0
Nakupovalna košarica je prazna

MEDICINSKA ASTROLOGIJA


ASTROLOŠKO SVETOVANJE, TAROT VEDEŽEVANJE
ASTROLOŠKO SVETOVANJE, TAROT VEDEŽEVANJE

 

Obstajajo tri osnovne stvari za obravnavo v karti medicinske astrologija katere koli vrste, to so: 1. Sonce, znak zodiaka in hiša v kateri je in vse pomembne vplive drugih planetov; 2. Luna, nebesno znamenje in hiša v kateri je, in vse pomembne vplive od drugih planetov, in; 3. Šesta hiša, nebesno znamenje na njenem pragu, katerikoli planet, ki se nahajajo v ali v povezavi s hišo in vse pomembne vplive drugih planetov.
Sonce se običajno šteje, da je primarni pokazatelj zdravja moških, pri čemer je Luna sekundarnega pomena. Za ženske je Luna osnovni zdravstveni kazalnik, medtem ko je Sonce je sekundarnega pomena. Šesta hiša se nanaša na zdravstvene zadeve na splošno in je najpomembnejša hiša v zvezi z zdravjem v karti.
Obstajajo tudi druge stvari za premislek, kot so postavitev planetov na nebu, nebesno znamenje in hiše planetov v kateri se nahajajo ter njihove povezanosti med sabo; z drugimi besedami, če obstaja pomemben aspekt ( kotna formacija) med planeti. Seveda obstajajo številni drugi aspekti, ki niso navedeni tukaj, ampak to je, kot je navedeno prej, le osnovni pregled.
Astrologija ni za preprosto misleče in lahkoverne. To zahteva dobro razumevanje znanosti in matematike, odlično koncentracijo, fotografski spomin in deduktivne sposobnosti na katere bi bil še detektiv ponosen. Predvsem pa to zahteva vpogled inteligence in odsotnost pristranskosti.
Če imate vse to, bi bila za vas astrologija. In če ste tudi dobri v medicini, bi vam veliki Hipokrat odobril.
ZDRAVJE
Morda najbolj znana je povezava med znamenji in različnimi deli telesa. Obstajajo tudi močne povezave med žlezami in planeti, vendar je ta teorija konceptualno novejša. Obe teoriji je dobro poznati, saj predstavljata osnovo za izredno zanimivo področje medicinske astrologije.
Zelo pomembno je, da še pred ugotavljanjem morebitnih bolezni, nagnjenosti ko določenim boleznim, preučite psihološko stran osebe.
Vzemimo za primer človeka, ki ima nekaj kilogramov preveč. Morda je v precejšnji čustveni stiski- lahko, da občuti pomanjkanje ljubezni, zato išče uteho v hrani. Vendar pa taista oseba lahko ima morda obolelo ščitnico.
PODROČJA KARTE , KI JIH MORAMO UPOŠTEVATI
1. Ascendent in prva hiša ter planeti, ki so morda v njej.
2. Sonce, Luna in vladajoči planet, če je v aspektu s Soncem in/ali Luno.
3. Šesta hiša ter morebitni planeti v njej.

Značilnosti ascendentnega in Sončnega znamenja , ki predstavljajo osnovo osebnosti se pojavljajo na različnih psiholoških ravneh. Pri ocenjevanju zdravstvenega stanja lahko ponavadi kombiniramo značilnosti obeh, vendar je priporočljivo dati prednost tistim, ki se nanašajo na ascendent in ne na Sonce. Bolezenska nagnjenja, ki se nanašajo na Sončno znamenje , nastopijo kot posledica naših dejanj, medtem ko se zdi, da se ascendentna nanašajo na genetsko zasnovo; bolezni, ki jih kaže Luna, nastopijo kot posledica načina, kako se odzivamo na situacije. Ljudje z Luno v Devici lahko imajo težave z želodcem, kadar so pod stresom ali so doživeli šok.
Planeti v 1. hiši
Bližje ko je planet ascendentni stopinji, večji je njegov vpliv. Dlje ko je planet od ascendenta, rahlejši je njegov vpliv. Zapomniti si je treba pomen planetov v konjunkciji z Ascendentom. Splošno vodilo naj vam kratka interpretacija pomena planetov na nasprotni strani. Drugo vodilo je seznam znamenj in njihovih povezav z zdravjem.
Šesta hiša
Na naše telesno počutje močno vpliva način, kako preživljamo dneve – naš odnos do rutinskega dela, domačih opravil in službe, ki je nujna za preživetje. Naše telo bi lahko primerjali z natančnim mehanizmom stroja. Če zanj skrbimo in z njim razumno ravnamo, bo trajalo zelo dolgo, če ga pa zlorabljamo s prevelikimi obremenitvami ali ga celo pustimo »rjaveti«, se bo kmalu izčrpalo.

 

