0
Nakupovalna košarica je prazna

PREROKOVANJE; POMEN TAROT KART - VELIKA ARKANA


VEDEŽEVANJE, tarot vedeževanje, astrološko svetovanje, vedeževanje zdravje, vedeževanje denar, kariera
VEDEŽEVANJE, tarot vedeževanje, astrološko svetovanje, vedeževanje zdravje, vedeževanje denar, kariera

 

 

NOREC
NOREC

0 - NOREC

Karta Norca (pripisuje se ji številka 0) je najbolj posebna karta v Veliki Arkani. Velika Arkana simbolizira življenjsko popotovanje in karta Norca je prva postojanka na tej poti.

Norčevo Popotovanje:

Simbol Norca predstavlja naš začetek oz. začetek našega življenja. Je norček samo zato, ker samo oseba s preprosto dušo in nedolžno vero v dobro začne pot, ki jo ovira tako veliko preprek in bolečin. Norec je kot novorojenček. Svež, odprt in spontan. Na slikah se ga pogosto predstavlja s široko odprtimi rokami in visoko dvignjeno glavo. Pripravljen se je soočiti s kakršnim koli problemom ki bi mu stopil na pot, a obenem ne opazi pečine na robu katere stoji. Ne zaveda se preprek, ki mu bodo stale naproti ko bo začel svojo življenjsko pot. Velikokrat je z njim narisana tudi žival, ki predstavlja Norčevo prvinsko naravo (pes ali mačka), pes ga lahko grize za noge. Norčev nagon mu torej poizkuša preprečiti začetek potovanja, saj se zaveda nevarnosti, ki prežijo nanj na tako dolgem potovanju. Na ramenih nosi culo, kjer ima vse svoje imetje. Na Norca sije rumeno sonce, ki je simbol nove poti in Norčeve preproste Modrosti.

Pomen Karte Norca:

Karta Norca pomeni priložnost za nove začetke. Občutek, da je potrebno brez premisleka skočiti v vodo, brez da bi preverili temparaturo. Norec nam sporoča, da naj nemudoma spremenimo svoje življenje in verjamemo v to kar nam šepeta Srce. Vesolje nas bo podpiralo.

Če ste v obdobju Norca:

Ozrite se k svojim notranjim izvirom, dajte prosto pot svojim občutjem, bodite spontani, poslušajte glas svojega srca.

ključne besede: otroška radovednost, spontanost, samozaupanje, vera, skok v neznano, pogum, optimizem

 

 POGLED V PRIHODNOST

 090 54 50 

NON - STOP

 

 

ČAROVNIK
ČAROVNIK

I - ČAROVNIK

Karta Čarovnika (pripisuje se ji število rimska I) je druga karta v Veliki Arkani. Predstavlja drugo postojanko Norca na svoji poti.

Norčevo Popotovanje:

Ko se Norec odpravi na pot najprvo sreča Čarovnika in Veliko svečenico. Simbol Čarovnika predstavlja našo notranjo moč, ki jo imamo na začetku svojega življenja. Čarovnik je pozitiven in aktiven moški pol naše osebnosti. Pooseblja naše aktivno zavedanje sveta in je sila s katero lahko koncentriramo svojo voljo in moč. Na kartah je ponavadi upodobljen moški nedoločljive starosti, ki ima pred seboj na mizi vse štiri simbole Male Arkane (palice, meči, čaše in diski). Čarovnik obvladuje vse štiri elemente. V rokah vihti žezlo kar kaže na njegovo težnjo po oblasti in samoizpolnitvi. Čarovnikova podoba je lahko tudi negativna, ker kaže na človeka, ki izkorišča svojo moč za manipulacijo drugih.

Pomen Karte Čarovnika:

Kljub temu, da je Čarovnik načeloma pozitivna karta je po drugi strani samo nasprotna karta naslednji karti Velika Arkane – Veliki Svečenici in skupaj z njo ustvarja popolno ravnovesje. Pomeni prihod silne energije v naše življenje. Lahko tudi predstavlja velike možnosti za spremembe. Uspešnost na vseh področjih. Uspešno delo in skladna ljubezenska zveza, kjer imamo mi glavno besedo. Predstavlja tudi trdnost zdravja in uspešno finančno poslovanje.

Če ste v obdobju Čarovnika:

Lahko izkoristite njegovo veliko moč, da vam pomaga pri uresničitvi svojih projektov. Potrebno je aktivno delovanje, ker je potrebno izkoristiti pomoč in sposobnost Čarovnika. To moč je možno izkoristiti na vseh področjih, ker Čarovnik nadzira vsa štiri področja (čustva, razum, energijo in materialno).

ključne besede: moč, notranja sposobnost, energija, kreativnost, moškost

 

VELIKA SVEČENICA
VELIKA SVEČENICA

II - VELIKA SVEČENICA

Karta Velike Svečenica (pripisuje se ji rimska številka II) je tretja karta v Veliki Arkani. Je diametralno nasprotje prejšnje karte Čarovnika.

Norčevo Popotovanje:

Simbol Velike Svečnice predstavlja našo žensko plat. Obvladuje našo idejno polovico in naše zavedanje samega sebe. S svojo skrivnostnostjo nam prikriva resnico o začetku življenja in o nas samih. Opominja nas, da moramo spoštovati pravila življenja. Na kartah je ponavadi upodobljena ženska, ki sedi na tronu. Oblečena je v modro svečeniško haljo. V rokah ima delno zakrito toro (kodeks pravil). Na levi in desni strani sta dva stebra, bele in črne barve, kar simbolizira njeno dualnost. Za njo je tančica iz templja Kralja Salomona na kateri so izvezena granatna jabolka in palmovi listi. V ozadju se vidi nekakšna površina vode (verjetno morje).

