0
Nakupovalna košarica je prazna

PLANETI V HOROSKOPUI


ROJSTNA KARTA, ASTROLOGIJA MARIBOR, VEDEŽEVANJE MARIBOR
ROJSTNA KARTA, ASTROLOGIJA MARIBOR, VEDEŽEVANJE MARIBOR

SONCE

ZNAMENJE DOMICILA: LEV
BARVE: ZLATA, RUMENA, ORANŽNA
VLADAR PETE HIŠE
DAN: NEDELJA
KOVINA: ZLATO
Sonce v natanko enem letu prepotuje ves Zodiak, zato je naš rojstni dan, hkrati tudi naš solarni povratek oziroma dan, ko se Sonce vrne v isto znamenje in na isto stopnjo, kjer je bilo na dan našega rojstva. Sonce je po tradiciji "gospodar dneva" in je tako kot Luna svetilo, le da nam Sonce sveti podnevi, Luna pa ponoči.
Sonce je kot gospodar dneva moški planet in predstavlja očeta, v horoskopu ženske pa tudi partnerja oziroma tip moškega, ki jo privlači. V astrologiji sta tako Sonce kot Lev, povezana s kraljevsko držo, veličino, sijajem, dostojanstvom in avtoriteto. Izrazito sončni ljudje po navadi izžarevajo močno energijo in vitalnost, ter se lahko pohvalijo z mnogimi pozitivnimi levovskimi lastnostmi - radodarnostjo, pogumom, samozavestjo, odločnostjo, poštenostjo, močnim značajem in odličnim zdravjem. Sonce govori o sebi in v horoskopu kaže osebnost, človeka kot posameznika. Kaže tudi pot v prihodnost, v tisto, v kar se mora posameznik kot osebnost razviti. Sonce je tisto, ki predstavlja osebno rast in razvoj. Opisuje zadeve, s katerimi se je moral ukvarjati vaš oče, saj Sonce opisuje očeta, kot osebo, ki v otroštvu skrbi za red in disciplino v domu in družini.
Kjer se nahaja Sonce v rojstni karti, želite biti živi in dejavni, tam želite biti poznani in prepoznani, tam želite zasvetiti v vsej svoji veličini, saj svetlobe Sonca ni lahko zasenčiti ali zamegliti.
Seveda pa slabo aspektirano oziroma šibko Sonce, prinaša ravno nasprotne lastnosti - nesramnost, nadutost, vzbujanje pozornosti za vsako ceno, nesamozavest in pomankljiv občutek identitete. Zraven sodijo tudi zdravstvene težave in pomankanje vitalnosti.
ČLOVEKOVO NAJGLOBJE BISTVO
Sonce kot vir življenja in svetlobe predstavlja naš dnevni svet, zavest in psihološke lastnosti. Ne glede na to, kako so v našem horoskopu položeni drugi planeti; Sonce simbolizira naš najglobji jaz, hkrati pa tudi cilj, h kateremu strmimo. Če človek v sebi zatira lastnosti svojega Sončevega znamenja, ne izžareva več osebosti, ampak živi v senci drugih, bled, brezvoljen in potrt. Nasprotno pa je človek, ki seva svetlobo svojega znamenja, srečen, uravnotežen in pomirjen s svetom. To se kaže tudi v Sončevem grafičnem simbolu - piki v sredini kroga, ki simbolizira točko zavesti, iz katere se je razvilo življenje.
SONCE IN ČLOVEŠKO TELO:
Sonce vlada srcu, vitalnosti, telesni zgradbi in hrbtu, zlasti pa hrbtenici. Izrazito sončni tipi - tako kot ljudje, rojeni v znamenju Leva imajo bodisi lepo postavo ali bodisi težave s hrbtenico. Poleg tega je Sonce pri moških vladar desnega, pri ženskah pa levega očesa.
KLJUČNE BESEDE POVEZANE S SONCEM:
Avtoriteta, dostojanstvo, drama, energija, moški, mož, napredovanje, oče, osebnost, pomembni ljudje, popularnost, posameznik, priznanje, sposobnosti vseh vrst, uspeh, ustvarjalnost, vitalnost, zavest, življenje.
ASTRONOMIJA
Sonce je prvo svetlobno telo. Navidezno sončno gibanje po ekliptiki skozi 12 znamenj določa, v katerem znamenju smo rojeni. Sonce je preprosta zvezda (plinasta masa) s premerom 1.392.000 km. Je srce sistema in predstavlja življenje in zavest.
SONCE V HIŠAH
Hiša, v katerih je Sonce, je življensko področje, kjer se udejanja oziroma najmočnejše izraža posameznikova osebnost. Interpretiramo jo skupaj s hišo, ki se začne v znamenju Leva.
SONCE V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem je Sonce, nam pove na kakšen način se izraža temeljna človekova bit. Govori o kvalitetah življenske poti in o potencialih, ki jih posameznik v življenju lahko razvije.

