0
Nakupovalna košarica je prazna

ASCEDENT IN HIŠE


VEDEŽEVANJE, PREROKOVANJE, ASTROLOŠKO SVETOVANJE, ASTROLOGINJA ZELNIK SUZANA
VEDEŽEVANJE, PREROKOVANJE, ASTROLOŠKO SVETOVANJE, ASTROLOGINJA ZELNIK SUZANA

Kot smo že večkrat povedali je naša rojstna karta v bistvu zamrznjena astrološka karta neba v trenutku našega rojstva. Datum rojstva nam pove stopinje, na katerih se nahajajo posamezni planeti vključno s Soncem, Venero in Merkurjem, ki v enem dnevu v povprečju prepotujejo eno stopinjo Zodiaka. Sonce je npr. v soboto 21. junija vstopilo v znamenje Raka in vsak dan se njegov položaj v povprečju premakne za eno stopinjo, tako da bo 23. julija Sonce vstopilo v znamenje Leva, ki sledi Raku. Za vse, ki so rojeni v tem času, pravimo, da so »Raki po horoskopu«. Vsako znamenje obsega 30 stopinj, kar pomeni eno dvanajstino Zodiaka. Luna kot najhitrejši planet pa v enem samem dnevu prepotuje povprečno 13 stopinj Zodiaka, zato za določitev njene stopinje v trenutku rojstva že potrebujemo točen čas v okviru našega rojstnega dneva.

Natančen čas rojstva, to je trenutek, ko smo prvič vdihnili, pa je najpomembnejši za določitev ascendenta (podznamenja kot tudi radi rečemo) in njegove stopinje v določenem znamenju. Kraj rojstva nam označuje geografsko dolžino in širino, kjer je oseba rojena, kar astrolog potrebuje vedeti za celotno postavitev astroloških hiš. Kaj so astrološke hiše in ascendent oziroma začetek naše prve hiše in zakaj je tako pomemben pri astrološki analizi? Povprečno vsake dve uri na Ascendentu vzhaja drugo znamenje, povprečno vsake 4 minute vzhaja nova stopinja znamenja. V naravnem horoskopu, kot ga vidimo na sliki, smo znamenja razporedili od začetka do konca po posameznih hišah.

Začetek 1.hiše imenujemo Ascendent. Nasproti njega je kot vrh 7.hiše Descendent. Vrh 4.hiše se imenuje IC – Imum coeli ali najnižja točka neba, vrh 10. hiše pa MC – Medium coeli oziroma sredina neba.

Vrh 1. hiše imenujeno Ascendent, znamenje pa vzhajajoče znamenje, katerega stopinja je določena na podlagi točnega časa in kraja rojstva osebe. Prva hiša je ena najpomembnejših hiš v astrološki karti in njene značilnosti najprej začutimo kot osebnost človeka, s katerim se srečamo. Znamenje in vse kar se v njem nahaja (planeti in druge pomembne točke ali odnos planetov do ascendenta) s svojimi značilnostmi opisujejo osebo, ki je lastnik določene rojstne karte. Skozi ascendent vidimo fizično telo, izgled osebe, tudi fizično zdravje in prva leta življenja. Obenem začutimo energijo in način delovanja osebe, njeno vedenje. Zato navadno ob prvem stiku z osebo najprej začutimo njen ascendent, ne pa znamenja, v katerem se nahaja Sonce.

Zatorej lahko rečemo, da je ascendent naš prvi stik s svetom, ki nas oblikuje tako fizično kot energijsko in ljudje se med seboj v prvem trenutku začutimo predvsem skozi njega. Seveda je pomembno, v kateri hiši imamo vladarja ascendentnega znamenja in predvsem, v katerem znamenju se nahaja, saj le-to močno obarva občutke o nas ob prvem srečanju. Mogoče smo po ascendentu umirjeni in stabilni Biki, vendar imamo Venero kot vladarico Bika v znamenju Dvojčkov in smo zato zelo komunikativni že ob prvem srečanju. Drugi nas pač vidijo takšne, kot se kažemo navzven – to je prvi vtis, ki ga posredujemo svetu o sebi in obenem so to naša očala, skozi katera sami gledamo v svet. Celotna prva hiša s planeti v njej pa nam daje tudi informacijo o tem, kako se počutimo v svoji koži in koliko smo vitalni.

Poleg 1. hiše imamo v svoji rojstni karti še 11 hiš, ki označujejo različna področja našega življenja in način vedenja, ter dogodke in ljudi, ki jih srečujemo v svojem življenju. Gre namreč za skupek energij, s katerimi smo obarvani sami in obenem z njimi privabljamo v svoje življenje različne okoliščine in osebe, ki sovpadajo z nami. Kar pomeni, da se nam v življenju ne more zgoditi ničesar drugega razen tistega, kar nosimo že v svoji rojstni karti. Seveda dokler se ne zavedamo svojih nezavednih energij in se ne odločimo delati na spreminjanju sebe.

VEDEŽEVANJE, ASTROLOGINJA IN TAROT SVETOVALKA ZELNIK SUZANA
VEDEŽEVANJE, ASTROLOGINJA IN TAROT SVETOVALKA ZELNIK SUZANA

 vedeževanje Maribor, magično vedeževanje, tarot Maribor, prerokovanje tarot, magija Maribor, poceni vedeževanje, natalna karta, tarot karte, vedeževanje tarot, horoskop, rojstna karta, astrološko svetovanje, magija, astrologija Maribor, prerokovanje, vedeževalka, jasnovidka, astrološko svetovanje,

 vedeževanje,  vedeževanje zdravje,  ljubezen, vedeževanje denar, finance, posel, zakon, otroci

 

 

vedeževanje, astrološko svetovanje, astrologija
vedeževanje, astrološko svetovanje, astrologija