Pomen Karte Velike Svečenice:

Velika Svečenica je nasprotje Čarovniku in naj bi bila načeloma povezana z negativnostjo, predvsem v smislu pasivnosti. Karta predstavlja drugi pol Čarovnika. Predstavlja učenje v širšem pomenu. Pridobivanje kakršnegakoli znanje. Višja modrost. Uravnoteženje situacije. Predstavlja ženski pogled na svet. Če povežemo intuicijo in modrost lahko bolj modro presojamo.

Če ste v obdobju Velike Svečenice:

Če se nam pokaže karta Velike Svečenice, smo primorani naše probleme reševati intuitivno. Razmisliti o vzrokih in posledicah naših dejanj. Potrebno se je izogniti uporabi pretirane sile in akcije in delovati premišljeno. Čas lahko izkoristimo za izobraževanje in samorefleksijo.

ključne besede: skrivnostnost, intuicija, ženstvenost, pasivnost, moč lune, jasnovidnost

 

CESARICA
CESARICA

III - CESARICA

Karta Cesarice (pripisuje se ji rimska številka III) je četra karta v Veliki Arkani. Predstavlja Norca, kot dojenčka, ki je pod Cesaričino zaščito.

Norčevo Popotovanje:

Cesarica predstavlja toplo žensko ljubezen. Pod njeno zaščito se Norčeva duša ne more dovolj naužiti vseh lepot, ki jih ponuja svet, v katerega je pravkar stopil. Naravno je, da se veseli ob materi zemlji, ki ga brezpogojno podpira. Cesarica predstavlja Animo (po Jungu) oziroma Yin Energijo po vzhodnjaških filozofijah. Pri cesarici sta Duh in Srce v sorazmerju in ravnotežju. Cesarica v modernih interpretacijah predstavlja vzporednico boginji Demetri, ki uravnava cikluse narave. Sedi na prestolu sredi žitnega polja. Na glavi ima krono iz dvanajstih zvezd, ki predstavljajo njen nadzor nad letnimi časi. Oblastni simboli (prestol, krona, žezlo) so simbol njene dominance nad naravo.

Pomen Karte Cesarica:

Cesarica je ustvarjalka, včasih se prikazuje kot nosečnica. Predstavlja Idejo preden je ustvarjena. Konkretno predstavlja nove posle, nove ljubezni, nosečnost. Ta zaščita ima lahko drugo plat. Lahko kaže na preveliko posesivnost, ko želi zaradi svoje dominance preprečiti odhod mladega bitja v Svet.

Če ste v obdobju Cesarice:

Če se nam pokaže karta Cesarice potrebujemo stik s svojo čustvenostjo. Oblikuje se nam ideja o novih začetkih. Rastemo in se razvijamo v poslovnem smislu. Želimo sodelovati z drugimi na miren in konstruktiven način. Vključeni smo v dogajanje v Naravi, živimo v skladu s samim seboj.

ključne besede: obilje, harmonija, plodnost, senzualnost, nosečnost, produktivnost, stabilnost

CESAR
CESAR

IV - CESAR

Karta Cesarja (pripisuje se ji rimska številka IV) je peta karta v Veliki Arkani. Norec se od matere (Cesarice) usmeri k očetu, ki je naslednji na njegovi poti.

Norčevo Popotovanje:

Cesar mu odkrije red in urejenost Sveta. Predstavi mu Pravila. Norec se nauči, da je nujno upoštevati zakone družbe in tako se prvič sreča z avtoriteto očeta (Cesarja). Ta mu na ljubeč način predstavi, da so določena pravila njemu v korist in mu kažejo pravo pot v Življenju. Na Karti so predstavljeni oblastni simboli. V roki ima žezlo v obliki egipčanskega križa Ankh, ki je simbol življenja in potence. V drugi roki ima kroglo, ki predstavlja zemljsko oblast. Naslonjala se zaključijo v obliki dveh ovenskih glav (prvinska moč).

Pomen Karte Cesarja:

Cesar predstavlja Animus. Je organizator in graditelj naših življenj. Predstavlja naravno avtoriteto, ki jo moramo upoštevati, če hočemo srečno in dolgo živeti. Predstavlja tudi pozitivno moč vladanja. Cesar je državnik, ne politik. Cesar in Cesarica sta različna pola oblasti. Ne pomenita nujno, da sta mož in žena, čeprav se dopolnjujeta.

Če ste v obdobju Cesarja:

Vzpostaviti morate svojo avtoriteto. Ne sme vas biti strah sprejemanja novih izzivov. Pri projektih, ki so domišljeni boste imeli podporo ljudi, ki so naravni voditelji. Obdobje kaže stabilnost in moč za uresničitev vaših ciljev. Kaže na povezavo med razumom in srcem.

ključne besede: moč, avtoriteta, očetovstvo, moška energija, vladanje, disciplina, pravila

 

SVEČENIK
SVEČENIK

V - SVEČENIK / VELIKI DUHOVNIK

Karta Svečenika oz. Velikega Duhovnika ali Papeža (pripisuje se ji rimska številka V) je šesta karta v Veliki Arkani. Norec potuje v širni svet, kjer se sooči z novimi izzivi.

Norčevo Popotovanje:

Norec na svojem potovanju sreča Velikega Svečenika, ki ga nauči pripadnosti skupini in temu kako se lahko uživa v konformizmu. Veliki Svečenik predstavlja duhovno moč in znanje. Tudi Veliki Svečenik ima oblastne simbole. Na glavi ima trojno krono in sedi med dvema stebroma. V rokah ima žezlo s trojnim križem. S svojo desno roko blagoslavlja svoje učence (z ezoteričnim znakom). Pri nogah ima prekrižana ključa.