VEDEŽEVANJE, ASTROLOŠKO SVETOVANJE
VEDEŽEVANJE, ASTROLOŠKO SVETOVANJE

Planeti v 1 hiši

SONCE
Pozitivno : Povečana vitalnost in pozitiven odnos do zdravja. Po navadi sta Sonce in ascendent v istem znamenju, zato je človek na primer »dvojna Tehtnica«. V takšnem primeru je splošni poudarek na zdravju, v skladu s pomenom znamenja , tudi izredno močan: takšen položaj zahteva posebej skrbno obravnavo.
Negativno : Negativno delovanje lahko nakazujejo negativni aspekti Sonca z drugimi planeti, ki lahko izredno vitalnost in pozitiven odnos do življenja , ki ju označuje Sonce , močno zmanjšajo ali pa ju izrazijo v pretirani obliki.
LUNA
Pozitivno : Pozitiven tok čustev pripomore k temu , da živi človek izpolnjeno in srečno življenje, vendar pa kaže na občutljivost kože, ne glede na njeno barvo. Na človekovo zdravje lahko negativno vplivajo tudi skrbi in zle slutnje. Ženske s tem položajem morajo redno hoditi na preglede prsi.
Negativno: Velja isto kot za pozitivno Luno, vendar je nagnjenost k zaskrbljenosti povečana. Zelo pogosto je vitalnost zmanjšana in možne so prebavne motnje – po navadi spet kot posledica skrbi.
MERKUR
Pozitivno : Pospešena presnova ter večja miselna in živčna energija, ki bi jo moral človek izražati skladno z značilnostmi ascendentnega znamenja. Probleme lahko povzroči nemir.
Negativno: Posledica je lahko živčna napetost in nesproščenost, še posebej kadar je Merkur v negativnem aspektu z Uranom, Luno in včasih Jupitrom. Če je v kvadratu ali opoziciji s Saturnom, je človek boj nemiren, nagnjenost k depresiji pa lahko negativno vpliva na zdravje.
VENERA
Pozitivno : Ta položaj upočasnjuje presnovo, vendar lahko spodbuja enakomeren pretok energije, če je v ognjenem ali zračnem znamenju.
Negativno: Ker človek s takšnim položajem zelo rad je, je možna debelost.
MARS
Pozitivno : Pospešuje presnovo in povečuje fizično energijo, ki jo mora oseba izražati na pozitiven način. Ta položaj opozarja tudi na nevarnost telesnih poškodb.
Negativno: Velja isto kot za pozitivno, vendar so lahko negativni učinki precej večji. Če je Mars v aspektu s Saturnom, obstaja nevarnost nerednega pretoka energije, oseba pa je lahko nagnjena k vročičnosti in prehladom. Če je v negativnem aspektu z Uranom, lahko napetost in nesproščenost povzročata telesne in duševne motnje.
JUPITER
Pozitivno : Oseba polno uživa življenje; vsakršne težave so posledica pretiravanja s kalorično hrano in pijačo, tako da je tudi , če je Jupiter dobro aspektiran, možna debelost.
Negativno: Pretiravanje s hrano in pijačo, ne kot izraz bega pred stvarnostjo, ampak preprosto zaradi užitka, lahko pripelje do jetrnih bolezni. Občutljivi so kolki in stegna , tako kot pri ascendentu v Strelcu in oseba se v te dele pogosto zredi.
SATURN
Saturn v tej hiši je kaj slab kazalec dobrega zdravja. Zdi se da vedno znižuje vitalnost, čeprav v redkih primerih lahko daje osebi nekakšno oporo. V večini primerov predstavlja precej negativen odnos do življenja , kar negativno deluje tudi na zdravje. Osebo večkrat kaj boli, če je Saturn v negativnem aspektu z Merkurjem ali Uranom, pa se včasih težko giblje. Nagnjen je k poškodbam, padcem, zlomom kosti. Če je v negativnem aspektu s Soncem, Luno ali vladajočim planetom, pa oseba pogosteje zboleva za boleznimi , ki jih označuje Sončno, Lunino ali ascendentno znamenje.
URAN
Tako kot Saturnov je tudi ta vpliv bolj negativen kot pozitiven. Vedno povečuje živčno energijo in pogosto pospešuje presnovo, vendar pa je zanj značilna tudi izrazita nagnjenost k stresu in napetosti. Obstaja nevarnost poškodb in nesreč , pri padcu pa si oseba pogosto zvije ali izpahne kak ud.
PLUTON
Pozitivnih učinkov je tudi tukaj bolj malo, razen če je Pluton dobro aspektiran – v takšnem primeru se telo hitreje očisti odvečnih snovi. Če je negativno aspektiran lahko njegov zaviralni učinek povzroči obratno. Tako kot Neptun tudi Pluton v tej hiši močno vpliva na duševnost osebe.
Znaki horoskopa in Medicinska Astrologija

Medicinska astrologija opisuje nagnjenosti k bolezni in opozarja na katera področja svojega telesa naj človek pazi. Medicinska astrologija ni v nobenem primeru primerna za postavljene diagnoze, to ne bi naredil niti zdravnik, ki je morda ljubitelj astrologije, kjer je še celo za zelo sposobnega zdravnika v določenih primerih težko določiti diagnozo ali se more morebitno posvetovati z drugimi strokovnjaki medicine. Zato je za bralca pomembno razumeti meje medicinske astrologije, ki je z današnjim stanjem znanja še precej nerazvita in nepopolna, po mojem mnenju pa tudi precej pomanjkljiva, saj je zastala nekje na temeljih, ki bi jo bilo treba nujno posodobiti in spremljati. Dilema tega področja je, da je zelo delikatno, ker bi se "smel" z njo ukvarjati kvečjemu usposobljen zdravnik, če bi hoteli, da bi dobila tako obliko, ki bi bila uporabna tudi v praksi. Potencialov za tak interes, pa je malo, čeprav se čudim, kako lahko tako pogosto najdemo ponudbo za horoskop zdravja, ki jih izdela celo nekdo, ki se nikoli ni ukvarjal z medicino, kaj šele, da bi imel zato ustrezno temeljno izobrazbo.
V najslabšem primeru bi ob naročilu horoskopa zdravja dobili spisek vnaprej spisanih predloga za znamenja, planete in aspekte, ki pa niso nujno usklajene, kaj šele primerni za osebe, ki jo zanima lastno zdravje.
Zato so tukaj omenjena le tista osnovna področja, za katere lahko trdimo, da so dokaj uporabna za kaj več, pa tudi moje znanje ne dopušča poglabljanje.

 

Znaki horoskopa in Medicinska Astrologija

Medicinska astrologija opisuje nagnjenosti k bolezni in opozarja na katera področja svojega telesa naj človek pazi. Medicinska astrologija ni v nobenem primeru primerna za postavljene diagnoze, to ne bi naredil niti zdravnik, ki je morda ljubitelj astrologije, kjer je še celo za zelo sposobnega zdravnika v določenih primerih težko določiti diagnozo ali se more morebitno posvetovati z drugimi strokovnjaki medicine. Zato je za bralca pomembno razumeti meje medicinske astrologije, ki je z današnjim stanjem znanja še precej nerazvita in nepopolna, po mojem mnenju pa tudi precej pomanjkljiva, saj je zastala nekje na temeljih, ki bi jo bilo treba nujno posodobiti in spremljati. Dilema tega področja je, da je zelo delikatno, ker bi se "smel" z njo ukvarjati kvečjemu usposobljen zdravnik, če bi hoteli, da bi dobila tako obliko, ki bi bila uporabna tudi v praksi. Potencialov za tak interes, pa je malo, čeprav se čudim, kako lahko tako pogosto najdemo ponudbo za horoskop zdravja, ki jih izdela celo nekdo, ki se nikoli ni ukvarjal z medicino, kaj šele, da bi imel zato ustrezno temeljno izobrazbo.
V najslabšem primeru bi ob naročilu horoskopa zdravja dobili spisek vnaprej spisanih predloga za znamenja, planete in aspekte, ki pa niso nujno usklajene, kaj šele primerni za osebe, ki jo zanima lastno zdravje.
Zato so tukaj omenjena le tista osnovna področja, za katere lahko trdimo, da so dokaj uporabna za kaj več, pa tudi moje znanje ne dopušča poglabljanje.

