0
Nakupovalna košarica je prazna

BIORITEM


vedeževanje, prerokovanje, astrologija
vedeževanje, prerokovanje, astrologija

Bioritem


Že Hipokrat je vedel, da na človekovo zdravje, počutje in ustvarjalnost vpliva bioritem. Opredelil je tri osnovne tipe bioritmov: fizičnega, čustvenega in intelektualnega.
Matematično je bioritem funkcija časa, ki se spušča in dviga v obliki sinusne krivulje. Ko je krivulja nad središčnico oziroma nad osnovno linijo, govorimo o pozitivni fazi (dvig energije in sposobnosti), ko je pod osnovno linijo, govorimo o negativni fazi (padec energije in sposobnosti).

 

Preverite, kako bioritem vpliva na vaše počutje
Zgodovina bioritma sega daleč v zgodovino. Zdravnik Hipokrat je pred dva tisoč leti opazil, da imajo ljudje, ne glede na splošno zdravstveno stanje, dobre in slabe dneve in da je tudi učinkovitost zdravil odvisna od tega, kateri dan jih jemljejo.
Matematično je bioritem funkcija časa, ki se spušča in dviga v obliki sinusne krivulje. Ko je krivulja nad središčnico oziroma nad osnovno linijo, govorimo o pozitivni fazi (dvig energije in sposobnosti), ko je pod osnovno linijo, govorimo o negativni fazi (padec energije in sposobnosti).
Celoten izračun delimo na tri osnovne tipe: fizičnega, čustvenega in intelektualnega, zraven pa upoštevamo še intuitivnega. Vsi tipi se izračunajo na podlagi datuma rojstva in spola ter pomagajo sprejemati in razlagati počutje za vsak dan posebej. Svoj bioritem si lahko izračunate na spletu ali s pomočjo različnih aplikacij, ki so temu namenjene. Znamenja, ki so bolj dovzetna za vplive, so: ribi, škorpijon, rak, bik, devica in kozorog.
Fizični tip
Fizični tip vpliva na odpornost proti boleznim, vitalnost, energijo in moč. Telesni ali fizični ciklus traja 23 dni ter vpliva na naše zdravje, nadzira moč, fizično počutje, vzdržljivost, spolni nagon in okrevanje. Prva polovica ciklusa je pozitivni ciklus, del krivulje je nad absciso, ko je organizem napolnjen s fizično energijo. To je faza obdobja večje porabe energije, zato smo močnejši, bolj vzdržljivi, odpornejši, delovni učinek je večji in potrebujemo manj časa za počitek. Dnevi, ko fizični bioritem preseka središčnico, so lahko težavni. Ob teh 'kritičnih' dneh imamo moteno koordinacijo gibov in smo bolj počasni. Telo je neuravnovešeno in bolj nagnjeno k boleznim, fizična šibkost pa lahko povzroči izgubo koncentracije ali celo nesrečo. Bodite pazljivi pri prevozu, uporabi različnih naprav in orodja ter delu z ognjem in elektriko. Fizični bioritem je najbolj opazen, ker ga občutimo s fizičnim telesom.
Čustveni tip
Čustveni bioritem prikazuje ustvarjalnost, razpoloženje, občutljivost in naše zaznavanje okolice. Ta ciklus traja 28 dni ter ureja živčno in duševno stanje, nadzira razpoloženje, čustva, živčne reakcije in kreativne sposobnosti. Ob njegovem nastopu je izražena nagnjenost h konfliktom. Vpliva tudi na živčevje, mentalno zdravje in intuicijo. Pri emocionalnem bioritmu sta kritična dneva prvi in 14. Takrat postanemo čustveno nestabilni, preobčutljivi, iztirjeni ali živčni in lahko reagiramo nepremišljeno. Drugi nas težko razumejo.