Pomen Karte Velikega Svečenika:

Karta predstavlja moč organizirane religije oz. vrednostnega sistema. Predstavlja tudi duhovnost ezoterike. Duhovno institucijo, ki obvladuje ta sistem. Veliki Svečenik v širšem smislu predstavlja rešitelja človeške rase. Predstavlja obdobje učenja. Spoznavanje novih duhovnih obzorij. Lahko pomeni srečanje duhovnega učitelja.

Če ste v obdobju Velikega Svečenika:

Kaže na ritual poroke, zaveze. Predstavlja tudi naše služenje višjim ciljem. Usmiljenje do šibkejših in dobroto, ki jo nudimo drugim. Predstavlja učenje v širšem smislu in našo skupno odgovornost za osebno rast. Lahko nadaljujemo šolanje. Začutimo potrebo po premikih v osebni rasti. V naše življenje vstopi oseba, ki nas usmerja na naši življenski poti.

ključne besede: učitelj, duhovnost, duhovne vrednote, religija, učitelj, izobraževanje

 

LJUBIMCA
LJUBIMCA

VI - LJUBIMCA

Karta Ljubimca (pripisuje se ji rimska številka VI) je sedma karta v Veliki Arkani. Norec se sčasoma sooči sam s svojo osebnostjo in si zaželi sebe videti še v drugih ljudeh. Zato se spusti v bolj intimna razmerja.

Norčevo Popotovanje:

Norec se na svojem popotovanju sooči s svojo željo po intimnejših odnosih. Na poti mu stojijo nove prepreke. Na prejšnjih točkah svoje poti se je osredotočal predvsem nase, sedaj pa si želi še globljih izkušenj z nasprotnim spolom. V središču karte je Sonce pred njim pa figura s krili, ki širi roke (Amor). Figure širi svojo moč nad osebama v spodnjem delu karte. Osebi predstavljata moškega in žensko, Adama in Evo v paradižu pred spoznanjem. Za žensko osebo je Drevo spoznanja Dobrega in Zla ovito s kačo. Za moškim je Drevo Življenja, na katerem je dvanajst sadežev, ki simbolizirajo čas (mesece). Med njima je gora, kar kaže da popolne združitve obeh polovic ni.

Pomen Karte Ljubimcev:

Karta Ljubimca kaže Ljubezen, ki je še brez oprijemljivih želja ali sle. Slutimo Pot resnice in življenja. Ženska postaja Žena (Eva), a ne v smislu zapeljevanja, ampak predstavlja Misterij večne ženskosti. Predstavlja tudi združitev dveh nasprotnih polov. Yinga in Yanga, a med obema poloma ostaja ločnica. Kaže tudi na usojenost takšnih povezav. Amor združuje nezdružljivo.

Če ste v obdobju Ljubimcev:

Privlačnost dveh nasprotnih polov. Ljubezen in iskanje lepote. Premostitev preprek, ki nam jih postavlja Življenje. Možnost novih sodelovanj in združitev nasprotij. V tem obdobju je tudi čas za združevanje, sklepanje kompromisov, popuščanje, spoštovanje razlik. Možna je tudi ločitev.

ključne besede: partnerstvo, zveza, spolnost, privlačnost, harmonija

 

KOČIJA
KOČIJA

VII. KOČIJA

Karta Kočija (pripisuje se ji rimska številka VII) je osma karta v Veliki Arkani. Norec odraste in odide iz Rajskega Vrta.

Norčevo Popotovanje:

Norčeva osebnost je že močno razvita. Skozi svojo moč razvija nadzor nad svojo notranjostjo, kar vpliva tudi na njegovo okolico (Družbo). Norec se razvije v ponosno, odločno osebo, ki nadzoruje svoje odločitve in želje. Predstavlja samozavest mladosti ob vstopu v odraslost. V sredini karte je pokončna in odločna oseba, ki sedi na hitri kočiji. V rokah ima palico, ki usmerja črno in belo sfingo. Sfingi sta vpreženi v kočijo. Na glavi ima krono na kateri je osmerokraka zvezda.

Pomen Karte Kočija:

Karta predstavlja bitko za življenske spremembe, potrebuje pomoč Volje. Imeti je potrebno jasen cilj, s katerim se lažje splanira načrt, tako se lahko premaga kateregakoli nasprotnika. Pri tem  se moramo zanesti predvsem nase, potrebno je imeti jasno zavest o svoji notranji Moči. Čaka nas trdo delo. Karta simobolizira potovanje skozi Misterije vesolja/življenja.

Če ste v obdobju Kočije:

Potovanja in duhovne spremembe. Obdobje stabilnosti, ko se zavedamo kaj hočemo. Gibamo se usmerjeno, naprej. Znamo presoditi kdaj potrebujemo pomoč pri napredovanju. Odločni smo, vendar brez agresivnih teženj. Kontroliramo svoja čustva.

ključne besede: potovanje, nadzor, urejenost, moč volje, disciplina, energija, pozitivnost, moč osebnosti

MOČ
MOČ

VIII - MOČ

Karta Moč (pripisuje se ji rimska številka VIII) je deveta karta v Veliki Arkani. Norec se na svoji življenski poti sooči z novimi izzivi, zato potrebuje Moč, da jih premaga.

Norčevo Popotovanje:

Norcu se rušijo iluzije. Večkrat tudi trpi. Sreča se s karto Moči, ki ga prisili, da pokaže svoj pogum in odločnost, da bo nadaljeval potovanje. Mora biti potrpežljiv, toleranten do drugih in do sebe. Da bo lahko upravljal s Kočijo, bo potreboval tudi nežnost in ne samo surovost, tako da se mora naučiti kako ravnati s temi surovejšemi čustvi. Na karti vidimo nežno žensko, ki drži levu skupaj čeljust in ga hrani iz roke. Nad njeno glavo lebdi znak za neskončnost, ki je okrašen z rožami.