 

 

LUNA

ZNAMENJE DOMICILA: RAK
BARVI: SREBRNA, BELA
VLADARICA ČETRTE HIŠE
DAN: PONEDELJEK
KOVINA: SREBRO
Čeprav je najpomembnejši dejavnik naše astrološke identitete Sonce, je zelo pomembna tudi Luna, ki od Sonca prejema svetlobo in je na nebu vidna kot enako velika krogla. Pravzaprav sta popoln par, kar dokazuje popoln mrk, ko se Lunina krogla natanko prilega Sončevi. Tu gre očitno za nekakšno dvovladje, saj imata obe svetili enako simbolično težo in šele skupaj sestavljata mogočno celoto. Luna je najhitrejše nebesno telo. Zodiak prepotuje v 28 dneh in se v vsakem znamenju zadrži približno dva dni in pol.
Luna ima kot gospodarica noči ženski značaj; predstavlja mater, ženo ter žensko na splošno. Na univerzalni ravni je to močan simbol ženstva in ženske energije, materinstva in plodnosti. Opisuje zadeve, s katerimi se je ukvarjala vaša mati in v povezavi s tem tudi težave in napore, ki jih je doživela in načine kako jih je premagovala. Od tega je odvisno mnogo stvari, ki vplivajo na vaše zgodnje življenje - otroštvo. Luna predstavlja mamo kot tisto osebo, ki hrani otroka, ga neguje in je ob njem, ko je ta potrebuje; skrbi torej za njegove osnovne potrebe. Zato Luna v karti predstavlja tudi naše primarne potrebe.
LUNARNI SIMBOLIZEM
Če je Sonce vladar našega zavestnega dnevnega sveta, je Luna povezana z našim nočnim svetom, ki mu vladajo podzavest, sanje in vse kar je skrito v senci.
Luna določa naša čustva, potrebe, nagonske odzive, instinkte, navade in preteklost. Razpoloženje, občutki in čustva nihajo, ter se pretakajo kot plima in oseka. Vsi ti občutki obstajajo v vsakem izmed nas in pogosto je njihov vpliv tako močan, da zasenčijo celo Sonce.
Luna govori o naših osebnih interesih, željah, potrebah, udobju, dotiku, intimi, rasti, plodnosti, materinstvu, domu in družini. Predstavlja potrebo po varnosti, ter o sposobnosti vživljanja v druge ljudi. Kjer se nahaja Luna v rojstni karti, smo podvrženi čustvenim vzponom in padcem. Izraziti lunarni tipi ljudi imajo veliko pozitivnih rakovskih lastnosti, predvsem občutljivost in sposobnost skrbeti za druge, ter jih ščititi. Vlada vsem tekočinam, prodaji, plovbi in negovanju.
LUNA IN ČLOVEŠKO TELO
Lunin 28-dnevni ciklus sovpada z menstrualnim ciklom, njeno naraščanje in upadanje pa simbolizira spočetje, nosečnost in rojstvo. Ta vzorec je viden tudi v štirih Luninih fazah - prvem krajcu, mlaju, zadnjem krajcu in ščipu. Luna vlada želodcu in nagonskim reakcijam. Vlada tudi prsim, levemu očesu pri moških in desnemu pri ženskah.
KLJUČNE BESEDE POVEZANE Z LUNO:
Duša, občutki, izražanje čustev, emocionalnost, osnovne človeške potrebe, kuhanje, rojevanje, rojstvo, dajanje in sprejemanje, predanost, sočutje, dom, družina, hiša staršev, odnos do matere, otroštvo, otrok, spanje, postelja, povezanost, narava, rastline, živali.
ASTRONOMIJA
Luna je Zemljin satelit, v premeru meri 3473 km in je največji satelit v našem sončnem sistemu. Zemljo obkroži v 27 dneh, 7 urah in 43 minutah.
LUNA V HIŠAH
Hiša v kateri je Luna, pa pove kje se uveljavljajo naši čustveni vzorci.
LUNA V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem je Luna, nam pove, na kakšen način doživljamo čustvenost in na kakšen način se izraža naše nezavedno, kakšni so naši čustveni vzorci (instinkt, reakcije, izkušnje iz preteklosti). Lahko je deležna določenih privilegijev, lahko pa je področje nestabilnosti in odvisnosti.

 

 

MERKUR

ZNAMENJE DOMICILA: DVOJČKA, DEVICA
VLADAR TRETJE IN ŠESTE HIŠE
BARVE: VEČ BARV SKUPAJ
DAN: SREDA
KOVINA: ŽIVO SREBRO
Sončev najbližji sopotnik Merkur se od njega nikoli ne oddalji za več kot 27 stopinj. Prav zato je Merkur le redkokdaj viden; še najlažje ga opazujemo med popolnim mrkom. Podobno kot Sonce tudi Merkur skozi Zodiak ne potuje dlje kot približno eno leto, zato je v horoskopu vedno v istem znamenju kot Sonce, če ne, pa vsaj v sosednih znamenjih.
V grški mitologiji je Merkur - Hermes, oziroma krilati božji sel. Simbolizira vse, kar je povezano s komuniciranjem in je zato tudi vladar moškega znamenja Dvojčkov, velikih govornikov Zodiaka. Hkrati je Merkur tudi vladar natančnega in perfekcionističnega ženskega znamenja Device, ki pooseblja drugo funkcijo uma - analiziranje, definiranje in razločevanje.
RADOVEDNI SKRIVNOSTNEŽ
Merkur je kot planet, povezan z umom, radovednostjo, ker pa je tudi planet mladine, je povezan tudi s koncentracijo in pozornostjo. Je planet širine in raznolikosti, manj pa globine, zato vlada zgodnjemu izobraževanju, resni študij pa prepušča drugim planetom. Merkur je tudi naš glas in vse, kar je povezano s pisno in govorno besedo - pisma, elektronska pošta, ideje, knjige, mediji...
Pomislite, da je najmočnejša stvar v Vesolju ravno beseda. Prave besede imajo moč poučevanja, zdravljenja in vzpodbujanja, negativne pa lahko povzročijo zamere in sovraštvo, ki ga oseba nikoli ne more odpustiti in ga tudi z obžalovanjem ni možno popraviti. Nekateri Merkur zaradi njegove hitrosti imenujejo tudi sel bogov. Spremljata ga namreč glasbeni navdih in genialna ustvarjalnost, ki je značilnost Dvojčkov. Ob tem pa zna biti tudi nezanesljiv, kratkotrajen in zaskrbljen, zato v življenju osebe lahko povzroči dobro mero nemira. Dobro ga je možno nadzorovati z meditacijo in vizualizacijo. Glede na svoj položaj v horoskopu je lahko lažnivec ali resnicoljubnež, odkrit ali skrivnosten, prepirljiv ali spravljiv. Je tudi vladar humorja in magije. Povezan je tudi z rokami, ker hitrost roke zlahka preslepi oko, je lahko tako tat kot čarovnik. Tipični Merkurjevec je izjemno spreten, bister in hiter, kar se telesno odraža v ročnih spretnostih, duševno pa v inteligenci. Merkur vlada tudi kratkim potovanjem in prevoznim sredstvom.
MERKUR IN ČLOVEŠKO TELO
Merkur je vladar grla, pljuč in dihalnih poti. Če je slabo položen, lahko povzroča motnje govora ali težave z usti, jezikom in dihanjem. Vlada tudi rokam, ramam, živčnemu sistemu, ter boleznim, povezanimi s temi organi.
KLJUČNE BESEDE POVEZANE Z MERKURJEM
Intelekt, razum, učenje, interesi, samoizražanje z besedo in pisanjem, komunikacija, informacija, poučevanje, posredovanje, delovanje, premikanje, prevozna sredstva, mimika, geste, zmožnost razlikovanja, dar opazovanja, analiza, materialni red, čistoča, prilagajanje.
ASTRONOMIJA:
Merkur je planet, ki je najbližji Soncu (opazovanje je možno le ob zori in mraku). Njegov premer je 4480 km, nima atmosfere, ne satelitov. Sonce obkroži v 88 dneh.
MERKUR V HIŠAH
Hiša v kateri se nahaja Merkur je življensko področje, kjer najbolj izrazito izražamo, svojo moč razmišljanja, povezovanja in prilagajanja. Na tem področju življenja bomo prožni, komunikativni in prilagodljivi, pa tudi spretni.
MERKUR V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem je Merkur, nam pove, kakšen je naš način razmišlanja in naša mentaliteta.

