0
Nakupovalna košarica je prazna

TEDENSKE NOVICE


LUNIN MRK
LUNIN MRK

V torek, 16. julija ob 23.30 bo delni Lunin mrk na 24. stopnji Kozoroga. Simbolika Kozoroga v Zodiaku je povezana z našimi profesionalnimi ambicijami, sposobnostjo prevzemanja odgovornosti, je pogosto simbol preteklosti, vpliv staršev ter postavitev in uresničevanje življenjskih in poslovnih ciljev. Luna v Kozorogu je resna, zadržana in nezaupljiva. Čustva kaže previdno in še to potem, ko je povsem prepričana in se čuti varno.

Kar lahko pričakujemo od tega mrka, je v veliki meri odvisno od tega, kje se nahaja v našem osebnem horoskopu, toda glede na zelo intenzivne planetarne učinke, ki ga bodo spremljali, je verjetno, da bo od nas zahteval globoko čustveno preobrazbo, to je opustitev vseh tistih občutkov in čustev, ki nas bolijo, spravljajo v tesnobo in nam onemogočajo do uresničitve boljših življenjskih pogojev.

Gre za zorenje in odraščanje. Razumevanje, da je vse, kar imamo zdaj v našem življenju posledica naših dejanj iz preteklosti in da ne smemo za vse kriviti usode in višje sile, Boga, partnerja, matere, očeta ... Mi smo tisti, ki lahko vsako sekundo v življenju rečemo - zdaj je dovolj! Hočem to, tega ne rabim!

Z odločitvijo se začne pot k boljšemu življenju!

Ta Lunin mrk nas lahko tudi bolje seznani z našimi lastnimi strahovi in negotovostjo, s tem kar smo podedovali oz. nasledili in prepričanji, ki smo jih povzeli iz primarnega doma in družine in ki danes vplivajo na naše izbire, zato morda ne bomo srečni v ljubezni, na delu ali v odnosu do otrok.

Sonce v Raku in Luna v Kozorogu prav tako zahtevata da poiščemo ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem.

Ker bosta na mrk vplivala Saturn in Pluton, ki sta v bližini - bi morda bilo treba nekaj izpustiti iz naših življenj, da bomo lažje ustvarili nekaj kar res potrebujemo za boljšo prihodnost.

Dobro si je postaviti en nov cilj in stopati proti njemu z majhni koraki

Znebiti se občutkov krivde.

Razumeti, kaj in kdo z nami manipulira a tudi to, s kom ali čim, mi manipuliramo.

Ali se obnašamo obsesivno, kompulzivno? Če se vrtimo v začaranem krogu, ne bomo prišli daleč… Treba je prerezati popkovino s to situacijo, osebo ali problemom..

Ta mrk vam lahko zašepeta, da naredite premirje s tem, kar je bilo… Ali so vaša pričakovanja resnična? Lahko odpustite?

Možne so močne čustvene reakcije ali potreba, da dokažemo svojo moč na položaju, pa naj gre za zasebno ali poslovno življenje, ker menimo, da imamo vse pod nadzorom. Toda to je iluzija. Edina moč in sigurnost, ki jo lahko pokažemo svetu je tista, ki jo razvijamo v sebi in ki živi v nas.

Ni izključeno, da pridejo na površje nekatere skrivnosti, nekaj, kar je potlačeno ali skrito. In vse to nas pripelje do novih spoznanj in se tako odločimo za dolgoročno in kakovostno spremembo. Kaj bomo storili z vsem tem, ni odvisno od mrka, ampak od nas samih. Mrk samo pokaže s prstom in nas sooči. Ostalo je na nas. Lahko potisnemo glavo v pesek in živimo naprej po starem ali pa…

Glede na položaj Venere, ki se nahaja v bližini severnega Luninega sečišča in nasproti Saturna, se lahko nekaj pomembnega spremeni na našem ljubezenskem področju.
Včasih lahko ta aspekt prekine slab odnos, včasih tudi poskus vrnitve nekdanjih ljubezni, toda zelo verjetno je, da lahko pridejo na površje naši strahovi in negotovost, ki nam bodo preprečili, da bi živeli ljubezen, kakršno zares želimo... V novih romantičnih začetkih lahko pride do opazne razlike v starosti, nekdo je lahko vezan ali čustveno nedostopen. V vaše življenje lahko vstopi oseba, ki vam bo olajšala proces ločevanja od preteklosti ali vam pomagala objektivneje videti vašo vlogo v odnosu. In vpliv Neptuna lahko ustvari novo navdušenje, novo upanje in spoznanje, da obstaja izhod iz vsega, kar se nam dogaja. Vprašanje je samo, ali želimo spremembo ali se držati starih in znanih vlog, ki nam preprečujejo osebno rast in doseganje boljših ciljev.
Ta Lunin mrk bo najbolj vplival na pripadnike kardinalnih znamenj: Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog, tudi podznak oziroma ascedent.
Lep začetek tedna Vam želim: astrologinja in tarot svetovalka Suzana