Pomen Karte Moči:

Lev predstavlja naše nagone. Karta nam kaže nas odnos do bolečine in nevarnosti. Obojega se ne smemo izogibati, ne smemu pa ju tudi izzivati. Potrebujemo nadzor nad živalskim delom našega uma. Obvladovati moramo svoje nagone. Če primerjamo Bitko na Kočiji z Močjo, Kočija predstavlja zunanjo moč, karta Moč pa našo notranjo bitko za prevlado. Naši nameni morajo biti čisti, ker drugače se naša notranja moč ne bo pravilno razvila.

Če ste v obdobju Moči:

Ste na višku moči in ustvarjalnosti. Zdi se nam, kot da Ljubezen lahko premaga vse. Imamo zelo močno intuicijo. Harmonija, moč ženske energije. V tem času trdno zaupamo v svoje sposobnosti. Razvijamo svoje notranje bistvo. Obvladovanje samega sebe.

ključne besede: ljubezen, nežnost, empatija, zaupanje, moč ženske energije

 

PUŠČAVNIK
PUŠČAVNIK

IX - PUŠČAVNIK

Karta Puščavnik (pripisuje se ji rimska številka IX) je deseta karta v Veliki Arkani. Norec se na tej točki vpraša Zakaj?

Norčevo Popotovanje:

Sprašuje se Kakšen smisel ima življenje? Ali samo trpimo in na koncu umremo? Najti odgovore na ta vprašanja ni tako preprosto, tako da se umakne v samoto. Stran od hrupne družbe. Lahko poišče duhovnega učitelja, ki mu pomaga in ga usmeri na pravo pot. Na karti je naslikan starec v puščavi. V eni roki nosi palico, v drugi svetilko. Okolica je temna, puščavo obkrožajo gore.

Pomen Karte Puščavnika:

Puščavnik je modrec, ki je spoznal vse življenske resnice. Pomaga nam priti do točke, ko lahko spoznamo kaj je prav in kaj ni. Luč, ki jo nosi v roki je simbol upanja. Luč na koncu temnega tunela. Puščavnik predstavlja potrebo po čiščenju starih čustev, preden se pojavijo nova. Pomeni lahko tudi umik v samoto in meditacijo.

Če ste v obdobju Puščavnika:

V temu obdobju se lahko umaknemo v samoto. Čutimo potrebo po osami, meditaciji. Po vrnitvi iz osame delimo svoje izkušnje z drugimi. Lahko, da tudi iščemo modrost in resnico. Lahko pa se nam zgodi, da se nam v tem obdobju zgodi kaj, kar nas potisne v prisilno izolacijo. Mogoče zdravstvene težave, ki nas priklenejo na posteljo. Vsekakor nam obdobje Puščavnika prinaša čas, kjer se lahko znova odkrijemo.

ključne besede: osama, meditacija, refleksija, grajenje notranjosti

 

X - KOLO SREČE

Karta Kolo Sreče (pripisuje se ji rimska številka X) je enajsta karta v Veliki Arkani. Norec po dolgotrajni poti doživijo vizijo urejenosti sveta. V Kolesu Sreče vidi simbol urejenosti vesolja.

Norčevo Popotovanje:

Ko se Norec sooči z lepotami in urejenostjo sveta prepozna svojo usodo. Preplavi ga občutek sreče. Našel je širši smisel svojega življenja. Na sredini karte je Kolo Usode z osmimi prečkami. Na vrhu je pol sfinga - pol človek. Okoli kolesa se plazijo demonska bitja. Na prečkah je napis TARO, ki se lahko s premikanjem kolesa, prebere tudi kot ROTA, TORA. Na prečkah so tudi alkimistični simboli za Sol, Vodo, Žveplo in Živo srebro. V vseh štirih kotih karte, so predstavljeni simboli štirih evangelistov. Človek, Vol, Lev in Orel.

Pomen Karte Kolo Sreče:

Kolo Sreče nam predstavlja moč naključij, nenadne spremembe. Nenaden obrat usode. Predstavlja tudi srečne okoliščine, ki nas lahko doletijo. Izpolnitev želja. Karta opozarja, da se moramo prepustiti srečnim okoliščinam in izkoristiti priložnosti, če ne se lahko naša usoda obrne navzdol (Kolo).

Če ste v obdobju Kolesa Sreče:

Čutite željo po dosežkih. Pričakujete lahko finančni dobiček. Lahko se pojavijo nepričakovani dogodki. Pričakujete lahko tudi preobrate usode na vseh področjih, tako finančnih kot ustvarjalnih. Lahko pozitivne, lahko pa tudi da bo obdobje posejano s preprekami.

ključne besede: usoda, sreča, priložnost

 

PRAVICA
PRAVICA

XI - PRAVICA

Karta Pravica (pripisuje se ji rimska številka XI) je dvanajsta karta v Veliki Arkani. Ko se Norec zazre nazaj v svoje življenje ugotovi napake, ki jih je storil in se zave odgovornosti za svoja pretekla dejanja.

Norčevo Popotovanje:

Karta Pravice opominja Norca, da mora sprejeti odločitev ali bo ostal zvest svojim nazorom in napredoval ali pa bo zdrsnil nazaj v lažje in bolj površno življenje. Pravica v desni roki drži uravnoteženo tehtnico, ki kaže na pravično sodbo. V levi roki ima dvorezen meč, ki nam sporoča, da moramo za svoja dejanja sprejati tako kazen, kot nagrado.