 

 

VENERA

ZNAMENJE DOMICILA: BIK, TEHTNICA
VLADAR DRUGE IN SEDME HIŠE
BARVA: ZELENA, BELA
DAN: PETEK
KOVINA: BAKER
Venera je kot jutranja ali večerna zvezda vidna le tik pred sončnim vzhodom, oziroma takoj po sončnem zahodu. V tradicionalni astrologiji se imenuje mali benefik, oziroma mala sreča. Tako kot Merkur se tudi Venera nahaja med Zemljo in Soncem, od katerega ni nikoli oddaljena več kot 46 stopinj, zato je tudi v horoskopu v istem znamenju kot Sonce, če ne, pa vsaj v sosednjih dveh znamenjih.
V grški mitologiji je Venera, boginja ljubezni - Afrodita, iz njenega imena pa izhaja samostalnik "afrodizijak", ki pomeni spolno poživilo, pa tudi pridevnik "veneričen", ki dobesedno pomeni spolno vzdražljiv. Venera je ženski planet in vlada svetu ljubezni in želja. Po njeni zaslugi začutimo veselje, vznesenost, poželenje in užitek v spolnosti. Venerejanski tipi so ponavadi odlični ljubimci, ki pa znajo uživati tudi v lepoti, umetnosti, glasbi in dobri hrani. Venera vlada čutnosti in zemeljskim užitkom, ki jih odkrivamo s tipom, okusom, vonjem, vidom ter sluhom. Venera je v določenih pogledih ravno nasprotna Merkurju, saj so naša telesna poželenja odziv na naše potrebe in želje in nikakor niso posledica analitičnega razmišlanja. Pravzaprav so naše najmočnejše želje praviloma v nasprotju z zdravo pametjo, saj vsi vemo, kako težko je prepričati zaljubljenega človeka. Venera vlada druženju, srečanjem, zarokam, porokam in vsakovrstnim zvezam, govori pa tudi o naših ljubeznih zunaj romantičnih zvez, na primer o družini in tesnih prijateljih. Venera še posebej vlada ženskam, kar ponazarja njen grafični simbol ženskosti. V horoskopu moškega je Venera pokazatelj tipa ženske, ki ga privlači.
LEPA IN LJUBEČA
Venera kot mala sreča vlada lepoti, njeni fizični atributi pa so dober videz, lepota, ljubkost, mehkoba, zaobljenost in nagnjenost k debelosti. Seveda vlada tudi lišpanju, kozmetiki, parfumom, nakitu in vsakovrstnemu okrasju. Osebnostno pomeni Venera ljubečo in prijazno naravo oziroma miroljubnega, ljubeznivega in včasih lenega človeka. Ni treba posebej poudarjati, da je Venera tudi vladarica zabave in užitkov.
VENERA IN ČLOVEŠKO TELO
Venera vlada grlu in ledvicam, pa tudi sladkorju v krvi (sladkorna bolezen). Povezana je tudi z spolno prenosljivimi boleznimi.
KLJUČNE BESEDE POVEZANE Z VENERO
Čutnost, dober okus, diplomacija, družabnost, dvorjenje, erotika, harmonija, hči lepote, ljubezen, ljubimka, luksuz, nevesta, nežnost, odnos, partner, prijaznost, sladko, šarm, umetnost, uravnoteženost, zadovoljstvo, moda, izravnava nasprotij, čutne zaznave, očarljivost, veselje, sposobnost uživanja, predstave o vrednosti in zavedanje vrednosti, postopanje z materijo (posest).
ASTRONOMIJA
Venera je drugi najbližji planet Soncu, poleg Sonca in Lune je najsvetlejša od vseh planetov. Vidna je s prostim očesom, njen premer meri 6.000 km, Sonce obkroži v 225 dneh. Je jutranjica ali večernica - odvisno ali je pred ali za Soncem. Venerina posebnost je, da se od Sonca nikoli ne oddalji za več kot 46 stopinj.
VENERA V HIŠAH
Hiša, v kateri je Venera, kaže na življensko področje, ki je ključnega pomena za razvoj lepih stvari in naših vrednot. Gledamo jo vedno s hišo, ki se začne v znamenju Bika ali Tehtnice.
VENERA V ZNAMENJIH
Znamenje, v katerem je Venera, nam pove, kakšne so vrednote posameznika, ki jih razvija, kaj ceni, kakšne kvalitete skuša uveljaviti v medčloveških odnostih in kakšen je njegov umetniški in ljubezenski okus. Kaže tudi naš odnos do drugih in na obnašanje pri druženju z ljudmi, veselje do navezovanja stikov in družabnost. Obremenjena Venera v horoskopu ne nakazuje le problemov v odnosih, ampak pogosto tudi finančne težave.