V konfliktnih okoliščinah smo lahko žrtev strasti, zaradi česar se pozneje kesamo. Slabo se odzivamo na zunanje dražljaje, tu in tam se lahko zgodi nesreča. Posebno nevarno je sovpadanje teh dni s kritičnimi dnevi fizičnega bioritma, ko je organizem manj odporen. Bodite pazljivi in zadržani, osredotočite se in ne dovolite, da vas čustva prevladajo.
Ker je dolžina emocionalnega bioritma štirikrat po sedem dni, njegovi kritični dnevi vedno padejo na dan v tednu, na katerega smo se rodili. Če smo denimo rojeni na ponedeljek, bomo imeli svoje čustvene kritične dneve vsak drugi ponedeljek. Tako najlažje preverimo, ali bioritmi resnično delujejo.
Intelektualni tip
Intelektualni tip ugotavlja naše umske sposobnosti, spomin, logiko, učenje, presojo in natančnost. Vpliva na spomin, moč koncentracije, razumevanje, previdnost, odločanje in dojemanje novih dejstev. Ob kriznih dneh je zato močno oslabljena naša volja do obveznosti, službe, šole in novih spoznanj.
Ob kritičnih dnevih intelektualnega bioritma (na 16 dni in pol) lahko postanemo zmedeni, neodločni ali raztreseni, zato je bolje, da pomembne odločitve in pogovore po možnosti preložimo na kakšen drug dan. Ob teh dnevih utegnemo imeti sicer originalne zamisli, ki pa so nerealne ali nepraktične ali za nas neprivlačne. Ne delujte prenagljeno. Če pomembnih odločitev ne morete prestaviti na pozneje, jih dobro pretehtajte že nekaj dni prej. Intelektualni bioritem je večinoma uravnavan s stanjem fizičnega in čustvenega bioritma.
Povečana nevarnost obstaja, kadar se negativna faza intelektualnega bioritma pokriva s kritičnim dnem katerega od drugih dveh bioritmov ali pa kadar kritični dan intelektualnega ciklusa pada v negativno obdobje katerega od drugih dveh bioritmov.
Intuitivni tip
Ciklus intuicije traja 38 dni. Spremlja ga vijoličasta barva, ki se izraža tudi skozi njegovo čakro. Z drugimi besedami pa bi intuicijo lahko opisali tudi kot naravno duhovno sposobnost ali 'šesti čut'. Je sposobnost nadčutnega zaznavanja, ki nas vodi k spremembam. Nekateri ji pripisujejo tudi sposobnost komunikacije z duhovi, angeli in preminulimi ljudmi.
Verjetno ste že opazili, da se včasih brez razloga počutite slabo. Morda so za to stanje krivi kritični dnevi. To so dnevi, ko se katera od krivulj seka z vodoravno osjo (preide iz pozitivnega stanja v negativno ali obratno).
Na te dni so ljudje dokazano bolj čustveno nestabilni, dogaja se več nesreč, slabše razmišljamo itd. Vendar pa na te dni ni smiselno čakati doma in se bati, kaj nas čaka. Treba je biti nekoliko bolj previden pri vsakdanjih opravilih in morda preložiti zahtevnejša opravila na drug dan.