Pomen Karte Pravice:

Karta Pravice kaže, da morajo naša dejanja temeljiti na pravičnosti, morali. Upoštevati moramo zakone. Pravica ustvari določen sistem, ki naj bi odločal odprto in pravično, v upanju, da bo tako tudi v poslednji sodbi. Pravica je karta logike, tu ni emocij. Predstavlja pravne stvari, sodišča, upravne stvari, mediacijo. Stike z uradnimi osebami. Lahko predstavlja tudi osebo, ki ima močan občutek pravice. Ki zagovarja stvari, ki nimajo enakih možnosti ali pa kakšen cilj, ki ga strastno čuti.

Če ste v obdobju Pravice:

V tem času se vrne harmonija in preprostost nazaj v naše življenje. V tem času lahko pričakujemo ugodno rešene prošnje. Lahko se nam porodijo tudi kakšne nove raziskovalne ideje. Tudi na ustvarjalnem področju bomo uspešni. Pomaga nam tudi pri uravnoteženju našega počutja, lahko da se bomo ukvarjali  svojim telesom. Zdrav način življenja.

ključne besede: pravica, uradi, pravo, poštenost, ravnovesje

 

OBEŠENEC
OBEŠENEC

XII - OBEŠENEC

Karta Obešenca (pripisuje se ji rimska številka XII) je trinajsta karta v Veliki Arkani. Ko se Norec sreča s karto Obešanca izgleda izgubljen in premagan.

Norčevo Popotovanje:

Zaradi okoliščin je Norec izgubil bitko in potrebuje pomoč pri uresničevanju svoje vizije. Norec mora spoznati pomen teh izkušenj in se odločiti, da jih spusti iz rok. Takrat doživi neverjetno srečo, ker ga spone preteklih izkušenj ne zavirajo več. Svet je obrnjen na glavo in Norec je ujet v brezčasnem trenutku. Izgleda kot da je žrtev, vendar se zdi njegov položaj umirjen in poduhovljen, na obrazu ne vidimo bolečine. Na karti Človek visi na lesenem drogu. Ni nam jasno ali na karti človek visi, ali je svet obrnjen narobe. Drog je dejansko živo drevo iz katerega rastejo listi, kar je simbol tega, da življenje vedno premaga Smrt. Obraz norca v tem položaju je spokojen, miren in ne trpi.

Pomen Karte Obešenca:

Pomen karte je v svetosti žrtvovanja, ki preko Smrti pripelje do vstajenja in doda življenju višjo vrednost. Primer so nune, menihi, medicinske sestre, zdravniki. Karta kaže na to da je potrebno biti potrpežljiv. Sporoča, da je pomembno plavati s tokom in se ne ozirati na stvari, ki so drugotnega pomena. Tudi če nekaj izgleda brezupno, se lahko vse skupaj obrne na glavo in spoznamo, da situacija nikoli ni bila tako črna kot je izgledalo.

Če ste v obdobju Obešenca:

V tem obdobju je potrebno opustiti slabe navade, nenaravno vedenje. Pustiti času čas. Svet je lahko obrnjen narobe, tako da se mi žrtvujemo za napake sveta. Opustiti okostenela stališča in se ne pustiti omejevati drugim.

ključne besede: potrpežljivost, popuščanje, spokojnost, žrtvovanje

 

SMRT
SMRT

XIII - SMRT (PREOBRAZBA)

Karta Smrti (pripisuje se ji rimska številka XIII) je štirinajsta karta v Veliki Arkani. Ko se Norec sreča s karto Smrti je prislijen opustiti slabe navade in slaba dejanja.

Norčevo Popotovanje:

Ravno tako mora opustiti ostale slabe vzorce obnašanja, ki si jih je pridobil v preteklosti. Tako se omogoči nastanek nove Norčeve osebnosti na pogorišču stare. Te preobrazbe so lahko težke, ampak omogočijo pot v nov način življenja. Smrt je predstavljena kot okostnjak na konju. V rokah drži prapor na katerega je izvezena Mistična vrtnica, simbol življenja in ponovnega rojstva. Okoli Smrti so umirajoči ljudje. Na sliki so Škof, Kralj in tudi normalni ljudje. Škof stoji pred Smrtjo in do konca obdrži vero v Božji načrt vstajenja. Na karti je tudi devica, ki objokuje Kraljevo smrt. Predstavlja veliko žalost in bolečino, ki pride s smrtjo. V ozadju karte je Sonce, ki obenem vzhaja in zahaja. Kaže na nove začetke.

Pomen Karte Smrti:

Če se nam pokaže karta Smrti, to ponavadi pomeni, da se dokončno končuje staro obdobje in se začenja novo. Kaže, da se bodo kmalu začeli veliko boljši in bolj produktivni časi. Spremembe so velikokrat težke in boleče zato, ker zapuščamo obdobje, ki ga zelo dobro poznamo in ga menjamo za nekaj povsem novega in neznanega. Karta Smrti tako redko pomeni dejansko fizično smrt, ampak predvsem 'smrt' nekega časovnega obdobja in začetek povsem novega.

Če ste v obdobju Smrti:

Če se znajdemo sredi obdobja Smrti, se moramo pripraviti na zelo težavno obdobje. Lahko je povezano z službo ali pa velikimi spremembami v zasebnem življenju (konec dolgoletnega partnerstva, zamenjava službe, odhod otrok). Čeprav karta smrti ni v svojem bistvu slaba karta in kaže, da se po dežju vedno posije sonce, se je potrebno pripraviti, da bomo nekaj časa imeli težave znova vzpostaviti prejšnje ravnovesje. Na srečo pa nas po koncu težavne spremembe čaka veliko lepše in srečnejše obdobje.

ključne besede: nov začetek, konec, sprememba, težave, preobrazba

ZMERNOST
ZMERNOST

XIV - Zmernost

Karta Zmernosti (pripisuje se ji rimska številka XIV) je petnajsta karta v Veliki Arkani. Že od karte Puščavnika dalje Norec čustveno niha in v karti Zmernosti, odkrije svojo sredinskost, pravo držo.