 

 

MARS

ZNAMENJE DOMICILA: ŠKORPIJON,OVEN
VLADAR PRVE HIŠE IN OSME HIŠE (TRADICIONALNO)
BARVA: RDEČA
DAN: TOREK
KOVINA: ŽELEZO
Zaporedje planetov, kot jih vidimo z Zemlje, je Luna, Merkur, Venera, Sonce in Mars. Bolj ko je planet oddaljen od Sonca, daljša je njegova orbita; zato Mars potrebuje dve leti, da obkroži Zodiak. V tradicionalni astrologiji velja ta planet za manjši malefik, oziroma "slab" planet, saj je Mars ali Ares v grško-rimski mitologiji bog vojne.
Mars kot vladar moškega znamenja Ovna, bojevnika Zodiaka, nam pokaže, kako se vedemo v konfliktnih situacijah, koliko smo borbeni in kako pogumno se spoprijemamo z življenjem. Mars je hkrati tudi vladar ženstvenega in negativnega Škorpijona ter uteleša odločnost, zagrizenost in močan značaj tega znamenja.
SAMOZAVESTEN IN VZTRAJEN
Mars je po naravi samozavesten, napadalen in vedno pripravljen na spopad. Je pokazatelj naše energičnosti in vztrajnosti. Kot bog vojne vlada prepirom, spopadom, napadalcem in orožju. Če je Venera povezana s spolnostjo na bolj prefinjen in uživaški način, gre pri Marsu za prvinski spolni nagon. In tam kjer je Venera mehka in počasna, je Mars oster in hiter; Venera se smehlja, Mars pa napada, prodira, zabada, reže... Vlada nožem in z njimi povezanim poklicem, od kirurga s skalpelom do mesarja s sekiro. V psihološkem smislu je ta planet pokazatelj jeze, ki v horoskopu kaže, zakaj se jezimo in kako se spopadamo z jezo. Slabo aspektiran Mars povzroča prepirljivost, prenagljenost, nasilnost, vojne, bitke, nesreče, požare in celo krutost, označuje pa tudi nekoga, ki se zlahka prestraši in se nikoli ne razjezi. Nasilnost je lahko prikrita in se izraža kot pasivna agresivnost in ustrahovanje šibkejših.
Po drugi strani pa ima dobro položen Mars mnoge pozitivne značilnosti Ovna, ter nakazuje drznega in pogumnega človeka, ki se zna brez strahu postaviti zase in za druge. Tak človek ni destruktiven, ker zna jezo izživeti na dejaven in konstruktiven način. Njegova dobra lastnost je tudi sposobnost, da stvari premakne iz nične točke ali pospeši neko delovanje. Ne mara dolgočasja ali počasnosti, saj ob njiju hitro postane nemiren.
Mars je planet rdeče barve, zato simbolizira jezo, strast in vročino v mnogih oblikah. Podobne so tudi z njim povezane rastline - trnaste, ostre in bodikave. Kjer se nahaja Mars v rojstni karti, kaže na izvor energije in pove, kam jo največ vlagate. Vlada znamenju Ovna in Škorpijona. Na višini je v znamenju Kozoroga. V izgonu je v znamenju Bika in Tehtnice. Na dnu je v znamenju Raka.
MARS IN ČLOVEŠKO TELO
Mars vlada glavi in nosu, povzroča poškodbe obraza in lobanje, glavobole, vnetje sinusov, nenadne hude bolečine, opekline, rane, mrzlice, izpuščaje, okužbe, vnetja...
KLJUČNE BESEDE ZA PLANET MARS:
Borbenost, brat, delovanje, grobost, hitrost, kriminal, moč, moški, nagon, napad, nasprotnik, navdušenje, nestrpnost, orožje, osvajanje, pogum, prepir, pretep, samozavest, seks, strast, tekmovanje, vzdržljivost.
ASTRONOMIJA
Mars je precej podoben Zemlji. Sonce obkroži v enem letu in 322 dneh. Njegov premer je 6750 km. Glede oddaljenosti od Sonca je takoj za Zemljo.
MARS V HIŠAH
Hiša, v kateri je Mars je področje življenja, kjer se največ potegujemo zase in kjer najbolj kažemo svojo moč osvajanja, kjer smo pripravljeni tudi tvegati in se uveljaviti.
MARS V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem se nahaja Mars, nam kaže na kakšen način uresničujemo svojo potrebo po osvajanju tistega, kar si želimo. Kaže vsebine, ki nas motivirajo.