 

Oven (21. marec-19. april)

Z zdravstvenega vidika, Ovni vedno vodijo z njihovimi glavami. Vprašajte katerega koli Ovna, če je kdaj imel poškodbo glave, pretres možganov ali brazgotine na ali okoli glave nekje, vedno rečejo: "Da". Nekateri od Ovnov lahko imajo grozne, stalne glavobole od stare poškodbe ali pretresa možganov, ki so jih utrpeli mnogo let prej. Oven vlada glavi telesa organa, možganom in lobanji. Oven tudi vlada zunanjemu ušesu, nosu in koži na obrazu in glavi. Mnogi Ovni imajo ne enakomerno razbijanje, utripanje ali zvonjenje glavobola potem, ko so se razjezili, ker se je njihov krvni tlak visoko dvignil. Starejši Ovni se morajo paziti tega, ker so nagnjeni k visokemu krvnemu tlaku kasneje v življenju. Morali bi imeti letni pregled da obdržijo kontrolo. Večina Ovnov se pritožujejo zaradi glavobolov vseh vrst in različic. Stres se vedno začne in konča za Ovne v njihovi glavi, tako so glavoboli precej pogosti pri večjem odstotku od njih. Lahko imajo tudi napad Migrene, ko so res pod velikim stresom.

Bik (20. april - 20. maj)

Vi ste oseba brezhibno dobrega okusa. Nihče ne ljubi hrano bolj kot ti - gurman ali poznavalec kakovosti. In v tem leži možen problem, povečanje telesne teže. Obstaja še en razlog za pridobivanje teže, ki prihaja iz pristojnosti Bikovega področja. Vaša koža postane suha ali se celo lušči kjerkoli po telesu. Izpadanje las od lasišča postane neizogibno. Utrujenost je še en krivec, na katerega je treba paziti. Nizek krvni tlak je prav tako znan problem za Bike. Bik, ne glede na spol, ima vedno z grlom povezane težave, kot so hripavost, prehladi, ki se nastanijo v njihovem grlu jih napravi zelo nesrečne. Pogosto so bolj dovzetni za okužbe ali imajo daljše obdobje boleče grlo, kot katerikoli drug znak. Pri vsem tem je mogoče pomagati prehransko, kot tudi homeopatsko. Niste najbolj telesno aktivni sončni znak zodiaka. Druga velika stvar o vas je vaša ljubezen do vseh vrst živil - nisi izbirčen jedec, kot nekateri drugi znaki zodiaka in vi navadno zaužijete precej sadja, zelenjave, kruha in mesa. Ljudje Biki nagonsko vedo o modrosti prehranjevanja vseh živil.

Dvojček (21. maj - 21. junij)

Vsestranski, nadarjen Dvojček postane bolan, ker on/ ona samo poskuša narediti preveč, prehitro in centralni živčni sistem gre po zlu, pri obremenitvi močnega stresa. Dvojček porablja gorivo živčne energije. Druga področja, kjer je verjetno, da bo Dvojček prizadet ali mora paziti na zdravje, so roke, dlani, ramena in pljuča. Večina Dvojčkov, ko zbolijo, prebolijo zelo hitro. Če vsi ostali imajo 7 dni prehlad, dvojček ga ima 3 ali 4. Dvojček tudi vlada Eustachian cevi, ki vodi iz ušesa v naš sistem limfne žleze. Druge "cevi" v našem telesu, ki jim Dvojček vlada so jajcevodi v ženski, sečevod in sečnica. Prehladi samo naravno gravitirajo na pljuča, ki je vaš šibki člen v vašem telesu. Torej, vas lahko druge bolezni, kot so bronhitis in pljučnica tudi doletijo. Če bi si vzeli uro časa iz vašega prenatrpanega dneva, Dvojček, in se ukvarjali z jogo ali meditacijo, bi to resnično držalo večino prehladov stran od vas.

Rak (22. junij - 22 julij)

Raki živijo svoje življenje skozi njihov želodec. Imajo čudovit občutek za okus, strukturo in vonjem po živilih, ki jih jedo. Mleko in mlečni izdelki so tako pomembni za njih. Vendar pa vas mlečni izdelki tudi lahko spravijo v pravo stisko,na več kot en način. Rak tudi vlada"mešičkom" telesa. Zrkla, lica na obrazu, maternica in želodec so vsi mešički neke vrste, ki držijo nekaj. Vsi so pod domeno raka in to posledično postane šibka točka zgornjega ustroja tega znaka. Po navadi, glavni problem Raka prihaja iz želodca ali prebavne regije, raki so bolj nagnjeni k sivi mreni in zeleni mreni (glavkom), kot veliko drugih znakov zodiaka, preprosto zato, ker je vladar nad očmi in vse, kar gre skupaj z njimi. Izpusti vzdih olajšanja - Ti ne dobiš bolezni raka, ker ste bili rojeni pod soncem znaka raka! To je samo naključje, da je brez pomena, hvala bogu. Rak ne more pomagati, toda je zelo čustven, ker je njegov vladar luna, ki astrološko vlada naši podzavesti in čustvom / občutkom. Ni čarobne "tabletke", ki se ukvarja z našimi čustvi! Toda reven rak ima njegove in njene roke polne z živahno maso konstantno spreminjajočih občutkov, intuicije in čustev. Zato morajo ohraniti svoja čustva pod kontrolo.

 

Lev (23. julij - 22 avgust)

Zdrava modrost, Lev vlada srcu in ožilju. Lev je trden znak, kar pomeni, on/ona ima trdno mnenje, ideje in načine, na katerega bi morali delovati v našem svetu. Razočaranje za čustvene Leve gre naravnost v njegovo srce - in z dovolj teh prizadetosti se začne davek na ta veličastni organ v tem čudovitem znaku in osebe. Torej ni presenetljivo, da veliko Levov, še posebej moški, dobijo srčni infarkt pri svojih štiridesetih letih. Lev potrebuje svež zrak, hojo ali tek ali neko obliko zmerne telesne dejavnosti, da ohranjajo svojo cirkulacijo v dobrem stanju. Če iz katerega razloga Lev preveč sedi in se ne počuti, da se vstane s kavča, potem se lahko pojavijo težave krvnega obtoka - kot vnetje žil, ki, če ni ugotovljeno pravočasno, je lahko smrtonosno. Ali pa lahko doživijo nekaj mravljinčenja ali hladne roke ali noge. Včasih, če se pripognejo in nato vzravnajo prehitro, lahko dobijo vrtoglavico za trenutek ali dva. Ali pa so hitro brez sape, to so znaki obtočil pod stisko. Levi, ne jemati vse k srcu in sprejemajte življenje, kot prihaja!