Norčevo Popotovanje:

Na svoji poti je doživel vse ekstreme in na koncu ugotovil, da je srednja pot - Zmernost najboljša. Nagrajen je z zdravjem in dobrim počutjem. Zna ceniti harmonijo novega življenja. Na karti je oseba, ki pretaka vodo iz ene čaše v drugo. Lahko je tudi raztopina vode in vina. Oseba je nespolen Angel s krili, ki z eno nogo stoji v vodi, z drugo pa na kopnem. To kaže na združevanje nasprotij. V ozadju rumeno, močno sonce simbolizira nov dan in nov začetek.

Pomen Karte Zmernosti:

Karta je med Arkanom Smrti in Arkanom Hudiča. Simbolizira očiščevanje duše. Je karta ravnotežja, preoblikovanja. Voda simbolizira energijo. Predstavlja tudi zdravitelja, ki zdravi tako telo, kot um in dušo. Karta nam tudi sporoča, da moramo vsa dejanja poprej dobro premisliti, prepričati se moramo o globini vode, preden skočimo noter. Je tudi karta miru, upanja in optimizma, sporoča nam, da moramo zaupati v svojo notranjo moč. Moč duše.

Če ste v obdobju Zmernosti:

V tem obdobju je zelo pomembno, da obdržimo nadzor nad našimi čustvi. Premisliti moramo vsa svoja dejanja in ne smemo reagirati prenagljeno. Je obdobje miru in upanja na boljšo prihodnost. Verjetno ravno prihajamo iz zelo neprijetne situacije in v tem obdobju moramo najti čas zase, da se v miru pozdravimo, tako telo kot dušo.

ključne besede: zdravje, ravnovesje, mir

 

HUDIČ
HUDIČ

XV - HUDIČ

Karta Hudiča (pripisuje se ji rimska številka XV) je šestnajsta karta v Veliki Arkani. Norec je našel svoje zdravje in duševni mir. Kaj bi še potreboval?

Norčevo Popotovanje:

Pogumen Norec potuje v najglobje odtenke svoje notranjosti in se tam sreča s Hudičem. Hudič ni neka prvinska zloba izven nas, ampak temna sila, ki je v naši notranjosti. Karta Hudiča predstavlja materialno, ki nas omejuje, da živimo le v omejenem krogu izkušenj. Zaradi materialnih skušnjav se ne zavedamo lepot življenja. Na karti je upodobljen par demonov (ženska in moški), ki sta prikljenjana na hudičev oltar. Hudič čepi na prestolu. Eno roko ima dvignjeno v drugi roki pa drži plamenico obrnjeno proti tlem. Hudič izgleda kot satir, mešanica človeških in živalskih lastnosti. Na glavi ima rogove in na čelo ima narobe obrnjen pentagram.

Pomen Karte Hudiča:

Karta Hudiča lahko predstavlja temno stran Maga. Temnega čarovnika. Predstavlja odvisnost od materialnega. Kaže na pretiravanje in hlastanje za zemeljskimi užitki, ki lahko vodijo v različne oblike odvisnosti in obsesije. Predstavlja tudi skušnjavo, lahko tudi prevaro oziroma varanje. Obsedajo nas notranji demoni. Karta pomeni tudi negativni del strasti. Hudič predstavlja nelagodnost v nas, kot da nismo sami odgovorni za svoja dejanja, ampak da nas nekdo vodi v skušnjavo.

Če ste v obdobju Hudiča:

Kaže na izgubo moči. Lahko nas kontrolirajo drugi. Obsesija z materialnim. Ljubosumje, posesivnost in v najhujši obliki tudi zlorabo. Karta Hudiča nas svari, da se bodo trenutne stvari močno zapletle. Takrat ne podpisujmo pogodb, ne zapletajmo se v različne afere (čustvene) ali v nove nepreverjene posle.

ključne besede: pogodba (s hudičem), pretiravanje, skušnjava, temno srce, spopad sam s seboj

 

STOLP
STOLP

XVI - STOLP, KI SE RUŠI

Karta Stolpa (pripisuje se ji rimska številka XVI) je sedemnajsta karta v Veliki Arkani. Kako se Norec lahko znebi Hudiča?

Norčevo Popotovanje:

Zgoditi se mora sprememba in to spremembo predstavlja karta Stolpa. Norec je gradil svoj Ego brez, da bi upošteval prave okoliščine. Stolp izgleda kot trdnjava, ki ga varuje, a je v resnici njegov zapor. V krizi, božja strela, razbije zidove Stolpa. Ljudje padejo v smrt. Norec potrebuje močan pretres, da skozi bolečo izkušnjo spozna višjo resnico. Na karti vidimo stolp, ki se podira. Božji bliski treskajo iz nebes. Dve osebi padata v praznino, tako da ne vemo, če bosta pristali na mehkem ali ne. Na vrhu karte je krona, kar kaže, da so prebivalci stolpa bili ponosni vladarji svoje trdnjave.

Pomen Karte Stolpa:

Karta Stolpa nam kaže, da smo na svoj Ego gradili na napačnih temeljih. Ponosni smo na svoj intelekt, a se ne zavedamo, da je božja volja nad našo. Stolp nam tako prinaša nenadne spremembe, preobrate, ko se moramo zavedati, da je življenje še kaj drugega kot uspeh. Karta predstavlja hitre in nepričakovane spremembe. Če ne upoštevamo svojih notranjih občutkov in potrebe po spremembi se nam bo katastrofa zgodila brez tega da bi jo aktivno iskali.