 

 

JUPITER

ZNAMENJE DOMICILA: STRELEC, RIBI
VLADAR DEVETE HIŠE
BARVE: ZELENA, ŠKRLATNA, TEMNOMODRA
DAN: ČETRTEK
KOVINA: KOSITER
Jupiter se v vsakem znamenju zadrži približno eno leto, Zodiak pa obkroži v 12 letih. V tradicionalni astrologiji velja za velikega benefika ali za veliko srečo. Rimski Jupiter je v grški mitologiji Zevs, najvišje božanstvo. Prinaša optimizem in dobrovoljnost.
Jupiter ponazarja nasprotni princip od Merkurja, kar dokazuje dejstvo, da je Merkur v Jupitrovih znamenjih (Strelec, Ribi) šibek, tako kot je Jupiter šibek v Merkurjevih znamenjih (Dvojčka, Devica). Merkur vlada detajlom in stvarem v manjšem merilu, Jupiter pa gleda na življenje s širšega zornega kota. Ker po mitologiji predstavlja Zevsa, kralja bogov so zato njegove glavne značilnosti veličina, širokopotežnost in ekspanzivnost.
VEČJI OD ŽIVLJENJA
Jupiter je vladar sveta in naravni signifikator vsega tujega in oddaljenega, kakor tudi potovanj v daljne dežele. Ljudje z močno izraženim Jupitrom v horoskopu so pogosto telesno zelo veliki, ter nemirnega podjetnega duha, najbolj pa jih je strah, da bi jih kdo omejeval. Te značilnosti so zelo opazne v obeh Jupitrovih znamenjih, Strelcu in Ribah, ki se telesno in duševno rada ženeta do skrajnih meja, ter sta najsrečnejša pri pohajkovanju, raziskovanju in učenju. Jupiter vlada višjemu izobraževanju in umu, zlasti pa pravu, resnici, svobodi, religiji in filozofiji, ki jih uteleša strelčevski arhetip. Najprimernejši poklici za ljudi s poudarjenim Jupitrom v horoskopu so poučevanje, pravo, duhovščina, dobrodelne dejavnosti, človekove pravice in politika.
Jupitrovski ljudje se tako resno poglabljajo v družbene in planetarne probleme, da so včasih pretirano pridigarski in pravičniški, čeprav imajo siver veliko dobrih lastnosti - so humani, prijateljski, radodarni in optimistični. Dobro aspektiran Jupiter prinaša zaupanje in vero v življenje, kakor tudi prepričanje, da se nobena stvar ne zgodi brez razloga.
Po drugi strani pa pomeni slabo položen Jupiter malodušje, zlobo in strah ali pa pretirano vero v moč usode, ki pripelje do zanikanja osebne odgovornosti. Ljudje pod vplivom Jupitra po navadi prekipevajo od navdušenja, žal pa jih ta podjetnost pogosto drago stane, saj povzroča razsipnost in neprevidnost.
Jupiter je planet sreče, ki v življenju prinaša ugodne priložnosti, srečna naklučja in zadetke na loteriji, pogosto pet minut pred dvanajsto in kot nagrado za vero in zaupanje.
JUPITER IN ČLOVEŠKO TELO
Zaradi povezave s Strelcem vlada Jupiter; kolkom, medenici, bedrom in ishiatičnemu živcu. Pod njegovim vplivom so tudi kri, jetra in bolezni, ki jih povzročajo požrešnost, nezmernost in lagodno življenje.
KLJUČNE BESEDE POVEZANE Z JUPITROM
Angel varuh, avtocesta, bogastvo, dobro počutje, dolga potovanja, filozofija, guru, mednarodna trgovina, modrost, obilje, optimizem, povečanje, pravica, pretiravanje, smisel življenja, uspeh, velikodušnost.
JUPITER V HIŠAH
Hiša v kateri je Jupiter kaže področja življenja, kjer nas pogosto čaka veliko dobrih priložnosti, ponudb. Je hiša optimizma in zaupanja. Je ključno življensko področje za oblikovanje našega verskega in filozofskega prepričanja in pogleda na svet.
JUPITER V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem je Jupiter, nam pove, kako in na kakšen način se kaže naša moč optimizma in zaupanje v življenje, na kakšen način uresničujemo svoje filozofsko prepričanje.

 

 