Devica ( 23 avgust - 22 september)

Nihče ni bolj zdravja zaveden, kot devica. Vsaka klica, bakterija in virus gre pod njihov osebni pregled. In nihče se bolj ne zaveda širjenja klic, tako da verjetno pogosto umivajo roke - samo da bi bili prepričani, da ne bodo prenašali klice na drugo mesto. Device so najboljše na vse vrste diet z zelenjavo, nekaj vrst sadja in malo mesa (perutnine ali ribe). So bolj primerne za vegetarijance, kot kateri koli drugi znak horoskopa. Meso je njim odvratno. Eden od razlogov za to je, ker imajo mehko srce za živali. Devica vlada mnogim stvarem anatomsko gledano, med njimi tudi našim jetrom, ki je glavna očiščevalna postaja telesa, da se znebi strupov in toksinov, ki bi nas ubili. Drug razlog je trebušna slinavka, ki ohranja naš krvni sladkor stabilen - če ni, potem smo odprti za hipoglikemijo ali nizek krvni sladkor ali diabetes. Mnoge Device imajo prebavne motnje, toda to prihaja iz lenih jeter, ne iz šibke želodčne prebavne kisline. To so šibki organi za Devico: jetra in trebušna slinavka, plus tanko črevo. Na žalost, ko Device padejo pod stres, dobijo drisko.

astrološko svetovanje, tarot vedeževanje maribor
astrološko svetovanje, tarot vedeževanje maribor

 

 

Tehtnica (23. september – 22. oktober)

Rojena z lepoto in možgani, tehtnica ima vse. Ne glede ali ste moški ali ženska, imate čudovito notranjo lepoto, ki žari skozi vas in vsakdo to vidi. Imate najlepšo polt od vseh znakov horoskopa. Šibki člen v telesu tehtnice so njene ledvice. Problemi s kožo, kot so suha obliži kože tu in tam, rdeča / srbeča koža, akne ali kasneje se lahko dogodijo zgrešene diagnoze, kot ekcem ali luskavice so tudi pogoste. Glavoboli lahko pridejo in gredo, za katero se zdi, brez razloga. Splošna utrujenost ali oslabelost je tudi prevladujoča.
Za očiščenje vaša prehrana: brez mleka, sladoleda ali sir enkrat na 7 dni, veliko svežega sadja in zelenjave in nekaj celih zrn in ledvice bodo postale čistejše in začele z delom s polno energijo. In potem bodo ti simptomi postopoma izginili.
Na vrh

Škorpijon (23. oktober - 21. november)

Škorpijon je eden izmed najmočnejših, zdravih znakov horoskopa, deloma zato, ker predstavlja začetek tako močne energije. Njihova sposobnost, da so močni in vztrajni je čudovita v mnogih pogledih, vendar če se začne ignorirati in skrivati pred svojimi intenzivnimi občutki in čustvi, potem lahko privrejo na površino zdravstvene težave. Eno od področij slabosti za škorpijone jedebelo črevo, zlasti regija danke. Škorpijoni imajo grozen problem z zaprtjem. Lahko spremenijo svojo prehrano in uvedejo pravilo: piti veliko vode (4-6 kozarcev na dan), in bogato prehrano z balastnimi snovmi. Tudi telovaditi bi morali redno. Najpomembneje je, da ostanejo v stiku s svojimi občutki in govorijo o njih. Druga šibka točka Škorpijonov je njihovreproduktivni sistem. Škorpijoni imajo zelo močan, stabilen libido in posledično lahko uživajo veliko več spolnih stikov kot nekateri drugi znaki horoskopa. Torej, varna spolnost je za njih zakon. Če jo ne upoštevajo, ker je njihova reproduktivna regija za njih šibki člen, so odprti za spolno prenosljive bolezni.
Na vrh

Strelec (22.november - 21 december)

Strelec je najbolj zdrav od vseh dvanajstih znakov horoskopa. Redko zboli za čimerkoli in če se zgodi je bežen prehlad ali 24-urna gripa - in to je vse. Jupiter, planet vladar res dela uslugo. Strelec vlada nad naši izdihani sapi, živcu kolka in področju kolkov našega telesa. Športno, so eden najbolj dejavnih znakov v horoskopu. "Plitko dihanje" je sindrom, ki si ga delita izključno Strelec in Dvojček. Torej, če ne dihate globoko ste v težavah. Po navadi, strelec ženska konča z velikimi boki in obilnimi stegni. Kilogrami se bodo nabirali tam, zmerom bolj s starostjo in ne morete veliko storiti glede tega. Fantje po navadi ostanejo tanki in ne dobijo to dodatno darilo teže. Ena stvar, čeprav, ne glede na spol, je trajna prizadetost spodnjega dela telesa; razpokana medenica, zdrobljen kolk ali stegno. Ali pa velike odrgnine, ureznine ali praske se pojavljajo na tem področju. Najhujši je išias, ki je vnetje zelo veliko živcev, ki poteka od spodnjega dela hrbtenice, navzdol preko zadnjice, stegen in vse do pet vašega stopala. To je velika, dolga, centralna pot živcev. Za Strelce, išias vnetje dobijo od časa do časa.

Kozorog (22. december - 19. januar)
Simbolizira pol ribe in pol kozla, to je zanimiva kombinacija. Kozorogi čustva zelo redko prikažejo javno in celo v zasebnosti so konzervativni in previdni s kom si jih delijo. Vse to lahko vodi do zdravstvenih težav v prihodnosti, če ne spregovorite in izrazite svoje mnenje ob ustreznem času. Če potlačite svoja čustva in jih zadržujete v sebi, potem je lahko posledica v zdravstvenem stanju: vnetje žolčnika. Kozorogi so nagnjeni k nastajanju žolčnih kamnov, ki so po navadi mehke, maščobne kroglice, ki se tvorijo v žolčniku. Simptomi napada žolčnika je pogosto vzporeden s srčnim napadom. Obstoja lahko "zgaga" vrsta občutka v osrednjem območju prsnega koša in se lahko dobesedno občuti, kot da ogenj gori v tebi. Še eno slabo področje za vse Kozoroge so kolena. Ko se vstanejo ali usedejo, njihova kolena škripnejo, počijo in ustvarijo smešne, včasih neprijetne zvoke, ki jih lahko slišijo vsi ostali. Veliko Kozorogov ima šibka kolena ali težave na tem območju, ki lahko zahtevajo kirurški poseg pozneje. Kozorogi dobijo brazgotine, praske, ureze, odrgnine in druge poškodbe na kolena bolj kot na kateri koli drug del svojega telesa. Plavanje in jahanje je priporočeno za njih, vendar bi se morali izogibati hoji.
Na vrh

Vodnar (20. januar - 18. februar)
Krompir, kruh, makaroni in sir, špageti in testenine vseh vrst, vse polno škroba naložene postavke so vaša najljubša hrana v življenju, Vodnarji. In medtem, ko je to odlična skupina hrane v zmernih količinah, Vodnarji niso zmerni na tem področju. Vodnarji postanejo zaspani približno 30 minut do ene ure po jedi zaradi visoke vsebnosti škroba v njihovi hrani. To je zelo slabo za Vodnarje še posebej, če so vozniki ali se ukvarjajo s kakšno drugo spretnostjo, ki zahteva, da so miselno pozorni.
Oni bi morali izbirati jedilnik tudi iz drugih skupin živil. Bodite prepričani, da imate solato in za sladico, sveže sadje. Ampak za to, Vodnarji splošno vodijo življenje medicinsko brez težav.
Na vrh