astrologija, tarot, vedeževanje
astrologija, tarot, vedeževanje

SPREHOD MED ZVEZDAMI 15.7.2019 – 23.7.2019

Teden se je začel s prestopom Lune iz znamenja odprtega in svobodnega Strelca v znamenje rezerviranega in resnega Kozoroga natančno ob 1.04 zjutraj v ponedeljek, kjer bo dočakala še delni mrk 16.7. v torek ponoči – o tem sem pisala včeraj.
Energije spodbujajo zaključevanje, umik in počitek.
Novosti v prvih treh dneh tedna ne kaže uvajati. Mnogi ljudje bodo zaskrbljeni ali se bodo borili z občutki nemoči. Povečana previdnost bo potrebna na cestah in na krajih, kjer se zbirajo ljudje.
V sredo ob 11.18 bo Luna prestopila v znamenje Vodnarja, toda dan bo negotov in priporoča se le rutinsko delo. Venera bo tvorila opozicijo s Saturnom. Še en dan, ko je poudarek na odnosih, čustvih in osvoboditvi od vsega, kar nam ne služi več. Lahko pričakujemo čustveno nezadovoljstvo ali osamljenost. Še posebno, če pričakujemo, da bo druga stran tista, ki nam bo zagotovila nežnost in podporo… V kakršnihkoli okoliščinah se znajdemo, poiščimo priložnost, da se osvobodimo bremen preteklosti in na podlagi preteklih izkušenj poiščimo v sebi res tisto najboljše in se takšne tudi pokažimo okolici. Da lahko izkoristimo energijo tega dne v pravi smeri, se moramo osredotočiti na lastne potrebe. Vprašajte se, če ste pregrobi do sebe in se na neki stopnji kaznujete. Bodite previdni tudi s svojimi financami.
V četrtek se prebudi ženska energija, ki prinaša čutnost. Ker bo Venera z Neptunom tvorila harmoničen trigon, bo ta aspekt mnoge navdihnil na kreativnem področju umetnosti (film, glasba, poezija, ples…) Tudi kakšna nova ideja se lahko spontano pojavi skozi domišljijo, ki jo lahko uspešno realiziramo. V petek zjutraj bo retrogradni Merkur ponovno vstopil v znamenje Raka, tako da nas lahko vrne v situacijo ali k dogodkom, ki so ostali nedokončani ali nerazjasnjeni, posebno kar zadeva družino, premoženje, čustvene odnose ali spremembo kraja bivanja. Lahko nas prisili, da se soočimo in razmislimo, potem pa sprejmemo nekatere odločitve, ki veliko ljudem ne bodo povsem všeč). Na ljubezenskem področju ne pričakujte ničesar spektakularnega, razen kakšne stare ljubezni, ki vas bo potegnila nazaj v preteklost in vas jemala energijo ali pa boste deležni še kakšne nove boleče lekcije, ki je morda ne želite niti videti, niti si je priznati. V petek ob 23.18 prestopi Luna v znamenje nežnih, senzibilnih Ribic. Luna v Ribah bo v soboto naredila sekstil z Uranom in ta je dan idealan za vse, ki se ukvarjajo z nečim iz domene umetnosti, ezoterike, psihologije ali filozofije. Potopite se v svoj skrivnostni svet in se posvetite res samo sebi. Najboljše, da dan preživite na kakšnem mirnem, tihem kraju ob vodi, saj voda zdravi, sprošča, umirja in odpira nove kanale za dotok energije, ki nam jo pošilja vesolje.
Nedelja je pravi čas, da izrečete veliko stvari, ki vas tiščijo in vam ustvarjajo tesnobo, a ne pretiravajte (ker je Merkur v Raku retrograden in ga vodijo čustva in mnogi bodo bolj občutljivi kot po navadi). Mnoge, ki so zaključili ta proces, lahko navdihujejo nekatere nove situacije, knjige, zgodbe ali osebe, da začnejo delati na sebi in se osebnostno izpopolnjujejo, saj sta osebna rast in osebni razvoj ključ do reševanja številnih problemov in neprijetnih situacij, ki nas čakajo v prihodnosti. Vsi vemo, da je življenje polno vzponov in padcev in lažje se postavimo na noge, če smo notranje močni in pripravljeni.
V ponedeljek zjutraj bomo še pod energijami raznežene Lune v Ribah, ob 12.02, ko prestopi v strastnega Ovna pa bomo že začutili val sveže energije in postali pogumnejši.
Miren teden vam želim
Astrologinja in Tarot svetovalka Suzana

 

 

090 54 50

 

1,29 Eur/min