SATURN

ZNAMENJE DOMICILA: KOZOROG, VODNAR
VLADAR DESETE HIŠE
BARVI: ČRNA, SIVA
DAN: SOBOTA
KOVINA: SVINEC
Saturn je najbolj oddaljen planet sončnega sisitema, kar jih je poznala antična astronomija, ter tudi zadnji tako imenovani "osebni" planet. V tradicionalni astrologiji velja za velikega malefika - zlobneža. Zodiak obkroži v malo manj kot 30 letih. V grški mitologiji je bil Saturn bog Kronos, kar po grško pomeni čas, zato je tudi planet Saturn povezan s časom, staranjem, tradicijo in modrostjo.
Saturn se zaradi svoje povezanosti s starostjo, omejitvami in smrtjo imenuje tudi Oče časa. Astrološko se to kaže že v dejstvu, da je planet sovražnik obeh svetil, Sonca in Lune in da je v njunih znamenjih Levu in Raku najšibkejši.
Saturn je povezan s strahom, melanholijo ter malodušjem in so celo njegove največje vrline, kot so samodisciplina, varčnost in previdnost ne pridejo do izraza. Toda tudi Saturn je del astrološke celote v kateri ima svojo vlogo in pomen in je zato enako pomemben kot drugi planeti.
MEJE IN OMEJITVE
Saturn je nekakšen odgovor na Jupitrovo brezmejnost. Njuna različnost se, tako kot pri Soncu in Luni, odraža v dejstvu, da je Saturn šibak v Jupitrovem najmočnejšem znamenju Raku, Jupiter pa se najslabše počuti v Kozorogu. Brez Saturna v življenju ne bi bilo nobenih meja. Če je Jupiter večni "da", je Saturn večni "ne", ki nam kaže, kdaj moramo odnehati in nas skozi samoodrekanje in odtegovanje plačila za trud vodi po poti dozorevanja. S pomočjo Saturna se soočamo s svojimi omejitvami, med katerimi je prav gotovo najpomembnejša umrljivost, ki nas opozori, da nam je dan le omejen čas v katerem moramo uresničiti svoje življenjsko poslanstvo. Prav zato je Saturn planet ambicij, ciljev in dosežkov in kot tak vladar resnega in zemeljskega Kozoroga. Saturn pooseblja lastnosti, ki so nam potrebne za doseganje ciljev, to pa so poleg odločnosti (Mars) in sreče (Jupiter) predvsem delo, disciplina in vztrajnost. Med pozitivne lastnosti saturnovskih tipov ljudi spadajo tudi danes morda malo staromodne vrednote, kot sta uglajeno vedenje in skrb za ugled.
SATURN IN ČLOVEŠKO TELO
Saturn vlada kostem - zlasti zobem in kolenom, stopalom, vranici in koži, zato ljudje z slabo aspektiranim Saturnom pogosto trpijo za luskavico in izpuščaji.
KLJUČNE BESEDE POVEZANE S SATURNOM
Ambicije, celibat, ded, disciplina, dolg, frustracija, hlad, izguba, modrost, neprijaznost, neuspeh, odgovornost, omejitve, resnost, samota, smrt, staro, strah, tradicija, vztrajnost, vzdržljivost, zvestoba, žalost, koncentracija, trplenje, odpoved, redukcija, težavnost, togost, hladnost.
ASTRONOMIJA
Saturn je zadnji planet viden z prostim očesom. Ima manjšo gostoto, njegov premer je 120.000 km. Ima več satelitov in je obdan z obroči. Sonce obkroži v 29 letih in 167 dneh.
SATURN V HIŠAH
Hiša v kateri imamo planet Saturn, nam bo povedala, katera so področja, kjer nosimo bremena in kje se izražajo. Je tudi življenjsko področje, kjer se moramo učiti počasi, vztrajno in pazljivo.
SATURN V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem je Saturn, kaže, na kakšen način uresničujemo sposobnost koncentracije in discipline v življenju in kakšna so najtežja bremena, ki jih imamo in vrsta najtrših življenskih preizkušenj.

 

URAN

ZNAMENJE DOMICILA: VODNAR
VLADAR ENAJSTE HIŠE
BARVE: ZELENA, NEBESNO MODRA
DAN: NIMA DOLOČENEGA DNEVA
KOVINA: URAN
Uran je sovladar Vodnarja, katerega tradicionalni vladar je Saturn. Zodiak obkroži v približno 84 letih. Njegovo odkritje leta 1781 sovpada z francosko in ameriško revolucijo.
Uran je Zemlji najbližji generacijski planet. Je nevtralen, brezspolen in velja za višjo oktavo Merkurja. Podobno kot Merkur tudi Uran predstavlja hitrost. Je velik upornik, podpira spremembe in vse kar ni običajno. Je zelo napreden in deluje kot preblisk ali kot strela z jasnega neba. Predstavlja vse, čemur rečemo višja sila ali izven naše kontrole. Ne prenaša dolgočasja in se hitro razburi in rad krši tradicijo in je popolnoma neodvisen od kogarkoli in česarkoli. Povezujemo ga tudi z naravnimi nesrečami, predvsem z potresi. Simbolizira vse tisto kar pride od nikoder. Ljudje nanj niso pripravljeni, ker se pojavi iznenada in zato pred njim ni mogoče zbežati. Kjer se nahaja Uran v rojstni karti počnete nekaj neobičajnega in nepričakovanega. Na tem področju lahko presenetite, razburite ali šokirate ljudi okrog sebe.
Tipičen uranski človek je drugačen od drugih in zelo poseben. Lahko je očarljiv, pameten, čudaški, zmeden, nestanoviten, otrok narave in genij, vsekakor pa vedno nekonvencionalen in izviren, skratka tak kot je tipičen Vodnar.
URAN IN ČLOVEŠKO TELO
Uran vlada ločitvam in razdruževanju od shizofrenije do "običajne" razcepljenosti osebnosti. Psihološko pomeni predvsem tisti del osebnosti, ki se upira vsemu, kar je neprijetno, naporno, nezaželeno...
KLJUČNE BESEDE POVEZANE Z URANOM
Ekstremno, hitrost, humanost, igre na srečo, individualnost, internet, izum, izvirnost, kršenje tradicije, ločitev, nemir, nenadno, nepričakovano, novo, prijatelj, samomor, sodobno, stres, svoboda, tveganje, upor, napredek, nesreča, padec, zavrnitev, motnja, presenečenje.
ASTRONOMIJA
Uran je sedmi planet, merjeno po oddaljenosti od Sonca in tretji največji po svojem premeru. Je prvi izmed "modernih" planetov, ki ga je 13.3.1781 odkril William Herschel. V jasni noči ga lahko vidimo celo s prostim očesom. Uran ima prstane (odkritih je skupaj 11), tako kot Saturn, le da so njegovi slabše vidni. Trenutno je poznanih tudi že 20 Uranovih satelitov.
URAN V HIŠAH
Hiša v kateri imamo planet Uran je bolj osebna in kaže na področje življenja, kjer se srečujemo z nenadno željo po spremembah. Želimo nekaj novega, naprednega, izvirnega...
URAN V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem je Uran, kaže na vrsto uporniške energije, ki jo ima določena generacija ljudi, saj se Uran zadržuje v znamenju dolga leta.