Ribi (19. februar – 20. marec)
Ribe dobijo dostikrat prehlad ali gripo. Limfni sistem žlez je glavni cilj v ribah. Mišice so "srce" sistema limfnih žlez. Torej, telesna vadba je izredno pomembno za vas. Voda je vaš medij, zato je plavanje eden najboljših načinov za "masažo" vašega limfnega sistema žlez, ker se uporabijo vse mišice telesa pri tej obliki vadbe. Vaše zdravje v celoti temelji na vaši čustveni strukturi za vas, Ribe. Ste eden izmed najbolj čustvenih znakov v horoskopu (Rak je drugi in Škorpijon je tretji), in vaše zdravje ali pomanjkanje tega je neposredno vezano na vaše občutke. Zdravje Ribe je neposredno povezano z njihovimi nogami - in to je šibka točka za vas. Verjetno imate več poškodb na tem delu telesa, kot drugje. Modrice, ureznine, praske in morda celo operacijo. Mnoge Ribe imajo otekle palce na nogi. Ribe imajo vse vrste težav s stopali, vključno stopala športnikov. Sprehodite se, ko se sonce dviga ali zahaja. Ostanite v sinhronizaciji s seboj, ker imate najboljše instinkte in notranje poznavanje kot kateri koli drug znak horoskopa. Vaše telo vam bo "spregovorilo", da vam pove, kaj potrebuje vsak dan – za zaupajte temu- in sebi. Meditacije in joge so odlična zdravstvena terapija za vas – preizkusite jo. Plavanje je čudovito za vas, če obstaja bazen v bližini.

tarot vedeževanje, astrološko svetovanje
tarot vedeževanje, astrološko svetovanje

Aspekti v Medicinski Astrologiji
Ko nekdo študira medicinsko astrologijo, bo opazil, da karta nakazuje skozi planetarne aspekte. Planetarni aspekti so razvrščeni kot trdi ali mehki. Trdi aspekti, kot so uporabljeni v medicinski astrologiji so: pol-sekstil 30, kvadrat -90, pol-kvadrat, sesquiquadrate- poldrugi kvadrat, quincunx-150° in opozicija.

Mehki aspekti so: Trikotnik -120 in sekstil - 60. Semisextil se šteje trdi aspekt, ker je njegov učinek podoben kvinkunksu in, ker neharmonični znaki pridejo v igro.
Konjunkcija je najmočnejši aspekt v njenih vplivih na zdravje in se razlaga v skladu z naravo vpletenih planetov.
Vsi aspekti imajo vpliv na razlago zdravja z najmočnejšo kombinacijo pa tiste, ki vključujejo osebne točke karte - Sonce, Luno in kote (Ascendant, Descendent, Midheaven, Imum Coeli, Vertex in Antivertex.) Za bolj napredne študente, aspekti se tudi uporabljajo pri opisovanju središčne točke (razpolovišče) kombinacij v karti.

Razlaga karte v naslednjem razdelku bo pomagala razjasniti prejšnje informacije. Morali bi opozoriti, da preden lahko nekdo postane medicinski astrolog, mora obvladati strokovno tradicionalno astrologijo.
Karta astronoma, Carl Sagan, umrlega v letu 1996, bo uporabljena za poučevanje nekaterih konceptov medicinske astrologije. (Carl Sagan - rojen 1934/11/09 ob 5:05 v New York City).
Bežen pogled na njegovo karto z uporabo točkovnega sistema kaže, da ima večino planetov v fiksni kvadraturi. Kot je omenjeno, poudarek na fiksni kvadraturi lahko nakazuje bolezni, ki se nanašajo na znake trdne kvadrature - Bik, Škorpijon, Lev in Vodnar.
To lahko opisuje kronično bolezen, ki traja dolgo časa. Bolezen je lahko kumulativne narave kot so izrastki in tumorji, ki rastejo v toku življenja. Obstoja lahko presežek toksičnosti v telesu. Poudarek na fiksnem križu lahko opisuje tudi togo, nepopustljivo naravo. Čeprav se bo ta razlaga usmerila v zadnja leta življenja Carl Sagana, ne vemo, katere druge zdravstvene težave je lahko imel v času svojega življenja.
Pri proučevanju elementov je opažena slabost v elementu zraka in presežek v vodnem elementu. Šibkost v elementu zraka še poslabša postavitev Saturna v Vodnarju. Saturn oslabi ne glede na znak, kjer je postavljen in nakaže del telesa, ki ga je treba negovati.
Je manj preskrbe s krvjo do vseh organov opisanih z znakom v katerem je Saturn lociran v rojstni karti. S Saturnom v Vodnarju in slabosti v elementu zraka lahko pride do slabosti v procesu oksigenacije (slaba oskrba s kisikom v krvi) in šibek živčni sistem. Cirkulacija je lahko tudi slaba.
Prav tako je treba poudariti, da je Saturn najbolj povišan planet v karti, tako povečuje svojo moč za dobro ali slabo.
Presežek vode v karti je lahko pokazatelj z vodo prepojeno tkivo. Stoječa voda lahko prispeva k strjevanju v telesu. Preveč vode lahko prispeva k povečanju sluzi, cist in tumorjev v telesu.

Predhodno je navedeno, da aspekti do kotnih točk z določenimi planeti kažejo nagnjenost k boleznim, povezane s tem kvadrantom. Carl Saganov Ascendant Bika prejme kvadrat od njegovega Saturna. Njegov trdni Midheaven prejme kvadrat od planeta Urana. To še poveča poudarek in težave pri fiksni kvadraturi.
Pri preučevanju karte za vitalnost in odpornost proti boleznim, se najprej preuči Sonce v karti. Carl Sagan fiksno Sonce v Škorpijonu prejme kvadrat od Saturna. To lahko nakazuje na težave vitalnosti, možnost kroničnih bolezni in možnosti za težave s kostmi.
Carl Sagan je bila diagnosticirana z bolezen kostnega mozga - myelodysplasia - v letu 1994. Potrebno je tudi opozoriti, da je Carl Sagan imel Mars Neptun konjunkcijo v Devici. Mars Neptun sredinska točka je točka toksičnosti v karti. Tukaj imamo konjunkcijo, ki bi lahko kazala na šibko črevesje ter morebitno težavo s proizvodnjo inzulina (Devica) v telesu.
Procesi diskriminacije in asimilacije v telesu so off. Čeprav samo po sebi ne kaže na raka kosti, telo je oslabljeno od drugih dejavnikov, kar otežuje upreti se bolezni.
Obstaja točka v rojstni karti znana kot Vertex – smatra se tretji kot karte - točka izven naše kontrole in morda usodnost.
Vertex Carl Sagan je bil v Tehtnici in prejema opozicijo Urana in kvadrat od Plutona. To je težka kombinacija in kaže na morebitno težavo v kardinalnem križu. Eden od znakov kardinalnega križa - Rak - vlada kostnemu mozgu. Carl Saganov Pluton v raku v kvadratu z njegovim Vertex v Tehtnici.