Če ste v obdobju Stolpa:

Predstavlja obdobje spremembe in rasti. Spremeniti moramo svoje navade, prenoviti moramo temelje na katerih smo zgrajeni. Lahko, da se nas naš notranji glas že dalj časa opozarja na bližajočo katastrofo, pa se do sedaj tega nismo zavedali. Karta Stolpa je zelo močan glasnik, da je katastrofa neizbežna in da je samo na nas kako jo bomo prestali, ali s pristankom na mehkem, ali na trdem.

ključne besede: nenadna sprememba, življenski preobrat, katastrofa, rast

 

ZVEZDA
ZVEZDA

XVII - ZVEZDA

Karta Zvezde (pripisuje se ji rimska številka XVII) je osemnajsta karta v Veliki Arkani. Norca objame božanska mirnost, ko se sooči s karto Zvezde.

Norčevo Popotovanje:

Blagoslovljen je z zaupanjem, kar nadomesti ponižanje, ki mu ga je naprtil Hudič. Svojo ustvarjalnost bi rad delil z drugimi. Njegovo srce je odprto. Karta predstavlja čudovito spokojnost po nevihti, magičen trenutek prave sprostitve. Na karti Naga ženska kleči ob vodi. Eno nogo ima v vodi eno na kopnem. V rokah nosi dva vrča, iz enega izliva vodo na zemljo, iz drugega nazaj v vodo. V ozadju vidimo gričevje, na desni pa drevo na katerem počiva ptička. Na karto sveti žareča zvezda (mogoče Severnica). Okoli nje so razporejene žareče zvezdice, simboli upanja in lepote.

Pomen Karte Zvezde:

Karta predstavlja upanje in nesmrtnost. Oseba na karti je posrednik med nebesi in zemljo. Karta prinaša srečo, obilnost in uravnovešenost. Zvezde na karti kažejo čisto in mirno energijo, predstavljajo našo notranjo moč in pravo zadovoljstvo, ki nam jo nudijo preproste stvari v življenju. Simbolizira, da nam preproste stvari velikokrat prinašajo največ osebnega zadovoljstva. Kaže tudi na enost telesa in duha, simbiozo obeh naših polovic. Je izredno pozitivna karta.

Če ste v obdobju Zvezde:

Zvezda je karta obnove, novih ustvarjalnih zamisli. V tem obdobju se nam bodo uresničile vse najgloblje želje. To je izjemno pozitiven čas za nas, čas ko lahko izkoristimo vse projekte, ki smo jih tako dolgo odlašali. V tem obdobju sta obe naši polovici, fizična in duhovna, popolnoma usklajeni, tako da nas krasi izjemna pozitivnost in odprtost do vseh novih izzivov.

ključne besede: sanje, želje, upanje, obilje

 

LUNA
LUNA

XVIII. LUNA

Karta Lune (pripisuje se ji rimska številka XVIII) je devetnajsta karta v Veliki Arkani. Kaj lahko uniči Norčevo popolnost?

Norčevo Popotovanje:

Svetloba Lune Norčeve oči ovije v kopreno, tako da se sam sebi zdi Enkratna osebnost, a obenem postane zelo ranljiv. Njegova podzavest ne zna ločiti pozitivnih in negativnih čustev. V svojem sanjarjenju ima Norec napačno predstavo o Resnici. Kot bi se gledal v skrivljenem ogledalu. Vendar je v tem času njegova domišljija zelo bujna in ustvarjalna, čeprav včasih ustvarja prav bizarne podobe. Na karti sta naslikana dva strašljiva Stolpa (lahko tudi nagrobnika). Dve divji zveri, pes in volk, zavijata v Luno. Iz vode prihaja Rak. Luna pošilja na zemljo hranljivo roso. Na Luni se mršči obraz, ki je izrazito nezadovoljen. Luna osvetljuje pol karte, druga polovica je v temi in skozi temo se vije pot v neznano.

Pomen Karte Lune:

Karta predstavlja nerazumevanje. Možnost prevare. Na svet gledamo skozi rožnata očala. Po drugi strani pa Luna izraža našo potrebo po čustvovanju. Materinskosti. Ženstvenosti. To velja tako za ženske kot za moške.

Če ste v obdobju Lune:

Predstavlja našo povišano intuicijo, krepi naše jasnovidne sposobnosti. Poudarja pomen Sanj. V tem času smo lahko žrtve prevare, naša domišljija je zelo bujna. Karta lahko kaže tudi probleme pri komunikaciji. Lahko, da nas ostali ne razumejo. Slepimo se, da smo drugačni kakor smo v resnici. Imamo nerealna pričakovanja, potujemo brez jasnega cilja. Luna prinaša obdobje neznanega, čas Teme, čas ko izbruhnejo na plan nezavedni strahovi.

ključne besede: prevara, zamera, sanjarjenje

 

SONCE
SONCE

XIX - SONCE

Karta Sonca (pripisuje se ji rimska številka XIX) je dvajseta karta v Veliki Arkani. V čisti jasnosti Sonca, ki usmerja Norčevo domišljijo, se pokaže njegova prava samozavest.

Norčevo Popotovanje:

Sonce odžene vse strahove in posije v najglobje kotičke Norčeve podzavesti. Nobena prepreka ni več prehuda. Čuti se vitalnost in samozavest Norca, ki je prvič po tako dolgem času spet bistrega duha in uma. Počuti se kot prerojen in ko mu močno rumeno sonce dobrohotno sije na obraz, se v njem porodi čisto nov odnos do življenja. Mlajši otrok jezdi na belem konju. Osvetljujejo ga žarki močnega Sonca, ki ima človeški obraz. V ozadju so sončnice. Otrok drži v roki rdeč prapor, ki predstavlja obnovo. Žarki Sonca, ki ga obsevajo, kažejo na njegove dosežke in zmago nad iluzijami.

Pomen Karte Sonca:

Karta predstavlja zdravje, nenadno veselje nad življenjem, uravnoteženost. Upanje in mladost, ki nam daje samozavest. Lahko predstavlja tudi vse oblike zdravljenja. Simbolizira tudi našo na novo najdeno zavedanje o lastni vrednosti. Lahko tudi kaže na novo najden uspeh v poslovnem ali pa na čustvenem področju.

