
Venera prinaša prijetna doživetja v odnosu z drugimi ter s tem povezane trenutke zadovoljstva in radosti. Pod njen vpliv spadajo vse lepe in prijetne stvari v življenju, še posebno pa zadovoljstva ob harmoniji z drugimi. Opisuje naklonjenost, skladnost in prijaznost do drugih ter stopnjo harmonije v ljubezenskih zvezah. Prav tako vpliva na materialne in finančne zadeve in s tem povezana zadovoljstva.


VENERA V ZNAMENJIH
Venera v znamenju opisuje katere vrednote posedujemo, cenimo in jih izražamo predvsem v odnosih. Medsebojni odnosi ali odnosi do tistega, kar nam ustvarja občutek zadovoljstva, bodo zato obarvani z lastnostmi znamenja, v katerem se nahaja Venera. Harmonični aspekti planetov z Venero bodo prinašali skladne odnose, prijetna srečanja in spremljajoče zadovoljstvo. Dinamični aspekti lahko prinašajo določene težave v odnosih ali ljubezni, nezadovoljstvo ali občutek pomanjkanja naklonjenosti.


VENERA IN LJUBEZEN
Venera predstavlja ženski impulz pri obeh spolih. Venera zato opisuje naše obnašanje v ljubezenskih odnosih. Skladno z znamenjem v katerem se nahaja, kaže naše reagiranje v medsebojnih odnosih in partnerstvu. To obnašanje je posledica tistih naših vrednot, za katere vemo, da nam ustvarjajo zadovoljstvo. V ljubezni se bomo torej predvsem obnašali v skladu z znamenjem, v katerem se nahaja Venera. Za razliko od Lune, ki ustvarja zadovoljstvo zaradi občutka čustvene varnosti, pa ustvarja Venera predvsem senzualno zadovoljstvo, zaradi medsebojnega skladnega odnosa z drugimi ljudmi.


VENERA IN PARTNER
Venera v znamenju opisuje tiste lastnosti, ki jih dajete in iščete v ljubezni, partnerju ali ljubljeni osebi.
Venera v horoskopu moškega: Predstavlja podobo idealne ženske ali ljubice, ki mu ustvarja največ senzualnega zadovoljstva. Znamenje, kjer se nahaja Venera, zato kaže tiste vrednote, ki si jih želi in jih bo iskal v ženski. Obenem opisuje tudi njegovo obnašanje do žensk in naravo partnerskega odnosa, pa tudi vse možne konflikte.
Venera v horoskopu ženske: Predstavlja podobo idealne ženske, ki jo želi igrati. Znamenje, kjer se nahaja Venera, kaže tudi tiste vrednote, ki si jih želi od moškega in ji ustvarja največ senzualnega zadovoljstva. Obenem opisuje tudi njeno obnašanje do moškega in naravo partnerskega odnosa, pa tudi vse možne konflikte.

 

VENERA V HIŠAH
PODROČJE POTREBE PO HARMONIJI, SKLADNIH ODNOSIH IN ZADOVOLJSTVU
Venera v hiši opisuje, na katerem življenjskem področju si najbolj močno želimo skladnosti, harmonije in prijetnosti. Ker je Venera povezana z užitkom, lahko na tem področju najdemo največ zadovoljstva in radosti.

 

VENERA V ASPEKTIH
Harmonični aspekti planetov z Venero (60, 120), dajejo močne in obenem pozitivne potenciale v izražanju naklonjenosti v medsebojnih odnosih. Običajno zato prinašajo zelo skladne odnose, prijetna srečanja ter spremljajoče zadovoljstvo.
Dinamični aspekti (90, 180) prinašajo določene težave v odnosih ali ljubezni, pomanjkanje naklonjenosti ter spremljajoče nezadovoljstvo.

ljubezensko vedeževanje, vedeževanje tarot
ljubezensko vedeževanje, vedeževanje tarot

 090 54 50

 

POCENI VEDEŽEVANJE, VEDEŽEVANJE TAROT , ROJSTNA KARTA, MAGIJA, TAROT PREROKOVANJE, ASTROLOŠKO SVETOVANJE, POMEN TAROT KART, VEDEŽEVANJE, TAROT KARTE, MAGIČNO VEDEŽEVANJE, POCENI VEDEŽEVANJE, VEDEŽEVANJE, POGLED V PRIHODNOST, LJUBEZENSKO VEDEŽEVANJE, ASTROLOGIJA MARIBOR, VEDEŽEVANJE MARIBOR, ASTROLOŠKO SVETOVANJE, RAZLAGA SANJ

POCENI VEDEŽEVANJE, Magija, prerokovanje, vedeževalka, jasnovidka, ljubezen, zdravje, finance, kariera, posel, služba, denar, zakon, otroci