Tehnike Predvidevanj v Medicinski Astrologiji

Da bi ugotovili, kako iskati morebitne zdravstvene težave v prihodnosti, lahko uporabimo tranzite, progresijo, sončne loke in eklipse -mrke. Uporabili bomo karto Carl Sagan za opazovanje katere planetarne kombinacije so bile v veljavi, ko je postal bolan. Treba je opozoriti, da pri uporabi tranzitov, planeti od Jupitra do Plutona, ki nam dajejo največ informacij o prihajajočih dogodkih. Vendar, tranzitni Mars je dober časovni merilec pri uporabi v konjunkciji s temi drugimi planeti. Progresno Sonce, ki je tudi isto kot Solar arc direct je dober časovni merilec.
Mars -- lahko kaže na zvišano telesno temperaturo ali vnetje, opekline, nezgode, rane.
Jupiter -- lahko pomaga s svojim zaščitnim vplivom ali če je v negativnem načinu lahko kaže bolezen, ki jo povzroča presežek, bolezni jeter ali krvne bolezni.
Saturn -- lahko nakaže začetek kronične težave, manj vitalnosti, problemi z zobmi, kostmi ali težav s kožo.
Uran -- lahko nakaže nenadne bolezni, nesreče, problem cirkulacije, problem s hrbtom, ali pogoje napada krča.
Neptun -- lahko nakaže napačne diagnoze, težave z drogami ali alkoholom, pomanjkanje glasu, nenavadno bolezen, virusne okužbe ali poslabšanje bolezni.
Pluto - lahko nakaže preoblikovanje v telesu, množično okužbo. Odstranitev

Carl Sagan je zbolel leta 1994.
1. marec 1994 Pluton v tranzitu je bil Stacionarno Retrograde. pri 28°04 Škorpijona. To je bil njegov Descendent v konjunkciji. Kadarkoli je planet Stacionarno - ali se obrača neposredno ali nazaj, so njegovi učinki močnejši in, če je ta planet še v aspektu s planetom v karti, obstoja okrepitev pomena aspekta. V tem primeru imamo planet transformacije in drastičnih sprememb v opoziciji njegovega Ascendenta. Ascendant lahko nakazuje fizično telo.
25. marec 1994 planet Uran na 25° 48 Kozoroga po tranzitu v kvadratu Vertex -a Carl Sagana. Kot že omenjeno, Vertex je kot usode, natalna karta ima Uran nasproti Vertex, in Uran lahko prinese šok in presenečenje. Ponovitev natalnega trdega aspekta prinaša na površje obljubo natalne karte.
4. april 1994 Uran v tranzitu na 26° 03 Kozoroga je bil nasproti natalnega Plutona Carl Sagana. Uran Pluton lahko nakaže šok in prevrate.
30. april 1994 Uran v tranzitu je bil stacionarno Retrograde pri 28° 20 Kozoroga - skoraj točno nasproti Natalnega Plutona.
8. maj 1994 sončna lok usmerjen Neptun je bil v konjunkciji z natalno Venero pri 14° 34 Škorpijona. Venera je vladar Carl Sagan karte in s tem vpliva na fizično telo. To je lahko strupena kombinacija.
10. maja 1994 je Sončev mrk na 19° 49 Bika ustvarja skoraj natančno opozicijo Sonca. Njegovo natalno Sonce je v 6. hiši zdravja in tudi predstavlja fizično telo, vitalnost in življenje. Mrk na osebni točko v karti običajno kaže na nekatere akcije povezane s planetom, ki je v mrku.
27. maj 1994 Uran v tranzitu znova v opoziciji Plutona.
Dne 7. junija 1994 Uran v tranzitu spet v kvadratu z Natalnim Vertex-om.

22. junij 1994 Saturn je bil stacionarno Retrograde pri 12° 24 Ribe. To je skoraj točno nasproti njegove konjunkcije Mars Neptun. Kombinacija Saturna do Marsa in Saturn do Neptuna je še posebej težka in po navadi nakaže zdravstvene krize. To tudi poudarja strupena kombinacija natalne konjunkcije Neptun/ Mars.
Tranzit Plutona v opoziciji Ascendanta natanko na 15. julij 1994 .-- telesne transformacije in krize.
Na 3. November 1994 sončni mrk se pojavi pri 10° 54 Škorpijona v njegovi šesti hiši zdravja in v konjunkciji Merkurja, Jupiter, Venere in Sonca. Lunin mrk je bil 18. novembra 1984 na 25° 42 Bika, kar znotraj minute njegovega Ascendenta. Lunini mrki nakažejo zelo čustvene čase.
Prav tako je treba opozoriti, da je Ascendant v konjunkciji posebno zle, škodljive zvezde stalnice - Algol.

Možno je, da če bi Carl Sagan verjel v astrologijo in se posvetoval z astrologom, bi se mu morda povedalo o možnosti zdravstvene krize leta vnaprej in bi bil sposoben sprejemati ukrepe za izboljšanje svojega zdravja.
Hkrati, ni jamstva in je lažje videti stvari v retrospektivi. Vendar pa nihče ne bi mogel dvomiti v resnost planetarnih kombinacij, ki so se pojavile v njegovem življenju leta 1994.
Carl Sagan je umrl v Seattle Washington decembra 1996.
Kvadrature v Medicinski Astrologiji
Prejšnje informacije so le smernica, ker ko se nekdo potopi v medicinsko astrologijo, bo ugotovil, da je veliko več informacij lahko pridobljenih iz rojstne karte s študijem znakov v odnosu do kvadratur.
To je zaradi problemov ali bolezni v enem znaku kvadrature, ki se lahko odraža v kateremkoli izmed znakov te določene kvadrature. Kot je bilo pojasnjeno v poglavju o uvedbi četrtin lahko znake razdelimo v ali kardinalne, fiksne ali spremenljive. V medicinski astrologiji je koristno določiti kateri, če sploh, kvadrature so dejavni v karti in od te točke naprej določiti, kateri vrsti bolezni je oseba bolj nagnjena.

Četrtine se imenujejo tudi prečka, tako da imamo kardinalne, fiksne in spremenljive vrste bolezni ali planete na kardinalnem križu, fiksnem križu ali spremenljivem križu.

Kardinalni znaki so oven, tehtnica, rak in kozorog - ki se spet nanašajo na kardinalne vrste bolezni. Kardinalne vrste bolezni opisujejo lokacije in lastnosti kardinalnih znakov. Kaj to pomeni je, da se sklicujejo na bolezni, ki vplivajo na primer, na glavo, prsi, trebuh, ledvice, kožo in kosti. Kardinal vrste bolezni so lahko akutne narave.