 

NEPTUN

ZNAMENJE DOMICILA: RIBI
VLADAR DVANAJSTE HIŠE
BARVA: TURKIZNO ZELENA
DAN: NI DOLOČEN
KOVINA: NI DOLOČENA
Neptun sovladar Rib, katerih tradicionalni vladar je Jupiter, potrebuje za pot okoli Sonca približno 170 let. Planet Neptun so odkrili leta 1846, in glavno odkritje tega obdobja, na primer fotografija in film, odlično sovpadajo s simbolizmom tega oddaljenega planeta.
Fotografija in film sta odkritji neptunskega obdobja. Prvo fotografijo so posneli 1827, prve "iluzinistične igrače" - naprave, ki so dajale vtis gibljivih slik - pa so se pojavile v zgodnjih tridesetih letih 19. stoletja. Svet iluzije je neptunski svet, in morda je narava tega planeta prav zato tako varljiva in jo je težko opredeliti.
Neptun je ženski planet in velja za višjo oktavo Venere. Vlada morjem in oceanom, tekočinam, glasbi, filmu, glamurju, sanjam, iluziji, razočaranjem, duhovnosti, notranji luči, idealom, mistiki, anestetikom, drogam in laskanju. Njegova naloga je, da nas nauči, da obstaja še vse kaj drugega kot le materialni svet, ki ga doživljamo vsak dan. Obdaja ga vse kar je nedotakljivo. Notranji občutki, umetnost, ljubezen do poezije, barve in ples. Pod njegovo okrilje spadajo nevidna bitja, angeli in duhovi. Ob njih ne smemo pozabiti na vse vizije, videnja in komunikacijo z duhovi ali nevidnimi silami. Neptun vlada tudi vsem, ki delujejo ker jim glasovi v glavi tako narekujejo. V najboljši postavitvi pripada Neptunu tudi sposobnost zdravljenja, odpuščanja, nesebičnega služenja in žrtvovanja za druge. Povezujemo ga tudi z občutkom krivde in nezaželjenostjo. Pogosto predstavlja ljudi, ki nas prevarajo. Neptun ne pozna meja in nas skoraj nezaznavno pelje v drugačne svetove, kot je naš vsakdanjik.
Vlada vsemu, kar nam pomaga, da zbežimo od realnega sveta; predvsem drogam, narkomaniji, alkoholizmu, namišljenim bolnikom, mesečnikom, transom, hipnozi in vsemu nematerialnemu in nenormalnemu. Z njegovo pomočjo bežimo v tako imenovano idealno življenje ter okoliščine, ki so del iluzije in Neptunove zamegljenosti nad situacijo, v kateri se nahajamo. Pomaga nam pri naši ustvarjalnosti in spodbuja našo domišljijo. Z njegovo pomočjo si v mislih ustvarimo idealen svet, povsem usklajen z našimi trenutnimi željami. Na žalost njegova iluzija traja le kratek čas. Vračanje v naše vsakdanje resnično življenje je za nekatere ljudi preveč boleče, zato se dnevno poslužujejo Neptunovih peklenskih pripravkov, ki jim pomagajo ostati v svetu iluzij.
Zelo dobro lahko njegov vpliv izkoristijo vsi ustvarjalni ljudje, kot so igralci, glasbeniki, skladatelji, režiserji, ter drugi filmski ustvarjalci, pevci in podobni ljudje. Žal mnogi izmed njih ne vlagajo vse njegove energije le v svoje ustvarjanje, pač pa posegajo tudi po njegovih škodljivih spojinah.
Neptunovo delovanje je subtilno, komaj zaznavno, postopno in pogosto prikrito.
KLJUČNE BESEDE POVEZANE Z NEPTUNOM
Zabrisano, kaos, nevidno, duhovi, skrivno in skrito, laž, goljufija, intrige, film, fantazija, sanje, hrepenenje, idealiziranje, senzitivnost, občutljivost, zdravljenje, pomoč, odtujenost, požrtvovalnost, usmiljenost, sočutje, pobeg, odpoved, zasvojenost, osamljenost, strup, droga, alkohol, voda, morje, kolektiv, spiritualnost, mistika, ezoterika, strah, negotovost, nemarnost, izguba, pomankanje, šibkost, umetnost, fantazija.
ASTRONOMIJA
Neptun je osmi planet po oddaljenosti od Sonca. Že leta 1613 ga je opazoval Galilei. Neptun se nahaja zelo blizu Jupitra in Galilei je mislil, da je zvezda. V dveh zaporednih nočeh je opazil, da se je Neptun malenkostno premaknil glede na bližnjo zvezdo, v prihodnjih nočeh pa mu je ušel iz polja vidnosti.
Neptun ima prstane, lahko ga opazujemo z pomočjo daljnogledom (če vemo kje ga iskati), toda da bi videli še kaj drugega kot majhen disk potrebujemo dober teleskop.
NEPTUN V HIŠAH
Hiša v kateri je Neptun, je bolj osebna. To je področje, kjer se soočamo s transcendentnim delom svoje narave in tudi kjer smo posledično nagnjeni k izgubam (nečemu se odpovemo ker imamo ideal).
NEPTUN V ZNAMENJIH
Znamenje, v katerem je Neptun je generacijsko in kaže na sanje in ideale celotne generacije ljudi.
Šibki Neptunovi položaji zavirajo fantazijo in senzibilnost kot tudi sočutje do drugih. Neptunove napetosti so najmočnejši aspekti pobega in zasvojenosti. Aktivirajo strahove in nesigurnost, oziroma tendenco, izmakniti se realnosti.