bioritem
bioritem

Teorija bioritmov je nastala v Evropi v poznem osemnajstem stoletju. Bioritem je hipotetični ciklični vzorec sprememb fiziologije, čustev in intelekta. Teorija razlaga o tem, da vsaka človek deluje v treh osnovnih življenjskih ciklusih ali “bioritmih”, ki se začnejo na dan rojstva in se stalno ponavljajo do dneva, ko človek umre. Bioritemski cikli so definirani kot fizični, čustveni in intelektualni. Vsak bioritemski cikel ima visoko, nizko in kritično fazo.
Pravzaprav bioritmi nimajo zveze z zvezdami, vendar se ukvarjajo s tremi cikli, ki se začnejo v trenutku rojstva. Naš časovni ciklus ostaja enak in se razlikuje vsak dan. Čas cikla se razlikuje za vse tri vidike vaše osebnosti. Fizični Časovni cikel naj bi trajal 23 dni, Čustveni cikel običajno traja 28 dni in Intelektualni cikel traja 33 dni. Točni bioritmi so preprosti matematični izračuni, ki sledijo obdobju cikla. Ti trije vidiki bioritemskega grafikona opravljajo periodične cikle vzpona in padcev. Priporočljivo je načrtovati stvari glede na vzpone in padce teh ciklov. Oseba, ki opravi izpit v visokem obdobju svojega intelektualnega ritma je verjetno uspešna in doseže dobre ocene. Podobno je ta oseba fizično močnejša in fleksibilnejša v času faze njegovega Fizičnega cikla.
V devetnajstem stoletju so se študije najprej začele na določenih življenjskih ritmih ali ciklusih, ki so bili kasneje označeni kot “bioritmi”. Beseda bioritem je sestavljena iz dveh grških besed, bio in rythmos, kar pomeni življenje in utripanje. Teorija bioritmov definira in meri tri osnovne in pomembne življenjske cikle pri človeku: fizično, čustveno in intelektualno.
Wilhelm Fliess, zelo spoštovan in ugleden zdravnik v Berlinu je zaslužen za pravo pionirsko delo na bioritmih v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Fliess, ki je pri mnogih bolnikih opazoval 23- in 28-dnevne ritme, je začel zbirati statistične podatke o občasnih pojavih vročice, otroških bolezni in občutljivosti na bolezni in smrt. S temi statističnimi podatki je Fliess verjel, da je odkril ritme, ki so bili temeljnega pomena za človekovo življenje.
Dr. Fliess je kasneje razvil dve veliki teoriji bioritmov: Prvo, da narava daje človeku eno “notranjo uro”, ki začne šteti čas ob rojstvu in se nadaljuje skozi vse življenje in drugo uro ki, regulira 9-3-dnevni cikel in vpliva na fizično stanje človeka ter tretjo uro, ki ureja 28-dnevni cikel in vpliva na čustva ali stopnjo občutljivosti.
Fliess je verjel, da je človek v bistvu biseksualec po naravi, sestavljen iz moških in ženskih elementov. Fliess je 23-dnevni fizični cikel imenoval moški cikel, saj je vplival na moč, vzdržljivost in vitalnost. Menil je, da je 28-dnevni cikel reprezentativen za ženski element pri vseh človeških bitjih; urejal je občutljivost, intuicijo, ljubezen in ustvarjalnost – celoten čustveni spekter.
Nadaljnja raziskava je okrepila idejo o 23-dnevnem fizičnem in 28-dnevnem čustvenem ciklu. Seveda se danes danes malokrat strinjamo s predpostavko, da vse fizične komponente pripadajo moškim in vse čustvene komponente ženskam. Namesto tega se zdaj obravnavata bolj kot bistveni značilnosti vsakega spola.
Zamisel o periodičnih ritmih v človeku je ustvarila precejšnje polemike med kolegi in te polemike še danes obstajajo. Večina znanstvenikov je sprejela dejstvo, da so fizična in čustvena stanja človeka v stalnem toku, vendar se mnogi ne strinjajo, da na te spremembe vplivajo redni biološki cikli, ki se začnejo ob rojstvu.
Eden od sodobnikov Fliessa, ki je njegovim zamislim odpiral vrata, je bil Sigmund Freud, človek z izjemno revolucionarnimi idejami svojega časa. V začetku svoje kariere je Freud pokazal izjemen interes in je občudoval teorije Fliessa, ki sta postala kasneje tudi prijatelja. Objavljenih je bilo štiriinštirideset pisem Freuda Fliessu; na žalost so bili odgovori Fliessa izgubljeni.
Pomembne ideje se hitro širijo v znanstveni skupnosti. Dr. Hermann Swoboda, profesor psihologije na Univerzi na Dunaju, je prebral delo Fliessa, medtem ko je bil še vedno mladenič in je ob prelomu stoletja sam raziskoval, predaval in pisal o bioritmih. Swoboda, ki je zaznal periodičnost pri pojavu sanj in miselnih procesov v stiski, astmi, srčnih napadih in izbruhu bolezni je prepričan, da so njegove raziskave potrdile opazovanja Fliessa o 23-dnevnem in 28-dnevnem ciklu. Swoboda je prispeval k teoriji pojma “kritičnega” dneva, ko se cikel premika od visokih do nizkih ali nizkih do visokih.
Včasih se zdi, da imamo več energije, vitalnosti in čustvenega nadzora. Obstajajo pa dnevi, ko so ta ista čustva na nizki ravni. In obstajajo tudi tisti dnevi, ko se odlično odzivamo na situacije na popolnoma nepričakovan način.
Obstaja veliko ljudi, ki podpirajo bioritemsko teorijo. Bertram Brown, direktor nacionalnega inštituta za duševno zdravje, je dejal: “Ti bioritmi so zelo pomembni. Pomagajo nam delno razložiti zakaj imamo slab teden in nam tudi pomagajo priti do razburljivih znanstvenih dognanj, kot so različni na primer učinki zdravila. ”
Colin Pittendrigh, strokovnjak za biološke ritme na Univerzi Stanford je bil citiran v Washington Postu: “Za te stvari menim, da so popolna goljufija. Res ne vem ničesar o tem, da bi karkoli držalo, ker pravih izsledkov.

 

vedeževanje
vedeževanje

 

VEDEŽEVANJE MAGIJA IZIDA

 

Točna napoved - ljubezen, zdravje, kariera, odnosi

 

090 54 50

 

Vedeževanje, Tarot Maribor, Prerokovanje, Magija, Poceni vedeževanje, Vedeževanje Maribor, Vedeževanje tarot, Jasnovidka, Horoskop Maribor, Astrologija Maribor, Magično vedeževanje, Tarot karte, Vedeževanje, Rojstna karta, Pogled v prihodnost, Ljubezensko vedeževanje, Vedeževanje zdravje, Čakre, Razlaga sanj