Če ste v obdobju Sonca:

Obdobje Sonca kaže na to, da se je nekaj v našem življenju spremenilo na bolje. Lahko pomeni ozdravitev po dolgotrajni bolezni, ali pa samo spremembo v počutju. Ne počutimo se več depresivno, ampak znova najdemo tiste sončne žarke, ki so nas nekoč že krasili. V obdobju Sonca je tudi veliko lažje uspeti na poslovnem področju, saj se veliko bolj zavedamo svojih lastnih sposobnosti. Izredno pozitiven čas.

ključne besede: zdravje, sreča, veselje, mladost, vitalnost

 

SODBA
SODBA

XX - SODBA

Karta Sodbe (pripisuje se ji rimska številka XX) je enaindvajseta karta v Veliki Arkani. Norec je prerojen.

Norčevo Popotovanje:

Lupina Norčevega Ega je odpadla in sedaj lahko vidimo njegovo resnično Bistvo. Odkril je srečo in pogum. Odpustil je drugim in samemu sebi. Tako napake kot grehe. Prišel je čas njegove Sodbe. Sam lahko izbere katere vrednote, ki si jih je pridobil bo ohranil in katere odvrgel. Angel ga kliče k budnici, mora vstati in izkoristiti svoj potencial. Odkriti mora zakaj je sploh prišel na Svet. Karta prikazuje vstajenje pred poslednjo sodbo. Na vrhu karte je naslikan Nadangel Gabrijel. Piha v trobento na kateri je zastava z izvezenim križom Svetega Jurija. Skupina ljudi sive polti stoji z razširjenimi rokami in strmijo v Angela, ki jih je prebudil iz večnega spanja.

Pomen Karte Sodba:

Karta predstavlja ponovno rojstvo. Naša energija je oživljena. Kaže naše vstajenje nad vsakdanjimi stvarmi. Simbolizira naše odpuščanje, tako samemu sebi kot tudi drugim. Pravilno začnemo presojati svoje življenje in veliko bolj se zavedamo posledic svojih dejanj.

Če ste v obdobju Sodbe:

Pričakujemo lahko dobro novico, zadovoljni smo ob dosežkih. Karta nam prinaša razvoj naših potencialov. V tem obdobju odvržemo uničevalna čustva strahu in se očistimo svojih napak oz. se jih naučimo sprejemati. Če nam kakšna stvar ni šla po načrtu, moramo analizirati kaj je šlo narobe in nato nadaljevati pot. Učimo se iz napak. Imamo dober pregled nas vsemi dejstvi življenja.

ključne besede: vstajenje, upanje, potencial, očiščenje

 

SVET
SVET

Karta Sveta (pripisuje se ji rimska številka XXI) je dvaindvajseta karta v Veliki Arkani. Norec znova vstopi v Svet.

Norčevo Popotovanje:

Sedaj veliko boljše pozna ustroj sveta. Preživel je celotno življenje in sedaj vstopa v nov cikel rasti. Prihodnost je napolnjena z neskončno obljubo. Norec se veliko bolj zaveda samega sebe. Celotno vesolje stremi k temu, da bo dosegel svojo bistvo. Norec bo kmalu začel novo pot, ki ga bo vodila še globlje med tančice svoje podzavesti, tako da sedaj uživa v temu vmesnem trenutku, ki je zamrznjen v času in prostoru. Na karti Sveta obojespolno bitje pleše med Zemljo in Nebesi. V rokah ima palice, obkroža ga pa zeleni venec. V kotih karte so štirje evangelisti, ki skupaj z njim predstavljajo pet elementov Arkane. So predstavniki naravnega vesolja. Karta visi med Zemljo in Nebesi.

Pomen Karte Sveta:

Karta nam sporoča, da nam Svet leži pod nogami in da smo v svojem bistvu popolni, ne glede na to kakšni smo. Karta lahko tudi simbolizira uspešen zaključek obdobja ali projekta, ki ga sedaj lahko proslavimo. Lahko tudi kaže na sadove trdega dela, želi bomo pridelek dolgoletnega truda. V nasprotju s karto kolesa Sreče, karta Sveta ni odvisna od naključij, ampak nas samih.

Če ste v obdobju Sveta:

To je ponavadi za nas izjemno uspešno obdobje. V tem času se ponavadi končujejo uspešni projekti. Simbolizira lahko tudi srečno odraščanje naše družine. Ponavadi je to karta proslavljanja. Lahko, da so nas premestili na boljše delovno mesto, ali pa smo uspešno zaključili šolanje. Karta Sveta je lahko tudi svarilo, da se kmalu začenjajo novi projekti in da je sedaj čas za proslavljanje, ker se bo trdo delo kmalu nadaljevalo.

ključne besede: uspeh, konec poti, popolnjenost, proslava

 

MAGIJA IZIDA
MAGIJA IZIDA

 

VEDEŽEVANJE TAROT, POCENI VEDEŽEVANJE, MAGIJA, ASTROLOŠKO SVETOVANJE, TAROT KARTE, PREROKOVANJE, ROJSTNA KARTA, LJUBEZENSKO VEDEŽEVANJE, TAROT PREROKOVANJE, TAROT KARTE, POGLED V PRIHODNOST, VEDEŽEVANJE MARIBOR, VEDEŽEVALKA, JASNOVIDKA, VEDEŽEVANJE DENAR, KARIERA, POSEL

POCENI VEDEŽEVANJE, vedeževanje, Magija, prerokovanje, vedeževalka, jasnovidka, ljubezen, zdravje, finance, posel, služba, denar, zakon, otroci, kariera