 

 

PLUTON

ZNAMENJE DOMICILA: ŠKORPIJON
VLADAR OSME HIŠE
BARVA: ČRNA
DAN: NOBEN
KOVINA: PLUTONIJ
Pluton je sovladar Škorpijona, katerega tradicionalni vladar je Mars. Njegovo zvezdno leto traja približno 248 let. Odkrit je bil šele leta 1930, zato astrološko še ni povsem pojasnjen, vsekakor pa je povezan z razvojem atomske energije. Simbolizira uničevanje, nevidne sile, podzavest, regeneracijo, transformacijo. V horoskopu nakazuje področje na katerem bomo v življenju doživljali najhujše krize in preizkušnje.
TRANSFORMACIJA
Pluton želi vladati in do popolnosti nadzorovati ljudi ter okoliščine. Uporablja komaj zaznavne načine, ki mu pomagajo pri njegovi manipulaciji, zato ga povezujemo tudi z vsemi, kar je skrito, prikrito in zamaskirano. Ne deluje na zavedni, pač pa na nezavedni ravni, ki ga vodi pri vseh njegovih ciljih. Zato zanj ni ne predaha ne predaje. Uporabil bo vse, kar mu je na voljo, da bo dosegel svoje cilje. Preprosto bi lahko njegovo delovanje lahko strnili v popoln zlom sistema, ki ga nato na novo zgradimo. Ustvarja nered, s pomočjo katerega svojo tarčo popolnoma uniči. Vedno ga najdemo tam, kjer se dogajajo ekstremne okoliščine. Njegov moto je vse ali nič, naredi ali umri in podobno... Povezujemo ga z atomsko energijo, ki je strah in trepet našega sveta. Nikoli se ne preda in se bori do zadnjega diha. Zamislite si, da je tak vaš nasprotnik. Verjetno si želite, da ga ne bi nikoli spoznali. Vsi se bojimo njegove sposobnosti uničenja. V nekaterih trenutkih pa si zaželimo pomoč nekoga, ki bi za nas deloval, kot deluje Pluton.
Pluton pa ni le uničevalec pač pa predstavlja tudi sposobnost zdravljenja. Vse tisto, kar je skrito, osvetli in odkrije, zato ga povezujemo s psihoterapijo, kirurgijo in raziskovanjem. Pluton želi odstraniti vse bolno in le to nadomestiti z novim, zdravim. Deluje vedno takrat, ko se nam zdi, da smo presegli nemogoče ekstremne situacije. Po začetnih bolečinah Pluton, poskrbi za popolno preobrazbo, na različnih področjih; kot je sistem vrednosti, življenjski slog, razmišljanje, ravnanje z denarjem, boleznimi. Deluje počasi, previdno in dokončno. Pomislite na ljudi, ki so bili klinično mrtvi, a se vrnejo v normalno življenje. Srečali so se s Plutonom. Mnogi so se zaradi tega popolnoma spremenili. Kjer se nahaja Pluton v rojstni karti, morate sami sestaviti sestavljanko, tu morate sami, brez kakršnekoli pomoči rešiti problem.
PLUTON IN ČLOVEŠKO TELO
V času odkritja Plutona je prišlo do velikega napredka v psihoterapiji. Tovrstna terapija pomeni brskanje po našem lastnem podzemlju in odkrivanje skritih travm, ki jih je moč ozdraviti le, če jih privlečemo na dan.
KLJUČNE BESEDE POVEZANE S PLUTONOM
Moč, vpliv, oblast, dominantnost, sila, pritisk, zatiranje, izsiljevanje, manipulacija, vplivanje, sugestija, magija, smrt, umor, preobrazba, terapija, smrt in prerojenje, fiksacija, storilec, žrtev, ekstremna spolna strast, sadomazohizem, sovraštvo, maščevanje, okrutnost, trplenje, samouničenje, popolno uničenje, raziskovanje, priti stvarem do dna, vse ali nič.
ASTRONOMIJA
Pluton je deveti in najbolj oddaljen planet od Sonca. Odkrit je bil 18.2.1930 in je edini, ki ga vesoljska plovila še niso obiskala. Nekateri astronomi so menili, da bi Pluton lažje klasificirali kot velik astreoid ali komet, kot pa planet. Od avgusta 2006 ni več uvrščen med planete pač pa spada med pritlikave planete, kamor so astronomi uvrstili tudi Ceres in Erido. Njegova orbita je zelo ekscentrična. Včasih je bližje Soncu kot Neptun in takrat velja Neptun kot od Sonca najbolj oddaljen planet. Pluton rotira v nasprotni smeri od večine ostalih planetov. Lahko ga opazimo z amaterskimi teleskopi, vendar moramo biti izurjeni in potrpežljivi.
PLUTON V HIŠAH
Hiša v kateri je Pluton je osebnega pomena. Kaže na življensko področje, kjer nas pogosto "tepe usoda", kjer doživljamo življenjske transformacije in krize in kjer se nam pogosto temeljito spremeni tok življenja.
PLUTON V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem je Pluton je generacijske narave; ranljive točke generacije.

VEDEŽEVANJE, PREROKOVANJE
VEDEŽEVANJE, PREROKOVANJE

 

 

 Točna napoved

 

090 54 50

 

Ljubezen, zdravje, služba

 

Vedeževanje, Tarot Maribor, Prerokovanje tarot, Magija, Vedeževanje Maribor, Vedeževanje tarot, Horoskop Maribor, Astrologija Maribor, Magično vedeževanje, Tarot karte, Vedeževanje, Rojstna karta, Pogled v prihodnost, Ljubezensko vedeževanje, Vedeževanje denar, kariera, posel, Prerokovanje, vedeževalka, jasnovidka - jasen vid v prihodnost