Fiksni - Trdni znaki so Bik, Škorpijon, Lev in Vodnar - ki se nanašajo na trdne vrste bolezni. Fiksne vrste bolezni opisujejo lokacije in lastnosti trdnih znakov. Nanašajo se na bolezni povezane z žrelom, žlezo ščitnico, eliminacijskih in reproduktivnih organov, srca, spodnji del hrbta in cirkulacijo telesa. Fiksni znaki se lahko nanašajo na kronične bolezni, ki lahko trajajo dolgo časa.

Spremenljivi znaki so Dvojček, strelec, Devica in ribi, ki pa se nanašajo na spremenljive vrste bolezni. Spremenljivi znaki bolezni opisujejo lokacije in lastnosti spremenljivih znakov. Nanašajo se na bolezni, povezane z rokami, rameni in pljuči, jetri, boki, trebušno slinavko, tankim črevesom, imunskim sistemom in stopali. Spremenljive vrste bolezni so lahko včasih duševnega izvora in se nagibajo akutnosti. Spremenljive vrste bolezni se lahko nanašajo tudi na ponavljajoče se bolezni.

 

Elementi in modusi

Planeti in zleze

Znaki horoskopa in Medicinska astrologija

Aspekti v Medicinski astrologiji

Zdravje

 Nujno je določiti, kateri križ je dejaven v natalni karti horoskopa, da se vidi, kje je poudarek. Posameznik lahko enostavno določi, katera kvadratura prejme največ točk, ali oseba lahko preveri aspekte na kotne točke v natalni karti. Če kot v natalni karti prejema trdi aspekt od ali Marsa, Saturna, Urana, Neptuna in Plutona, se to šteje za motnje v tej kvadraturi in tudi motnje do vladarja znaka kotne točke.
Na primer, če je Bik na kotu, ki prejema trdi ali težki aspekt od Saturna, bi to nakazovalo nagnjenost k bolezni v fiksnem križu. To je zato, ker je Bik član fiksnega križa. Prav tako bi pomenilo, da je vladar Bika, Venera, tudi motena.
Oseba se lahko nauči tudi veliko o zdravju osebe s preučevanjem moči ali pomanjkanje trdnih elementov v karti. Štirje elementi za uporabo v medicini astrologije so ogenj, zemlja, zrak in voda. Vsak element se nanaša na posebne telesne akcije ali telesnih značilnosti in poudarek enega elementa ali pomanjkljivosti v drugem elementu lahko kaže na slabosti v telesu.
Ogenj je vroč in čiščenje. Ogenj proizvaja vročice v telesu, ki lahko pomagajo odpraviti ali izgoreti toksično obliko telesa in pomaga uničiti viruse in bakterije. Prav tako vlada prebavnem sistemu. Zato lahko oseba, ki ima nizek element v ognju težave z izgorevanjem toksinov (strupov) ali znebiti se okužbe ali oseba, ki ima lahko slabo prebavo, zatorej nima pravilnega metabolizma ali primerno vsebnost vitaminov in mineralov. Na srečo, ko se oseba zaveda pomanjkljivosti ali preobilnosti določene sestavine so koraki, ki jih oseba lahko napravi, da ustvari več ravnovesja v telesu. S pomanjkanjem ognja, oseba lahko prispeva več za pomoč pri krepitvi telesne toplote. Lahko jemlje dodatna hranila, ki spodbujajo prebavo. Če ni drugih nasprotovanj v karti, si lahko pomagajo z ognjenimi snovmi, kot so črni poper in ingver.
Ni treba posebej poudarjati, da se oseba mora posvetovati o prehrani, da se prepriča o uporabi pravilnih živil. Prav tako pomaga nositi ognjene barve, če osebi manjka ta element.

Ogenj je vroč in čiščenje. Ogenj proizvaja vročice v telesu, ki lahko pomagajo odpraviti ali izgoreti toksično obliko telesa in pomaga uničiti viruse in bakterije. Prav tako vlada prebavnem sistemu. Zato lahko oseba, ki ima nizek element v ognju težave z izgorevanjem toksinov (strupov) ali znebiti se okužbe ali oseba, ki ima lahko slabo prebavo, zatorej nima pravilnega metabolizma ali primerno vsebnost vitaminov in mineralov. Na srečo, ko se oseba zaveda pomanjkljivosti ali preobilnosti določene sestavine so koraki, ki jih oseba lahko napravi, da ustvari več ravnovesja v telesu. S pomanjkanjem ognja, oseba lahko prispeva več za pomoč pri krepitvi telesne toplote. Lahko jemlje dodatna hranila, ki spodbujajo prebavo. Če ni drugih nasprotovanj v karti, si lahko pomagajo z ognjenimi snovmi, kot so črni poper in ingver.

Element Zemlje se nanaša na sisteme v telesu, ki zagotavljajo stabilnost in podporo. Oseba, ki je šibka v elementu zemlje, lahko prezre, ignorira potrebe fizičnega telesa. Oni se nagibajo k nekoliko "prostorni" in potrebujejo ozemljitev. Če se sklada s preostalo karto, si lahko pomagajo z uživanjem več zemeljske ali težke hrane, imajo redni urnik prehranjevanja in sproščanja in nosijo zemeljske barve. Če so bolj v stiku z naravo in so veliko časa na prostem, tudi pomaga.

Element zraka vlada procesu oksidacije v telesu in živčnem sistemu. Oseba šibka v elementu zraka lahko ima šibki živčni sistem in si lahko pomaga s svežim kroženjem zraka in dihalnim vajam. Nošenja barve zraka, kot nebo modro in koralno lahko pomaga povečati element zraka.
Planeti in žleze

Med planeti in žlezami obstaja močna povezava . Če je planet v 1 hiši in še posebej , če je v konjunkciji z ascendentom je lahko žleza , ki ji planet vlada , zelo občutljiva ali pa poudarjena kako drugače. Povezava z žlezami je najbrž eden najpomembnejših tovrstnih vplivov. Da bi dobili celovitejšo podobo , moramo upoštevati tudi žlezo, ki spada pod vladajoči planet.

 

astrološko svetovanje
astrološko svetovanje

OVEN
Oven vlada glavi, predvsem velikim možganom. Močan poudarek na Ovnu lahko predstavlja nagnjenost k glavobolom. Marsa , vladarja Ovna tradicija povezuje z levim ušesom, ledvicami, žilami in genitalijami. Vlada spolnim žlezam.

BIK
Z znamenjem Bika so povezani mali možgani in tudi vrat, ušesa, spodnja čeljust in grlo. Biki so znani, da radi jedo. Vpliva tudi na žleze obščitnice, ki nadzirajo raven kalcija v telesnih tekočinah.

DVOJČEK
Dvojček vlada pljučem, sapnicam, ramenom, rokam ter prstom. Vladar je Merkur zato so pri Dvojčkih poudarjeni miselni procesi, ki so po navadi hitri in prodorni. Ptolemej povezuje planet tudi z jezikom in žolčem in zadnjico. Sodobni astrologi menijo, da je znamenje v tesni povezavi z živčnim sistemom.

RAK
Rak vlada prsim, trebuhu in prebavnemu traktu. Luna, ki vlada raku je tradicionalno povezana s trebuhom, maternico in čutilom okusa; vlada tudi levi strani telesa. Sodobni astrologi jo povezujejo tudi s celotnim sistemom prebavil.

LEV
Lev vlada srcu, hrbtenici in hrbtu. Ptolemej pravi, da Sonce, vladar Leva upravlja z možgani, srcem, sinusi ter desno stranjo telesa. Danes ga povezujemo s priželjcem ter žlezami z notranjim izločanjem( ki igrajo pomembno vlogo med puberteto), pa tudi z imunskimi reakcijami organizma.

DEVICA
Devica je povezana s črevesjem, pleksusom in živčnim sistemom. Znamenju vlada Merkur ( zato glej tudi Dvojčka).

TEHTNICA
Tehtnica vlada ledvicam ter celotnemu ledvenemu predelu. Verjetno igra tudi vlogo pri težavah s sečnikom in sečnim mehurjem. Znamenju vlada Venera, zato glej tudi pod Bik.

ŠKORPIJON
Znamenju Škorpijona se pripisuje vladavino nad spolnimi organi. Sem spadajo tudi mehur, prostata in danka. Po tradiciji znamenju vlada Mars, zato glej tudi pod OVEN. Sodobni vladar znamenja je Pluton in ta planet je tako kot Mars povezan s spolnimi žlezami.

STRELEC
Strelcu tradicija pripisuje kolke in stegna, pa tudi žile. Njegov vladar je Jupiter, ki vlada tudi jetrom, arterijam in spermi, ter je povezan z žlezo ščitnico, ki upravlja z izločanjem hormonov in telesno rastjo.

KOZOROG
Kozorog vlada kolenom, kostem in zobem; njegov vladar je Saturn, ki vlada vranici , mehurju , sluzi in kostem in je povezan s prednjim režnjem hipofize, ki upravlja s spolnimi žlezami in vpliva na strukturo kosti in mišic.

VODNAR
Vodnar vlada krvnemu obtoku; njegov tradicionalni vladar je Saturn, zato glej pod Kozorog. Sodobni vladar je Uran, ki ga astrologi povezujejo s češariko. Skrivnostnim tretjim očesom.

RIBI
Znamenje Rib vlada stopalom ( vladalo naj bi tudi bolnišnicam ter medicini na splošno). Njegov tradicionalni vladar je Jupiter, zato glej tudi pod STRELEC; sodobni vladar je Neptun , ki vpliva na možgansko strukturo, ki sodeluje pri prenašanju dražljajev po čutilih.

Planeti v Medicinski Astrologiji

Skupaj z znaki, je treba razumeti, kako planeti delujejo v medicinski astrologiji. Kot je navedeno prej, znaki se v splošnem nanašajo na anatomsko lokacijo bolezni, toda tudi pomagajo pri odpornosti proti boleznim in vzdržljivosti telesa.
Planeti lahko včasih imajo podoben pomen kot znaki v katerem so, tako če planet prejema težke aspekte, potem to vpliva na znak kateremu vlada. Ampak na splošno, planeti se nanašajo na delovanje telesa in njen odziv na bolezen. Potrebno je upoštevati znake, kot anatomsko skladnost korespondence in planete kot fiziologijo. Da bi razumeli to, moramo najprej razumeti, kako vsak planeti reagira ali deluje, da nakaže možno stanje bolezni v telesu. Opisi v nadaljevanju so opisi planeta vključenega na nek način v trdi aspekt ali v kombinaciji z drugim planetom.

Prizadeto Sonce lahko ima rezultat vnetja, okužbe, vročine in energijskih problemov. Včasih težave s Soncem lahko nakazujejo težave s srcem , ker je Sonce vladar Leva, ki vlada srčni mišici. Vendar bi bilo to treba potrditi z drugimi planetarnimi indikacijami.

Bolezen, ki vključuje Luno lahko opisuje čustvene motnje, zadrževanje vode, alergične reakcije, nastajanje sluzi, spremenjen ritem telesa, akutne bolezni ali ženske bolezni.

Bolezen, ki vključuje Merkur lahko opisuje duševno ali živčne bolezni, bolezni dihal in morda govorne motnje. To lahko včasih nakaže hormonske težave.

Bolezen, ki vključuje Venero lahko kaže na neravnotežje telesnih energij, benignih izrastkov, neravnovesje krvnega sladkorja, težave venskega obtoka in pomanjkanje višine glasu.

Bolezen, ki vključuje Mars lahko ima za rezultat vnetje in okužbo, zvišano telesno temperaturo, krvno bolezen, rane, acidoza, opekline, kirurški poseg, nenadne bolezni in mišične motnje.

Bolezen, ki vključuje Jupiter lahko kaže na težave z arterijsko cirkulacijo krvi, bolezni, ki jih povzroča presežek, debelost, težave pri nabiranju maščob ali težave s funkcijo jeter.

Bolezen, ki vključuje Saturn kažejo na kronične bolezni, strjevanje, kristalizacijo, blokade, malignost, oslabitev, kožne bolezni in pod aktivnostjo organa, ki mu vlada znak v katerem biva Saturn v karti.

Bolezen, ki vključuje Uran lahko povzroči ne-koordinacijo, krče, nenadne bolezni, trzavice, epileptične napade, s stresom povezane bolezni, razbijanje srca, nesreče
povzročene z električno energijo ali eksplozijo.
Bolezen, ki vključuje Neptun lahko nakaže odvisnosti od drog, alkoholizem, komo, zastrupitve, malignomi, skrito bolezen, prevelik odmerek mamila, občutljivost na droge, znižanje imunskega sistema in napačne diagnoze.

Bolezen, ki vključujejo Pluton lahko kažejo na deformiranost, maligne bolezni, množične okužbe, bakterijske okužbe, amputacije.

 

 

Točna napoved

090 54 50

Ljubezen, zdravje, služba

Vedeževanje, Tarot Maribor, Prerokovanje tarot, Magija, Vedeževanje Maribor, Vedeževanje tarot, Horoskop, Astrologija,  Magično vedeževanje, Tarot karte, Vedeževanje, vedeževanje, zdravje, Rojstna karta, Pogled v prihodnost, Ljubezensko vedeževanje, POCENI VEDEŽEVANJE, Astrološko svetovanje, Prerokovanje, Vedeževalka